Ράις: «Η άμυνα θα κρίνει πόσο μακριά θα φτάσουμε»!

Ο Ταϊρίς Ράις μίλησε για την πορεία της ομάδας του στην Euroleague και για τον καταλυτικό παράγοντα της άμυνας αλλά και για την εικόνα που παρουσιάζουν οι «πράσινοι» στον τομέα αυτό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο άσσος του Παναθηναϊκού στην κάμερα του ΟΠΑΠ:

Για την πρώτη σεζόν του στον Παναθηναϊκό: «Ήταν καλά, ήταν μια εμπειρία. Είναι ό,τι περιμένεις όταν βλέπεις την ομάδα απέξω και αναρωτιέσαι πώς είναι σαν σύλλογος, ποιες είναι οι παραδόσεις της κλπ. Και είναι αυτό που σκεφτόμουν».

Για τους 41 πόντους κόντρα στον Ολυμπιακό: «Δεν μπορείς να περιμένεις κάτι τέτοιο. Απλά σηκώνεσαι πριν από ένα μεγάλο παιχνίδι και προσπαθείς να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό».

Για το αν θα σπάσει το ρεκόρ του Λάρκιν: «Όχι, δεν πάει έτσι ακριβώς. Δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να το σπάσει, για να είμαι ειλικρινής. 49 πόντοι σε παιχνίδι στην Euroleague είναι σαν να πετυχαίνεις 70 στο ΝΒΑ. Είναι κάτι που θα δεις σε αγώνα μια φορά κάθε 20 χρόνια».

Για το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε: «Είναι πολύ κρίσιμο νομίζω, ειδικά με τα δεδομένα που υπάρχουν. Εμείς «χτυπάμε» την πόρτα και προσπαθούμε να μπούμε στην τετράδα. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς και ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εκείνους. Θα έρθουν εδώ έτοιμοι, θα έρθουν προετοιμασμένοι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Για το πού θα κριθεί η πρόκριση στην οκτάδα: «Πρέπει να μείνουμε στην πορεία μας και να είμαστε πολύ καλύτεροι αμυντικά. Επιθετικά δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα. Έχουμε πολλούς που μπορούν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι, οπότε δεν το σκεφτόμαστε. Πρέπει να παίξουμε άμυνα. Αν η άμυνά μας γίνει τόσο καλή όσο η επίθεση, δεν βρίσκω λόγο να μην φτάσουμε στα playoffs και στη συνέχεια να μπούμε και στο Final Four».