Ρότσα: «Δεν μπορεί ο τεχνικός διευθυντής να φέρνει φίλους και κολλητούς!»

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα άστραψε και βρόντηξε μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό, για τον Ντάνι Πογιάτος, για τον Τσάβι Ρόκα και για τα λάθη που έχουν γίνει από το 2011 και μετά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αργεντινός:

Για την εικόνα της ομάδας: «Δεν είναι μια ιστορία που ξεκίνησε χθες. Εγώ εχω πει ότι ο κ. Αλαφούζος είναι θύμα, καθώς δείχνει εμπιστοσύνη σε λάθους ανθρώπους. Δεν γίνεται να κάνει τόσα λάθη. Εμένα με πείραξε το γεγονός ότι ήρθε ένας ανύπαρκτος γέλοιος προπονητής στη θέση μου, ο Φάμπρι»

Για τον Πογιάτος: «Από την πρώτη ημέρα είπα ότι ήταν λάθος επιλογή. Φταίει όμως αυτός που τους έφερε. Ο Ρόκα έφερε ποδοσφαιριστές που είχαν μέσο όρο πάνω από 30 ετών. Από την αρχή φαινόταν. Ο Παναθηναϊκός από το 2011 έχει κάνει πάνω από 100 μεταγραφές και το μόνο που έχει καταφέρει είναι να διώξει τον κόσμο. Εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα με τον κ. Αλαφούζο».

Για το αν ο Μπόλονι μπορεί να αλλάξει τον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα μπορεί να τον οδηγήσει σε καλύτερες εμφανίσεις, αλλά δεν θα κάνει πρωταθλητισμό. Εγώ φοβάμαι ότι ο Μπόλονι θα ζητήσει άλλες 10 μεταγραφές. Δεν γίνεται αυτό. Σαν σωματείο ο Παναθηναϊκός είναι άδειος. Λείπει η οργάνωση. Δεν υπάρχει λογική στις αποφάσεις που παίρνονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Να υπάρχει πλάνο και να μην περιμένει να μείνει κάποιος ποδοσφαιριστής ελεύθερος. Να υπάρχουν σκάουτερ».

Για τις μεταγραφές που έχουν γίνει από το 2011 και έχουν ξεχωρίσει: «Μόνο δύο μπορώ να ξεχωρίσω. Τον Ζέκα και τον Μπεργκ. Όταν ανέλαβα τον Παναθηναϊκό τότε ζήτησα να μην πάρει τον Βαρέλα. Θα υπάρχει σοβαρότητα από τον κ. Μπόλονι.. Το θέμα της φυσικής κατάστασης είναι σοβαρό. Πρέπει η ομάδα να πάρει αποτελέσματα. Η ομάδα είναι μέχρι την 6η θέση και όχι παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός έχει 2,3 και 5 χρόνια για να φτάσει στην κορυφή»

Για τα λάθη που έχουν γίνει: «Πρέπει να υπάρχει πλάνο από το σωματείο προς τα που θα κινηθεί. Πήρανε έναν πάικτη που είναι ελεύθερος με ένα μεγάλο ποσό ( Μαουρίσιο). Πρέπει ο μέσος όρος ηλικίας να είναι χαμηλός. Πρέπει να έχουν αξία μεταπώλησης οι παίκτες. Δεν μπορεί ο τεχνικός διευθυντής να φέρνει φίλους και κολλητούς. Αν δεν κάνω λάθος έχει φέρει τον Εμάνουελ Ρόκα, που έχει αποτύχει σε τόσες ομάδες. Πρέπει να υπάρχει πλάνο. Και μπορώ να πω ότι επί εποχής Δώνη ο Παναθηναϊκός έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Έχουν γίνει πολλά λάθη στον Παναθηναϊκό».

Πηγή: sdna.gr