Ψηλά στην λίστα των ομάδων της EuroLeague με τους περισσότερους γηγενείς παίκτες ο Παναθηναϊκός (pic)

Σε έρευνα που έκανε η ιστοσελίδα “BasketNews” αναζήτησε πόσους γηγενείς παίκτες έχουν οι ομάδες στην Euroleague με τον Ερυθρό Αστέρα να βρίσκεται στην κορυφή. Ψηλά στην σχετική λίστα βρίσκεται ο ο Παναθηναϊκός.

Η μπασκετική ιστοσελίδα, basketnews.com, ερεύνησε τα ρόστερ των ομάδων της EuroLeague εστιάζοντας στον αριθμό γηγενών παικτών που διαθέτει κάθε ομάδα στο δυναμικό της.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το σχετικό πίνακα, Ο Ερυθρός Αστέρας, κατέχει τους περισσότερους γηγενείς αθλητές, καθώς έχει δηλώσει 11 Σέρβους παίκτες στο ρόστερ της στην Euroleague. Ψηλά στη σχετική λίστα βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός, τον οποίο βρίσκουμε στην 5η θέση με οκτώ Έλληνες στο δυναμικό του.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ευρωπαϊκή του ομάδα έχει δηλώσει τους: Γιώργο Παπαγιάννη, Γιώργο Καλαϊτζάκη, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Λευτέρη Μποχωρίδη, Νεοκλή Αβδάλα, Νίκο Χουγκάζ, Λευτέρη Μαντζούκα και Αλέξανδρο Σαμοντούροφ.

Στον αντίποδα, στην τελευταία θέσης της σχετικής κατάταξης βρίσκεται το ρόστερ της Μπασκόνια, που αποτελείται από μόλις έναν (!) Ισπανό παίκτη και 15 ξένους.

Δείτε παρακάτω το σχετικό πίνακα: