Πονίτκα: «Αισθανόμουν ότι θα επιστρέψω στην Ελλάδα – Τι μου είπε ο Ρίβερς για τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό»

Οι δηλώσεις του Ματέους Πονίτκα στην κάμερα της Cosmote TV αναφορικά με την μετακίνηση του στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά:

Για το αν πίστευε ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα μετά το παιχνίδι της Πολωνίας στο «Ακρόπολις»: «Έχω μία αστεία ιστορία. Μετά το παιχνίδι απέναντι στην Ελλάδα, περίμενα ένα ταξί με τη γυναίκα μου και ένας άνθρωπος του Παναθηναϊκού με ρώτησε τι περιμένω τόσο αργά. Προσφέρθηκε να μας πάει σε μία πιάτσα ταξί και μετά το συζητήσαμε με τη γυναίκα μου. Είχα αυτό το αίσθημα ότι κάτι θα συμβεί και θα επιστρέψω στην Ελλάδα».

Για τις ελληνικές λέξεις που έμαθε στη Ρωσία: «Στη Ζενίτ ήρθα οπωσδήποτε πιο κοντά στην ελληνική νοοτροπία, στο πάθος, στην οργάνωση συγκεκριμένων πραγμάτων. Ο Μάνος Παπαδόπουλος κάνει εξαιρετική δουλειά εκεί. Όλοι ξέρουν πόσο σπουδαίος προπονητής είναι ο Πασκουάλ με πολλές επιτυχίες εδώ στον Παναθηναϊκό.

Είναι όλοι τους καλοί άνθρωποι και έκαναν πολλά για μένα. Είχαμε εξαιρετικό κλίμα, χάρη και σε αυτούς. Ένιωθα αυτήν την ελληνική ενέργεια. Έμαθα πολλές ελληνικές λέξεις, όχι καλές λέξεις, άρα δεν μπορώ να τις πω. Ο Κέι Σι Ρίβερς, θυμάμαι επίσης, να μου λέει πως τίποτα δεν συγκρίνεται με την αντιπαλότητα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και ανυπομονώ να το δω και να του στείλω μήνυμα πως είχε δίκιο».

Για τον Ντέγιαν Ράντονιτς: «Το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ήταν γιατί ήμουν στη Σμύρνη. Ζούσα εκεί όμως. Μετά μιλήσαμε για την ομάδα και όλη την κατάσταση. Διότι όταν πας σε ένα μέρος πρέπει να κάνεις πολλά, να προσαρμοστείς, να βρεις σπίτι, να πάρεις αυτοκίνητο, να μετακομίσεις και μαζί έχεις τις προπονήσεις, τις εξετάσεις, το Super Cup. Μιλήσαμε για τη δομή και μου εξήγησε τι θέλει από μένα, επειδή είμαι από τους μεγαλύτερους παίκτες της ομάδας. Ήταν θετικά όλα».

Για το οικογενειακό του ζήτημα: «Όχι δε με ενοχλεί, δεν είμαι θυμωμένος. Η τελευταία χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για μένα, περίεργες καταστάσεις και είμαι ένα δημόσιο πρόσωπο. Δεν το παίρνω προσωπικά, ο κόσμος μπορεί να μιλάει για μένα. Έχω τη γυναίκα μου και τους φίλους μου που είναι δίπλα μου και θα… έπεφταν στη φωτιά για μένα. Δεν είμαι θυμωμένος, γελάω όλη την ώρα, είμαι θετικός άνθρωπος.

Για μένα το θέμα με την οικογένειά μου έχει τελειώσει. Κάποιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν, για να αλλάξουν πρέπει να καταλάβουν τα λάθη τους και να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Αν δεν το κάνουν αυτό δεν καταλαβαίνουν τα λάθη τους. Ποιο είναι το νόημα να κάνεις οτιδήποτε. Έκανα τα πάντα τα περασμένα χρόνια, αλλά δε θα το κάνω για μια ζωή. Έχω μία ζωή να ζήσω και δεν εστιάζω στην αρνητικότητα».