Ράτζα: «Το ότι έφυγα από τον Παναθηναϊκό δεν ήταν δικό μου λάθος»

Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής, Ντίνο Ράτζα, μίλησε για τη φετινή πορεία Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, ξεχώρισε τους αγαπημένους τους συμπαίκτες από τους ”αιωνίους”, ενώ αναφέρθηκε ξεχωριστά σε Βασίλη Σπανούλη και Μάριο Χεζόνια.

Ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6 για την τεράστια πορεία του, που περιλάμβανε και τους Παναθηναϊκό–Ολυμπιακό, αλλά και για τους αγαπημένους του συμπαίκτες στους ”αιωνίους”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντίνο Ράτζα:

«Έδινα πάντα το παν και στις δύο ομάδες. Το ότι έφυγα από τον Παναθηναϊκό δεν ήταν δικό μου λάθος. Ουσιαστικά με έδιωξαν και μετά πήγα στον Ολυμπιακό. Παρότι μου έλεγαν ”μην πας εδώ κι εκεί” και ”πρόσεχε”, εγώ το απολάμβανα. Μου άρεσε που ο κόσμος ήταν ένθερμος και δεν φοβόμουν»

Για τους αγαπημένους του συμπαίκτες στις δύο ελληνικές ομάδες: «Στον Παναθηναϊκό ήταν ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο οποίος ήταν και ο καλύτερος συμπαίκτης που είχα ποτέ γενικώς. Στον Ολυμπιακό ήταν ο Ντέιβιντ Ρίβερς».

Για τον λόγο που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν φέτος εκτός playoffs: «Θεωρώ πως ένας λόγος είναι ίσως ότι χρησιμοποιούνται πολλοί ξένοι παίκτες και δεν δίνονται ευκαιρίες σε γηγενείς».

Για τον Μάριο Χεζόνια: «Δεν έχω μιλήσει μαζί του απ’ όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό. Πιστεύω ότι έχει κάνει κάποιες βιαστικές επιλογές στην καριέρα του. Και όταν πήγε στην Μπαρτσελόνα και όταν έφυγε για το ΝΒΑ. Βιάστηκε και έκατσε πολύ στον πάγκο, γεγονός που κόστισε στην εξέλιξή του. Είναι απόφαση του προπονητή αν θα τον καλέσει στο Προολυμπιακό τουρνουά του Σπλιτ, αλλά η συμπεριφορά του δεν ήταν η καλύτερη το τελευταίο διάστημα».

Για τον εν ενεργεία παίκτη που θα ήθελε να είχε παίξει μαζί του: «Θα ήθελα να είμαι συμπαίκτης με τον Σπανούλη, μου αρέσει πολύ η νοοτροπία του».