Πογιάτος: «Ηρθα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας – Θα μας χαίρεται ο κόσμος»!

  Ο Ντάνι Πογιάτος παρουσιάστηκε και επίσημα από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Διαβάστε τις δηλώσεις που πραγματοποίησε στην συνέντευξη τύπου.

  Αναλυτικά:

  Ο Ντάνι Πογιάτος ξεκίνησε λέγοντας στα ελληνικά «καλημέρα σας» και κατόπιν επεσήμανε: «Είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος και έχω την τύχη να ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Να πω πρώτα ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Είμαι ανυπόμονος να ξεκινήσω, να γνωρίσω τα πάντα, τους ποδοσφαιριστές και πάνω απ’ όλα να μπορέσω να τους βοηθήσω να γίνουν καλύτεροι. Έχω δει αρκετά πράγματα και αυτό αποτελεί για μένα ένα έξτρα κίνητρο. Να ευχαριστήσω και εσάς και τους φιλάθλους μας. Να ζητήσω λίγο υπομονή αλλά να μην έχουν καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε μια ομάδα που θα χαίρονται να βλέπουν». 
  Κατόπιν ο Ισπανός προπονητής κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου. 

  -Είπατε ότι θα γίνει μια ομάδα που θα χαίρονται να βλέπουν οι οπαδοί της, θα θέλατε να μας πείτε τη φιλοσοφία της και τα συστήματα έχετε στο μυαλό σας;
  «Καταρχήν να σας πω ότι η φιλοσοφία μου είναι σαφής. Βασίζεται στην κατοχή της μπάλας, την κυριαρχία. Αυτό αποτελεί ένα πλεονέκτημα και για τη στιγμή που δεν έχεις την κατοχή της μπάλας. Αυτή είναι η βασική φιλοσοφία που τη συζήτησα με τον κ. Τσάβι και με τον πρόεδρο και όλοι έχουμε συμφωνήσει στο θέμα αυτό». 

  -Σε μια λίστα με πρωτάθλημα, Κύπελλο, έξοδο στην Ευρώπη, βελτίωση των νέων παικτών, που θα επικεντρώνατε; 
  «Είναι δύσκολο θα ήταν να σας απαντήσω σκεπτόμενος το μέλλον. Αυτό που θα έπρεπε να σκεφτώ ήταν το πως. Εάν όμως θα μπορούσαμε να σκεφτούμε τι έχουμε, το ρόστερ, τα μέσα, έχουμε τη θέληση να δώσουμε τη μάχη μας με σκοπό να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται παντού».

  -Έχετε δει κάποια ματς του Παναθηναϊκού, έχετε εικόνα για τους παίκτες;
  «Βεβαίως και είδα όλα τα παιχνίδια από το σπίτι μου, τους ανέλυσε και πριν και μετά. Έβγαλα συμπεράσματα. Υπάρχουν παίκτες που έχουν ένα ιδιαίτερο βάρος αλλά ο στόχος μου είναι να τους γνωρίσω όλους για να δούμε σε ποιους θα μπορέσουμε να στηριχτούμε για να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα». 

  -Έχετε δουλέψει με νέα παιδιά, θα συνεχίσετε με αυτή τη φιλοσοφία;
  «Όπως σωστά είπατε πάντα ήμουν υπέρ του να βοηθώ τους νέους παίκτες να εξελιχθούν. Γνωρίζουμε το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν παίκτες καλοί, δεν θα σας πω ονόματα, πλάθοντας και εξελίσσοντας τους σε λίγα χρόνια θα μπορούμε να κάνουμε μια εξαιρετική ομάδα με παίκτες από το “δικό μας” σπίτι».

  -Πώς σας έπεισε ο Τσάβι Ρόκα να έρθετε στην Ελλάδα από τη στιγμή που προέρχεστε από μια ομάδα όπως η Ρεάλ και ένα top πρωτάθλημα όπως το ισπανικό;
  «Ο Παναθηναϊκός! Αυτό. Δεν χρειαζόταν κάτι άλλο! Παρακολουθούσα το ελληνικό ποδόσφαιρο από μακριά. Όταν ο κ. Ρόκα μου έκανε την πρόταση δεν το σκέφτηκα περισσότερο, μου είπε μόνο μια λέξη… Παναθηναϊκός».  

