Πιτυχούτη: «Ο Παναθηναϊκός διασύρεται καθημερινά – Να πληρώσει και να φύγει ο Αλαφούζος»!

  Η Τατιάνα Πιτυχούτη, κόρη του Ζαχαρία Πιτυχούτη, μιλάει στο Prasinoforos.gr και τον Γιώργο Γάκη για όλα τα θέματα της Παναθηναϊκής επικαιρότητας, την απόφαση της να είναι υποψήφια για την Παναθηναϊκή Συμμαχία και αναλύει τις σκέψεις της για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού. Κάθε ατάκα έχει τη σημασία της.

  Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης, η Τατιάνα Πιτυχούτη μιλάει για τον πατέρα της, τον Γιάννη Αλαφούζο, το χρέος του Παναθηναϊκού, τη Γενική Συνέλευση που θα λάβει χώρα το βράδυ του Σαββάτου, για τις εκλογές που ακολουθούν, για τις προσφυγές, την Παναθηναϊκή Συμμαχία και τι σκέφτεται να κάνει η ίδια προσωπικά. Ακολουθεί και δεύτερο μέρος.

  Πείτε μας κάποια λόγια για τον πατέρα σας, τον Ζαχαρία Πιτυχούτη. Για την ιστορία του στον Παναθηναϊκό, κάτι που δε γνωρίζει πολύς κόσμος.

  «Ο πατέρας μου ήταν εξαιρετικός άνθρωπος. Αγαπούσε τον Παναθηναϊκό, ήταν η δεύτερη του οικογένεια, όπως τόνιζε χαρακτηριστικά. Θα σου πω γιατί αγαπούσε τόσο πολύ τον κόσμο. Όταν ήταν μικρός, πήγε πρώτη φορά με τον αδελφό του στο γήπεδο της Λεωφόρου. Εκεί, ήταν ένας παππούς, ο οποίος μόλις έβαλε γκολ ο Παναθηναϊκός, έκλαιγε με λυγμούς. Ήταν ένα γεγονός που συγκλόνισε τον πατέρα μου, ένα γεγονός που τον έκανε να καταλάβει πόσο διαφορετικός είναι ο Παναθηναϊκός σαν σύλλογος και πόσο σπουδαίος είναι ο κόσμος αυτού του τεράστιου συλλόγου. Αυτό αποδεικνύεται με κάθε ευκαιρία. Δύο ντέρμπι στη Λεωφόρο, δεν άναψε ούτε ένα καπνογόνο, καμία αντίδραση στην εξοργιστική χειρονομία του Χιμένεθ. Το είπα και το ξαναλέω, ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι διαφορετικός από όλους».

  Τι γνώμη έχετε για την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να αποχωρήσει από την ομάδα ξαφνικά;

  Σε ποια ανώνυμη εταιρία έχετε δει να λέει ο μεγαλομέτοχος σηκώνομαι και φεύγω, δε γουστάρω άλλο. Ούτε στα τοπικά. Δεν είμαστε κανάλι εμείς. Ο κόσμος δεν αντέχει να ξυπνάει και να σκέφτεται, φάγαμε -3; Αυτό λέγεται διασυρμός, ο σύλλογος διασύρεται καθημέρινα. Μπορεί να είχε όλη την καλή διάθεση ή ίσως και πρόθεση, αλλά εκ του αποτελέσματος απέτυχε.
  Θεωρώ ότι υπάρχει καθημερινή εξαπάτηση από τον ‘’σωτήρα’’. Θα πρέπει να πληρώσει αυτά που έκανε. Υπάρχει νομική ευθύνη την οποία και αναλαμβάνει ο μεγαλομέτοχος. Το να πω «Γειά σας, φεύγω» δεν γίνεται όπως και το «Πάρκαρα και φεύγω». Ας πληρώσει τα χρέη του γιατί εμείς δεν είμαστε πρόβατα. Ας πληρώσει και ας φύγει, ας πάει στο καλό.

