Πρωταθλήτης Ελλάδος στο μπάσκετ με αμαξίδιο ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Μέγα Αλέξανδρο (70-53) στον τελικό του Final Four στο Λίντο της Κρήτης και κατέκτησε το πρωτλαθλημα Ελλάδος στο μπάσκετ με αμαξίδιο.

Οι «πράσινοι» είχαν στο πλάι τους για ακόμη μια φορά τον… συγκλονιστικό κόσμο, ο οποίος δημιούργησε καταπληκτική ατμόσφαιρα στην Κρήτη και ώθησε την ομάδα προς το πρωτάθλημα.

Η αναμέτρηση είχε το χαρακτήρα ντέρμπι στο πρώτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να δίνουν βάση στην άμυνα τους και να βρίσκονται κοντά στο σκορ. Η ολοκλήρωση της περιόδου βρήκε το «τριφύλλι» στο +4 (12-8). Το ίδιο συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο. Η άμυνα των «πρασίνων» ήταν από «ατσάλι», γεγονός που οδήγησε τους παίκτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου να πετύχουν μόλις 4 πόντους, έναντι των 20 που πέτυχαν οι «πράσινοι». Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Παναθηναϊκό να προπορεύεται με 9 πόντους (32-23).

Το δεύτερο μέρος εξελίχθηκε σε… «πράσινο» μονόλογο. Ο Παναθηναϊκός είχε την απόλυτη κυριαρχία και τα 20′, συνέχισε να παίζει εξαιρετική άμυνα και έτσι δε δυσκολεύτηκε να φτάσει στο τελικό 70-53 το οποίο του έδωσε και τον τίτλο, τον πρώτο της ιστορίας του στο μπάσκετ με αμαξίδιο.

Τα δεκάλεπτα: 12-8, 32-23, 53-32, 70-53