  -Διευκολύνει τη δουλειά σας το γεγονός πως υπάρχουν αρκετοί ισπανόφωνοι στην ομάδα;
  «Δεν υπάρχει εφαλτήριο και δεν κοιτάω το μέλλον αλλά το παρόν. Αυτό είναι ο Παναθηναϊκός, η Ελλάδα και η καλή ένωση που μπορεί να βγει από τη δουλειά όλων μας.
  Θα υπάρχει ροή επικοινωνίας με όλους. Δεν ξεχωρίζω αν υπάρχουν παίκτες από την Ισπανία, την Αργεντινή, την Ελλάδα. Κοιτάω ότι είναι παίκτες του Παναθηναϊκού και από εκεί και πέρα θα μιλάμε στην Αγγλική γλώσσα».

  -Βλέποντας τον Παναθηναϊκό τι σας άρεσε και που θεωρείτε ότι θέλει βελτίωση η ομάδα; Εκτός από τα ακραία μπακ που θέλει ενίσχυση η ομάδα κι αν σας προβληματίζει η κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας;
  «Θα ξεκινήσω από την τελευταία ερώτηση. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους. Αυτές οι 15 μέρες που οι παίκτες θα κάνουν διακοπές και βεβαίως δεν θα επηρεάσει δεδομένου πως εγώ δουλεύω με το σταφ, με το «PAO Lab» και μετά θα δούμε με τον κάθε παίκτη πως θα κάνουμε το καλύτερο.
  Στο θέμα των μπακ και των θέσεων που αναφέρατε, είναι περισσότερο θέμα του Τσάβι. Όλα έχουν ένα τάιμινγκ αλλά να είστε σίγουροι πως θα έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. 
  Όσο για το πρώτο πράγμα που με ρωτήσατε. Θα έλεγα πως είναι άδικο να γίνει αξιολόγηση γιατί απέξω τα πράγματα τα βλέπεις διαφορετικά. Ναι μην έχω βγάλει τα συμπεράσματα μου αλλά θέλω να δω την ομάδα από κοντά». 
  Ο Τσάβι Ρόκα πήρε το λόγο για το μεταγραφικό ερώτημα και υπογράμμισε:
  «Για το θέμα των αμυντικών, κοιτάμε να δυναμώσουμε την ομάδα και μερικοί παίκτες δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως αυτή είναι μια περίοδο μετάβασης. Δεν θα βιαστούμε και όταν βρούμε κάποιον που έχει το προφίλ που ψάχνουμε θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Και να πω ότι βλέπουμε παίκτες και εγώ και σε συνεργασία με τον προπονητή και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο για να φέρουμε αυτό που ταιριάζει καλύτερα. Και δράττομαι της ευκαιρίας να καλωσορίσω των Μιγκέλ που είναι ένας ακόμη επαγγελματίας που θα είναι μαζί μας που έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον». 

  -Κύριε Τσάβι Ρόκα υπάρχει ενδεχόμενο για πιθανή συνεργασία με τη Ρεάλ Μαδρίτης; 
  «Το πέρασμα του προπονητή μας από τη Ρεάλ και η εξαιρετική εργασία του εκεί μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μια ανοιχτή πόρτα εκεί. Δεν θα φέρουμε κάποιον για να πούμε ότι τον φέραμε. Βεβαίως υπάρχουν πολλοί, όλοι μην πω οι νέοι παίκτες που είναι ενδιαφέροντες, καθώς βρίσκονται σε μια από τις καλύτερες ακαδημίες του κόσμου. Βέβαια και αυτοί θα έχουν προσελκύσει αρκετές προτάσεις και θα είναι δύσκολο να δώσουμε τη μάχη μας. 
  Η παρουσία του κ. Πογιάτος εδώ, σε συνδυασμό με την καλή δουλειά που έκανε εκεί μας δίνει τη δυνατότητα της επικοινωνίας και του έχουν πει πως θα μπορούσε να τους χτυπήσει την πόρτα. 
  Αναμφισβήτητα υπάρχει η ανοιχτή πόρτα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά μην ξεχνάτε ότι και ο βοηθός προπονητή προέρχεται από την Μπαρτσελόνα, ο γυμναστής από την Εσπανιόλ, οπότε υπάρχει γενικότερα ανοιχτή πόρτα».

