Πρίφτης: «Χάσαμε πολύ εύκολα – Δεν ήμασταν αρκετοί απόψε»

  Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Πρίφτη, ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος των περιστάσεων και δεν μπόρεσε να κοιτάξει σε κανένα σημείο του ματς την Ζαλγκίρις.

  Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του «τριφυλλιού» μετά την ήττα από τη Ζαλγκίρις:

  «Δυστυχώς είχαμε ένα πολύ κακό πρώτο δεκάλεπτο και κάναμε κακό στους εαυτούς μας. Όχι ήταν ήμασταν πολύ καλοί στις υπόλοιπες τρεις περιόδους, όμως είχαμε περισσότερη ισορροπία. Χάσαμε πολύ εύκολα. Αν σε αυτά τα ματς μπαίνεις στο παρκέ και δεν ακουμπάς τον αντίπαλο και στην επίθεση δεν πασάρεις, ο αντίπαλος θα έχει αυτά τα ποσοστά στα δίποντα και στα τρίποντα. Είχαν 75% στα δίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό σημαίνει πως δεν τους αγγίξαμε. Δεν ήμασταν αρκετοί απόψε. Φυσικά, υπάρχουν δικαιολογίες, αλλά δεν μπορώ να μείνω σε αυτές τώρα. Τέλος πάντων, είναι αυτό που είναι. Πρέπει να συνεχίσουμε».

  Για τον πόλεμο στην Ουκρανία και το αν έχει μιλήσει με ανθρώπους στη Ρωσία, στην οποία έζησε ως προπονητής της Ούνικς Καζάν: 

  «Είναι δύσκολο αυτό που συμβαίνει για όλους μας, μέρος του μυαλού μας είναι εκεί. Πιστεύουμε ότι είναι μακριά μας, αλλά δεν είναι τόσο μακριά μας. Έχω μιλήσει με ανθρώπους, μίλησα με τον Δημήτρη Ιτούδη στην Μόσχα. Μιλάω με την πρώην ομάδα μου στο Καζάν και τους ανθρώπους εκεί. Είναι πολύ διφορούμενα τα πράγματα και δεν θέλω να κάνουμε πολιτική συζήτηση τώρα. Ούτε αν πω αν έχει άδικο ή δίκαιο η Ρωσία. Εκεί οι άνθρωποι έχουν τη δική τους προσέγγιση για το τι συμβαίνει. Πάντως, είναι πολύ άσχημο αυτό που συμβαίνει. Επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής και την οικονομική πλευρά και την κοινωνική και τον αθλητισμό και τα πάντα. Ελπίζω και εύχομαι να βρεθεί σύντομα μία λύση.

  Είναι πολύ σωστή αυτή η ερώτηση. Αυτό είναι το κυρίαρχο θέμα των ημερών. Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στον μικρόκοσμό μας. Όλοι οι άνθρωποι, είτε είμαστε Ουκρανοί ή Ρώσοι ή Αμερικανοί ή Λιθουανοί ή Τούρκοι ή οτιδήποτε, κάτω από τον ουρανό και κάτω από τον Θεό είμαστε ίδιοι. Τώρα λέω φιλοσοφικά πράγματα… Είμαστε αδελφοί, όπως λέει και η θρησκεία μας. Τώρα εμείς δυστυχώς αυτά δεν μπορούμε να τα διακρίνουμε, γιατί έχουμε τα συμφέροντά μας. Αυτό μας βάζει στη δίνη του πολέμου και της μάχης. Λυπηρό που συμβαίνει και που δεν βλέπουμε την πραγματικότητα, αλλά τι να κάνουμε; Έτσι είναι. Κάτω από τον ουρανό είμαστε όλοι ίδιοι, όλοι αδέλφια. Δυστυχώς, όμως τσακωνόμαστε. Και τσακωνόμαστε για χρήματα και εκτάσεις. Ο πλανήτης είναι αρκετός για όλους μας. Τέλος πάντων, αυτά τα λίγα λόγια».