Πράνιτς: «Πώς μπορούν συνέχεια να παίρνουν νίκες στα τελευταία λεπτά;»

Ο Ντάνιελ Πράνιτς μίλησε για την θητεία του στον Παναθηναϊκό και θυμήθηκε όλα όσα σκεφτόταν όταν έβλεπε παιχνίδια του Ολυμπιακού στη τηλεόραση.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πράσινη», ο πρώην Κροάτης χαφ του Παναθηναϊκού, Ντάνιελ Πράνιτς μίλησε για το πέρασμα του από την Ελλάδα και το «τριφύλλι» και θυμήθηκε το… περίεργο 2015.

Αναλυτικά όσα είπε:

Ντάνιελ, υπάρχει κάτι που να σου λείπει από τον Παναθηναϊκό;

Μου λείπουν πολλά πράγματα απ’ τον Παναθηναϊκό! Ήταν πραγματικά ξεχωριστά χρόνια για μένα. Πέρασα τρεις σεζόν εκεί. Κάθε μέρα αυτού του διαστήματος που ήμουν δίπλα στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, δίπλα στους οπαδούς, δίπλα στους συμπαίκτες μου, πραγματικά μου λείπει… η κάθε μέρα μου λείπει!

Προ ημερών ήταν η 6η επέτειος απ’ την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2014. Υπάρχει κάποια ανάμνηση από εκείνη την βραδιά που να σου έρχεται συνέχεια στο μυαλό;

Οι μνήμες από εκείνο το παιχνίδι είναι εκπληκτικές. Όπως είπα ήταν το τελευταίο τρόπαιο της καριέρας μου. Θυμάμαι κάθε δευτερόλεπτο πραγματικά. Όλη η βραδιά μετά το παιχνίδι ήταν ξεχωριστή. Πήγαμε στα μπουζούκια και ήταν εκεί όλο το κλαμπ. Οι συμπαίκτες μου, αρκετοί οπαδοί, ήταν ένα ωραίο πάρτι. Δεν μπορώ να εντοπίσω και να αναφέρω μία μόνο στιγμή, επειδή ήταν ξεχωριστή όλη η βραδιά και εκπληκτική συγχρόνως. Θα πω λοιπόν τη στιγμή που πήραμε το Κύπελλο στα χέρια μας και το δείξαμε στους οπαδούς μας στο ΟΑΚΑ.

Θεωρείς πως τον καιρό που βρέθηκες στην Ελλάδα διαιτητές βοήθησαν για να είναι δίκαιοι οι αγώνες και κατ’ επέκταση τα πρωταθλήματα;

Ποτέ δεν μιλάω για τους διαιτητές. Ας το θέσω κάπως έτσι… ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο να παίξουμε και να κατακτήσουμε εκεί. Και το κάναμε! Πήραμε το Κύπελλο, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, νικήσαμε τον Ολυμπιακό δύο φορές όσο ήμουν εκεί. Να σου πω την αλήθεια σε αυτά τα μεγάλα ματς δεν είχα αισθανθεί πως κάτι περίεργο γίνεται σε επίπεδο αντιμετώπισης διαιτησίας. Όμως όταν καθόσουν και έβλεπες στην τηλεόραση φάσεις από άλλα ματς του Ολυμπιακού, μερικές φορές σου έρχονταν διάφορες ερωτήσεις όπως το “πως μπορούν συνέχεια να παίρνουν νίκες στα τελευταία λεπτά;”. Δεν μπορώ να πω κάτι, δεν έχω αποδείξεις για τίποτα, κανείς δεν έχει άλλωστε. Ξαναλέω λοιπόν πως αν υπάρχει αλήθεια σε όσες κατηγορίες προκύπτουν μέσω της δικαιοσύνης, η ποινή θα πρέπει να είναι μεγάλη για όποιον εμπλέκεται σε τέτοιοι είδους καταστάσεις.