  -Πόσο ανταγωνιστικός μπορεί να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός της νέας σεζόν;
  «Για αυτό το σκοπό ήρθα, για αυτό το σκοπό θα δουλέψουμε. Για να παρουσιάσουμε μια ομάδα ανταγωνιστική όσες δυσκολίες και αν έχουμε και να βάλουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει. Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω απ’ όλους». 

  -Κύριε Ρόκα πέρα των ανθρώπων που ήδη ανακοινώθηκαν από την ομάδα θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση του τεχνικού τιμ;
  «Θα είναι μαζί μας και ο Στέφανος και ο Γιάννης που έκαναν εξαιρετική δουλειά μέχρι τώρα. Και μετά θα αξιολογήσουμε όσο μας επιτρέπεται για να προσθέσουμε κάποιον αναλυτή και κάποιον που θα βοηθήσει και εμένα στο τμήμα σκάουτινγκ». 

  -Υπάρχουν παίκτες που θα θα αποχωρήσουν άμεσα ή θα περιμένετε την προετοιμασία; 
  Τσάβι Ρόκα: «Θα υπάρξουν αποχωρήσεις, ήδη κοιτάμε τη διευθέτηση και πως θα μπορούσαν οι συγκεκριμένοι παίκτες να βρουν άλλες ομάδες».  
  Ντάνι Πογιάτος: «Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Εγώ κοιτώ κυρίως το στιλ. Αν τον παίκτη με το συγκεκριμένο στιλ τον έχουμε στην ομάδα ακόμα καλύτερα, αν όχι θα περιμένουμε να τον βρούμε για να κάνει τη διαφορά». 

  -Με τι επίτευγμα θα είστε ικανοποιημένος στο τέλος της σεζόν και με ποιο σύστημα θα παίξει η ομάδα;
  «Για μένα όπως είπα και πριν το σημαντικότερο είναι η νίκη. Το ποδόσφαιρο είναι η νίκη. Αλλά και πως να βλέπεις ότι θα κάνεις το καλύτερο για να έρθει η νίκη. Θέλουμε ο κόσμος να είναι χαρούμενος με την ομάδα που θα βλέπει. Να τους αφήνουμε κάτι από κάθε ματς, να ταυτιστεί μαζί μας. Κάθε παιχνίδι αποτελεί για εμάς μια  εξέταση και εγώ τις δίνω σε κάθε ματς και θα μπορείτε να με αξιολογείτε.
  Αυτό που κοιτάμε είναι η οργάνωση της ομάδας με σκοπό να κυλάει σωστά η μπάλα. Υπήρχαν περιπτώσεις που ξεκίνησα με 4-3-3 αλλά αυτό άλλαξε στην πορεία. Εγώ κοιτάω τον παίκτη, τι μπορεί να κάνει, τι μπορεί να δώσει. Το σύστημα μπορεί να αλλάζει. Έχω θετική σκέψη».

  -Είστε ικανοποιημένος από την ποιότητα στην επίθεση της ομάδας;
  «Υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ με δυνατότητες, με μέλλον. Όπως ο Τάσος (σ.σ. Χατζηγιοβάνης), ο Μακέντα, ο Καρλίτος. Θα σας ξαναπώ ότι έχω έρθει με μεγάλη όρεξη». 

  -Κύριε Ρόκα πόσες μεταγραφές υπολογίζεται να γίνουν ακόμα;
  «Για δύο πλάγια μπακ είναι δεδομένο, από εκεί και πέρα έχουμε ένα καλό ρόστερ. Δεν θα έρθει κάποιος για να κόψει την τύχη ή την εξέλιξη ενός νέου παίκτη από την ακαδημία. Μπορεί να προκύψει και έκπληξη. Το βασικό είναι να γνωρίσουμε τους παίκτες και από εκεί και πέρα αν χρειαστούμε κάτι και το έχουμε στο σπίτι μας πάλι καλά αν όχι θα κοιτάξουμε για κάτι εξαιρετικό». 

  sofa offers
  Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
  Translate »