Πιτίνο: «Η επιθετική μορφή της Euroleague είναι η καλύτερη που έχω δει»!

  Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για το στυλ παιχνιδιού που θα εφαρμόζει στο Αϊόνα το οποία θα…φέρνει σε Euroleague, αλλά και για τον Μάικ Τζέιμς ο οποίος πρέπει να παιζει στο ΝΒΑ

  Ο Αμερικανός τεχνικός μίλησε στην «New York Post» αναφορικά με την εμπειρία του στην Euroleague και πόσο τον επηρέασε από προπονητικής πλευράς, με τον ίδιο να δηλώνει ότι έμαθε πολλά. 

  «Θα παίξουμε επίθεση Euroleague, με πίεση σε όλο το γήπεδο» είπε αρχικά ο Ρικ Πιτίνο, όσον αφορά το στυλ παιχνιδιού που θα παίζει το Αϊόνα και όταν ρωτήθηκε αν θα είναι διασκεδαστικό είπε: «Ναι, πάρα πολύ». 

  Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναικού μίλησε για την εμπειρία του στην Euroleague και τι κέρδισε… προπονητικά λέγοντας: «Η Euroleague με βοήθησε πάρα πολύ να αναπτύξω μία τελείως διαφορετική λογική για τις επιθέσεις. Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία από πλευράς γνώσεων. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη μορφή του μπάσκετ όσον αφορά το πως παίζουν στην επίθεση. Αμυντικά τα στάνταρ τους δεν μπορούν να κρατήσουν με βάση το πως παίζουμε στις Η.Π.Α. Αλλά η κυκλοφορία της μπάλας, τα κοψίματα… Παίζουν με 24 δευτερόλεπτα αλλά δίνουν κάποιες φορές 6 και 7 πάσες σε ένα διάστημα 6,7 δευτερολέπτων, για να δημιουργήσουν κίνηση και να βρουν καλά σουτ. Μπορεί να τελειώνει σε ένα «πικ εντ ρολ» όπως εδώ, αλλά δημιουργούν όλη αυτή την κίνηση και κυκλοφορία γιατί οι αμυντικοί τους κανόνες είναι όπως στο NCAA». 

  Ο Ρικ Πιτίνο ρωτήθηκε επίσης για τους παίκτες που είδε και αντιμετώπισε στην Euroleague λέγοντας: «Είναι ένας παίκτης που αγαπώ στην Euroleague και θα έπρεπε να είναι στο ΝΒΑ. Το όνομα του είναι Μάικ Τζέιμς, είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην διοργάνωση». 

  sofa offers
  Loading...
  Translate »