  Πιστεύετε ότι υπήρχε πρόθεση να φτάσει ο σύλλογος σε αυτή την κατάσταση από την πλευρά του μεγαλομετόχου;

  «Δε ξέρω αν υπήρχε πρόθεση, δε ξέρουμε την αλήθεια. Πρέπει να μάθουμε πρώτα την αλήθεια για να δούμε αν υπήρχε δόλος από τον κ. Αλαφούζο. Ήξερε σίγουρα όμως πού ερχόταν και τι έπαιρνε. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι αφελής και του έδωσαν μια ΠΑΕ με χρέη και δεν είπε τίποτα εξαρχής. Είμαστε δε, στη λήξη του περιβόητου 5ετές πλάνου για εξυγίανση. Ξύπνησε ένα πρωί και είπε τα παρατάω. Δεν είναι δυνατόν να το δεχθεί αυτό κανένας σοβαρός άνθρωπος.
  Πρώτη φορά επί Αλαφούζου συμβαίνει να ανησυχούν οι παίκτες για τα λεφτά τους και να γίνονται προσφυγές που είναι ντροπή για τον σύλλογο. Δεν είναι δουλειά των παικτών να βάζουν πλάτη. Έκανε 13 μεταγραφές και 10 μέρες μετά παραιτήθηκε; Μου φαίνεται ύποπτη η χρονική στιγμή της τελευταίας ημέρας των μεταγραφών μετά από αποκλεισμό στην Ευρώπη. Το καλοκαίρι δεσμευόταν ότι η χρονιά θα κυλήσει χωρίς οικονομικά προβλήματα και τον Σεπτέμβριο βαράει κανόνι».

  Ποια είναι η άποψη σας σχετικά με τη σχέση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Βαγέλη Μαρινάκη;

  Πρόβλημα τους η σχέση Μαρινάκη-Αλαφούζου. Έξω από τον Παναθηναϊκό η παρέα τους, να μη μας αγγίζει. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι το βήμα κανενός και δεν θα ανεχτούμε σκοπιμότητες στην πλάτη του συλλόγου! Αυτό είναι ασυγχώρητο.

  Τι πιστεύετε για το ύψος του χρέους; Είναι δυνατόν να είναι τόσο υψηλό το χρέος; Ακούμε πολλά διαφορετικά νούμερα, άλλος 30 άλλος 80.

  «Η ευρωπαϊκή άδεια το καλοκαίρι πώς δόθηκε άμα χρωστάς πάνω από 30 εκατομύρια; Ο ένας κατηγορεί τον άλλον, η πραγματικότητα δεν είναι γνωστή, θα χρειαστεί οικονομικός έλεγχος και ίσως εισαγγελέας. Και ο σωστός οικονομικός έλεγχος 2005-2017 που ζητάω, είναι χρονοβόρος. Πρέπει πρώτα να βρούμε τι μας απειλεί άμεσα, ετούτη τη χρονιά. Μετά από τέτοια ξεφτίλα, πρέπει τουλάχιστον να πουν την αλήθεια στον κόσμο. Εάν πουν ψέματα, παίζουν το κεφάλι τους. Δεν μας νοιάζει μόνο πόσα είναι τα χρέη, πρέπει να ξέρουμε από ποιον δημιουργήθηκαν, πού και πόσα χρωστάμε. Γιατί σήμερα ζητάς λεφτά από τον κόσμο. Για ποιον σκοπό όμως; Για τους μισθούς του Δ.Σ.; Για τους απλούς εργαζόμενους της ΠΑΕ; Για τους παίκτες; Για τις προσφυγές; Για τον Ερασιτέχνη; Έτσι στα τυφλά δεν γίνεται πλέον».

  Το Σάββατο γίνεται στις 20:00 στον «Τάφο του Ινδού» η Γενική Συνέλευση. Γιατί άργησε τόσο πολύ να γίνει η Γενική Συνέλευση; Με πιθανότητες να σε φέρνει προ τετελεσμένου με ολέθριες συνέπειες για το μέλλον της ομάδας.

