Πράσινο «τρένο» με κεκτημένη ταχύτητα για τον τίτλο!

  Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ εύκολα με 3-0 σετ πηγαίνοντας με κεκτημένη ταχύτητα στον τελικό όπου τον περιμένει ο Ολυμπιακός.

  Με το μπλοκ του Παναθηναϊκού να παίρνει τα πάνω του από τα μισά του δεύτερου σετ και σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη πίεση στην υποδοχή του ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την νίκη και να πάει τον τελικό εκεί όπου τον περιμένει ο Ολυμπιακός. Άξιο αναφοράς είναι πως ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε τελικούς μετά από 10 ολόκληρα χρόνια!

  1ο Σετ

  Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στην αρχή του παιχνιδιού (5-5). Με συνεχόμενους πόντους των Τσάτσις και Ράπτη ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι στο σκορ (7-5), με τον ΠΑΟΚ να αντιδράει και να ισοφαρίζει ξανά. Οι δυο ομάδες πήγαιναν για αρκετή ώρα δίπλα-δίπλα στο σκορ με τον Παναθηναϊκό να ξαναπαίρνει ένα ισχνό προβάδισμα 2 πόντων με 13-15. Σιγά σιγά ο Παναθηναϊκός ανέβαζε τους ρυθμούς με τον Ράπτη να δίνει προβάδισμα 3 πόντων (17-20) με ένα ωραίο χτύπημα στην διαγώνιο. Οι «πράσινοι» δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα κατακτώντας το πρώτο σε του ημιτελικού με σκορ 21-25.

  2ο Σετ

  Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει δυναμικά παίρνοντας προβάδισμα δυο πόντων (1-3) μετά από block-out του Ράπτη. Οι «πράσινοι» μετά από ωραίο block του Γιάκομπσεν αύξησαν την διαφορά στον +4 (7-11). Μετά από ένα ωραίο ράλλυ ο Ράπτης τελείωσε την φάση με ένα δυνατό καρφί κάνοντας το σκορ 10-13. Με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει πολύ δυναμικά το σετ, οι «πράσινοι» ξέφυγαν με +6 (12-18) με τον Ράπτη με ένα δυνατό χτύπημα να κερδίζει όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ. Με το «πράσινο» μπλοκ να παίρνει φωτιά μετά τα μέσα του δευτέρου σετ, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με σχετική άνεση κάνοντας το 2-0 με σκορ (18- 25).

  3ο Σετ

  Δυναμικά μπήκε ο ΠΑΟΚ στο τρίτο σετ όπου με 5 συνεχόμενους πόντους πήρε από νωρίς κεφάλι 3 πόντων (5-2). Ο Παναθηναϊκός μετά το αρχικό σοκ επέστρεψε στο παιχνίδι μειώνοντας στον 1 πόντο (10-9) μετά από ωραίο μπλοκ του Γιάκομπσεν. Το «τριφύλλι» κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ και μάλιστα και διαφορά 2 πόντων (12-14) μετά το διπλό μπλοκ των Τσάτσις και Ρανγκελ. Οι «πράσινοι» από την στιγμή που προηγήθηκαν ανέβασαν κι άλλο τους ρυθμούς παίρνοντας διαφορά 6 πόντων (14-20) με ωραίο καρφί του Ράπτη στην απέναντι διαγώνιο. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με σπασμένα φρένα κατακτώντας και το τρίτο και τελευταίο σετ κάνοντας το 3-0 (18-25) και πηγαίνοντας στους τελικούς όπου περιμένει ο Ολυμπιακός.

  Τα σετ ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός: (21-25, 18- 25, 18-25)

  sofa offers
  Translate »