Εκδικάστηκε η υπόθεση για ΠΑΣ-Παναθηναϊκός στο Διαιτητικό – Όλοι οι διάλογοι

ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός κατέθεσαν τις απόψεις τους στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για την αλλαγή έδρας του προημιτελικού του Κυπέλλου. Από ώρα σε ώρα η απόφαση…

Εκδικάστηκε το πρωί της Πέμπτης (18/2) η προσφυγή του ΠΑΣ Γιάννινα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ (πενταμελής επιτροπή) για την απόφαση της Ομοσπονδίας να μεταφέρει στο Αγρίνιο την έδρα του σημερινού προημιτελικού του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, επειδή δεν πήρε εγγυήσεις για την καταλληλότητα των “Ζωσιμάδων”. 

Ο δικηγόρος της ΕΠΟ, Νίκος Μπάρτζης ισχυρίστηκε ότι δεν έχει δηλωθεί εναλλακτική έδρα από τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο κι ότι το γήπεδο της Ανατολής που έχει δηλωθεί ως δεύτερη έδρα στο πρωτάθλημα, δεν πληροί τις προϋποθέσεις. 

Ο ΠΑΣ εκπροσωπήθηκε από τη Χρύσα Σεβαστοπούλου, ισχυριζόμενος πως η απόφαση πάρθηκε αυθαίρετα, χωρίς να έχει έρθει έγγραφο περί ακαταλληλότητας. 

Παρών στην εκδίκαση ήταν και ο ισχυρός άνδρας των Ηπειρωτών, Γιώργος Χριστοβασίλης. “Διαθέτω το τηλέφωνό μου να το ανοίξετε και να δείτε τις συνομιλίες που είχα. Ποτέ τη Δευτέρα και την Τρίτη η ΕΠΟ δεν μου ζήτησε τίποτα. Θα πρέπει να πληρώσω 250.000 ευρώ ρήτρα σε χορηγούς. Το Αγρίνιο δεν έχει ξενοδοχείο, ένα είχε και το πρόλαβε ο Παναθηναϊκός. Θα ήξερε προφανώς την απόφαση νωρίτερα”, ανέφερε  μεταξύ άλλων. 

Να σημειωθεί από εκεί και πέρα ότι η πρόεδρος δεν μπήκε στην ουσία της απόφασης για αλλαγή έδρας και στάθηκε κυρίως στον τρόπο που γράφτηκε και ανακοινώθηκε.

“Για να είμαστε σοβαροί, δεν ξέρω αν υπήρχε νομικός στην επιτροπή που πήρε την απόφαση αυτή, ελπίζω να μην υπήρχε. Η απόφαση είναι διάτρητη νομικά, δεν έχει τον (σ.σ. νομικό) λόγο της αλλαγής έδρας”, ανέφερε.

Γι’ αυτό τον λόγο ακολούθησε η απάντηση του δικηγόρου της ΕΠΟ ότι η επιτροπή διοργανώσεων δεν έχει δικηγόρο στη σύνθεσή της, ώστε να τη γράψουν σωστά. 

Η πρόεδρος του Διαιτητικού δηλαδή δεν μπήκε στην ουσία της απόφασης, κάτι που αναμένεται να γίνει στην τελική της απόφαση. Έκρινε επί της ουσίας μόνο το νομικό της σκέλος, λέγοντας ότι “σε ένα κανονικό δικαστήριο αυτό το χαρτί πιθανότατα δεν θα λαμβανόταν καν υπόψιν”. Αξιοσημείωτη επίσης η ατάκα της: «εντάξει, μια ώρα από τα Γιάννενα είναι το Αγρίνιο, δεν είναι τίποτα για εσάς». 

Πηγή: SDNA.gr

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.