  «Δεν ξέρω γιατί άργησε να γίνει η Γενική Συνέλευση. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έγινε επίτηδες, αλλά απορώ γιατί εξαντλούν τα χρόνικα περιθώρια της κάθε πράξης. Φέρει ευθύνη η συμμαχία για τη μη ενημέρωση του κόσμου. Ο κ.Αλαφούζος παραιτείται 21/9 και η Συμμαχία, ένα μήνα αργότερα, στις 26/10 αποφασίζει την σύγκλιση της τακτικής Γενικής Συνέλευσης και  την προκήρυξη  εκλογών εντός του Νοεμβρίου, πράγμα που επίσης δεν έγινε. Όφειλε να έχει ενημερώσει από την πρώτη στιγμή το τι μέλλει γενέσθαι για το σύλλογο».

  Πότε πιστεύετε θα γίνουν οι περιβόητες εκλογές;

  «Θέλω να πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν πριν τις γιορτές, εντός του έτους. Αυτό θα το ζητήσω στη Γενική Συνέλευση του Σαββάτου».

  Σας ενδιαφέρει να γίνεται πρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας;

  «Δε θέλω καρέκλα. Θέλω απαντήσεις. Δε ξύπνησα μια μέρα να πω δεν κλαίω για τον πατέρα μου άλλο και πάω να το παίξω πρόεδρος. Βλέπω ότι κανένας δε μιλάει και τρελαίνομαι. Εγώ δε μπορώ να μη μιλάω. Είμαι η κόρη του πατέρα μου. Δε θέλουμε θέσεις και καρέκλες. Θέλουμε άλλα 6-8 άτομα, να βγάλουμε μια άκρη μέσω του ΔΣ. Καιγόμαστε και θα ασχολούμαστε με καρέκλες; Δε ξέρουμε τι μας ξημερώνει από τις 20 Σεπτεμβρίου. Προσφυγές; Χρέη; Τι»;

  Είναι πολύ πιθανόν να γίνουν προσφυγές από ποδοσφαιριστές του σημερινού ρόστερ. Ακούγεται έντονα για τον Χουλτ.

  «Άλλα λέει ο Χουλτ άλλα ο μάνατζερ του. Δεν είναι 5 χρονών να του λένε τι να κάνει. Πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους, θέλω να πιστεύω ότι δε θα κάνει προσφυγή. Έχει αγαπηθεί από τον κόσμο, ελπίζω να τον έχει αγαπήσει και αυτός».

  Οι παίκτες δείχνουν διάθεση να βοηθήσουν πάντως.

  «Δε θα έπρεπε να θέλουν να βοηθήσουν οι παίκτες γιατί, απλά, δε θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Το ότι βοηθάνε όμως, τους τιμά ιδιαίτερα. To θέμα είναι ποιος θα αντέξει μέχρι το τέλος. Όποιος είναι στον Παναθηναϊκό, είτε στη συμμαχία είτε σαν παίκτης ή ο,τιδήποτε, πρέπει να αντέξει μέχρι το τέλος».

  Εάν σε οικονομικό έλεγχο αποδειχθεί η ευθύνη κάποιων παραγόντων,  τι πρέπει να κάνει ο κόσμος του Παναθηναϊκού με αυτούς που χρέωσαν τον Σύλλογο;

  «Ο κόσμος δεν πρέπει να κάνει τίποτα. Η δικαιοσύνη θα πρέπει να κάνει για να αποδοθούν στον καθένα και οι ανάλογες ευθύνες. Σίγουρα όμως η ιστορία θα γράψει ότι πήγαν να καταστρέψουν τον σύλλογο».

  Πόσα άτομα χρειάζονται να στηρίξουν την προσπάθεια σας αυτή; Ο κ. Μαραγκουδάκης σας στηρίζει, όπως δήλωσε και ο ίδιος. Με ακριβώς τα ίδια αιτήματα που μας είπατε.

  «Χρειαζόμαστε 6-8 άτομα. Ο κ. Μαραγκουδάκης είναι δικηγόρος και αντιλαμβάνεται ότι πλέον ότι τα ερωτήματα είναι κοινής αποδοχής και χρειάζομαστε όλοι μας απαντήσεις.Και θέλει να βοηθήσει. Εξ άλλου πιστεύω πως δεν είναι δικά μου αιτήματα, είναι του κόσμου και γι’αυτό και ο κ.Μαραγκουδάκης κατέβηκε με τα ίδια. Δεν υπάρχει με στηρίζει εδώ ή τον στηρίζω εγώ, εδώ υπάρχει μόνο το «ο ένας στηρίζει τον άλλο» και το «ποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει». Ο Θοδωρής είναι ένας από αυτούς».

