Πιτίνο για Σίβα: «Έχει εξαιρετικό IQ – Μπορώ να εγγυηθώ ότι πρόκειται για αληθινό point-guard»

Σε συνέντευξή του στο «Gazzetta.gr» ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για την μεταγραφή του Σίβα στον Παναθηναϊκό αλλά και για το τι μπορεί να δώσει ο Αμερικανός.

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε στο «Gazzetta» και αναφέρθηκε για την μεταγραφή του Πέιτον Σίβα στον Παναθηναϊκό μη μπορώντας να κρύβει τον ενθουσιασμό του για τον πρώην παίκτη του.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρώην κόουτς του Παναθηναϊκού στο Gazzetta.gr:

«Τον αγαπάω σαν παιδί μου, τον Πέιτον! Είναι αδιαμφισβήτητα ο άνθρωπός μου. Έχει εξαιρετικό IQ και είναι ο τύπος του point-guard που συνεννοείται με κλειστά μάτια με τον προπονητή.

Είχαμε μιλήσει με τον Γιώργο (σ.σ.: Βόβορα) στο παρελθόν γι’ αυτόν και ήξερε καλά την άποψή μου. Ίσως και γι’ αυτό να μην επικοινώνησε εκ νέου μαζί μου, μετά το τελευταίο τηλεφώνημα που μου έκανε για να μου πει τα ευχάριστα νέα. Χάρηκα πολύ για την δεύτερη ευκαιρία που πήρε στον Παναθηναϊκό, γιατί είναι πολύ καταρτισμένος και του αξίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Tο μόνο για το οποίο μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι πρόκειται για αληθινό point-guard. Γρήγορος με την μπάλα στα χέρια, αθλητικός και με την πάσα να αποτελεί την πρώτη του επιλογή. Όμως, έχω πολλά χρόνια να τον δω να παίζει. Αν ταιριάξει με την ομάδα, είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει χρήσιμη προσθήκη. Εξαιρετικός χαρακτήρας και φυσικά ο μόνος παίκτης μαζί με τον Πάτρικ Γιούιν, που έχει αναδειχθεί MVP στην περιφέρεια Big East για δύο συνεχόμενα χρόνια!»