  Ξέρετε κάποιον άλλον υποψήφιο που να ενδιαφέρεται να εμπλακεί με την Παναθηναϊκή Συμμαχία;

  «Εκτός από τον Θοδωρή τον Μαραγκουδάκη, ξέρω και τον Γιάννη Αλεβίζο. Τον γνωρίζω και τον γνωρίζει και ο κόσμος. Θέλουμε η Συμμαχία να είναι ο κόσμος. Να συνεργαστούμε με ανθρώπους που ξέρουν και θέλουν να βοηθήσουν. Δεν είμαι σωτήρας, ούτε εγώ ούτε ο Γιάννης ούτε ο Θοδωρής. Να βοηθήσω θέλω, όπως περιμένω στη ΓΣ να υπάρχει κι άλλος κόσμος που θα θέλει να βοηθήσει. Πρέπει να υπάρχει εκπρόσωπος από όλους».

  Πείτε κάτι στον κόσμο για τη Γενική Συνέλευση.

  «Κατέβηκα υποψήφια ξέροντας ότι δεν θα είναι εύκολο. Με αυτό τον τρόπο τιμώ το όνομα του πατέρα μου. Δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο, είμαι η κόρη του Ζαχαρία. Ρωτάω βασικά πράγματα που θέλει να μάθει ο κόσμος. Θέλουμε να μάθουμε πού πάνε τα λεφτά που ζητάει η ΠΑΕ. Το 2008 ο κόσμος ζούσε, το 2017 επιβιώνει, αυτά τα λίγα που μπορεί να διαθέσει χρειάζεται διαφάνεια. Μπορεί να επιβιώνουμε αλλά δε χαζέψαμε. Περιμένω τη βοήθεια του κόσμου, όχι απαραίτητα οικονομική αλλά να έρθουν λογιστές, δικηγόροι και άλλοι να βοηθήσουν. Ο Θοδωρής, ως δικηγόρος βοηθά αφιλοκερδώς για να δούμε τι μπορεί να γίνει. Αν αγαπάς και αν πονάς τον Παναθηναϊκό πρέπει να νοιάζεσαι, να ενδιαφέρεσαι. Να πολεμάς για την αλήθεια. Εγώ προσωπικά θα κάνω ότι μπορώ για τον σύλλογο. Υποβάλλω τον εαυτό μου κάθε μέρα σε προσωπικό βασανισμό, βλέποντας αυτή την κατάσταση. Έχω το πένθος μου και κάθε μέρα βρίσκομαι αντιμέτωπη με διασυρμό που δεν μπορώ να ανεχτώ άλλο. Κάποιος πρέπει να πληρώσει, όσοι έφτασαν το σύλλογο σε αυτή την κατάντια θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα το παλέψω με κάθε τρόπο και περιμένω και από όλους όσους αγαπάνε το σύλλογο να πράξουν ανάλογα».

  Μπορεί να αντέξει ο Παναθηναϊκός χωρίς μεγαλομέτοχο στο μέλλον;

  «Σε μία διαφορετική Ελλάδα ίσως. Η ιστορία όμως μας έχει δώσει ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να γίνει. Ας εκπληρώσουμε πρώτα το ιστορικό μας καθήκον να μην διαλυθεί ο σύλλογος και στη συνέχεια βλέπουμε ως που μπορούμε να φτάσουμε.
  Μεγάλη ευθύνη φέρει και η κρίση. Αν χρειάζεται μεγαλομέτοχος αυτός είναι σίγουρα κάποιος που θα ενδιαφερθεί και θα αγαπήσει τον σύλλογο. Να θέλει να βλέπει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή».

  Ακολουθεί αύριο το Β’ μέρος της συνέντευξης.

  Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.