Ρόκα: «Να εκμεταλλευτούμε τα καλά του Δώνη – Ανοιχτή η πόρτα της Ρεάλ για νεαρούς παίχτες»!

Ο Τσάβι Ρόκα αναφέρθηκε στην επικοινωνία που θα υπάρχει με την Ρεάλ για νεαρούς ποδοσφαιριστές αλλά και σε όσα έχει προσφέρει ο Γιώργος Δώνης στην ομάδα.

Ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» ανέφερε αρχικά:

«Καλωσορίζουμε τον νέο μας προπονητή. Με πολύ όρεξη και θέληση για να εκμεταλλευτούμε όλα τα καλά που έχει πράξει ο κύριος Δώνης. Να συνεχίσουμε τις προσπάθειες με τις γνώσεις μας, να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό να εξελιχθεί περισσότερο. Τον επέλεξε γιατί θεώρησα πως είναι ο κατάλληλος, έχουμε κοινή φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο και τον τρόπο που πρέπει να παίζει η ομάδα. Να φτάσουμε στις νίκες μέσω του καλού ποδοσφαίρου, της κατοχής. Θα βοηθήσει ο νέος προπονητής να αναπτυχθούν οι παίκτες. Οι νέοι και οι λιγότεροι νέοι. Με την προσωπική εξέλιξη όλοι μαζί να ανεβάσουν τον Παναθηναϊκό, ώστε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε για την ομάδα».

Για τις σκέψεις και τις κινήσεις στο μεταγραφικό τοπίο, αλλά και για το πόσο μπορεί να ευνοηθεί ο Παναθηναϊκός από την εξαιρετική σχέση του Πογιάτος με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ρόκα είπε:

«Κοιτάμε να δυναμώσουμε την ομάδα αλλά είναι ιδιαίτερη η περίοδος. Κάποιοι παίκτες δεν έχουν καταλάβει πως είναι μια μεταβατική περίοδος. Δεν θα βιαστούμε. Όταν χρειάζεται να έχουμε κάποιον με το προφίλ που θέλουμε, θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Βλέπουμε παίκτες, εξετάζουμε, ώστε να φέρουμε αυτόν που ταιριάζει καλύτερα. Θέλω να πω ένα καλωσόρισες και στον Μιγκέλ που είναι εδώ. Θέλω να πω για το επιτελείο πως έχουμε έναν άριστο επαγγελματία, όπως ο Μιγκέλ.

Το πέρασμα του Ντάνι από την Ρεάλ και η εξαιρετική δουλειά που έκανε, μας δίνει δυνατότητα να έχουμε μια ανοιχτή πόρτα. Δεν θα φέρουμε κάποιον απλά για να πούμε πως τον φέραμε. Πολλοί αν όχι όλοι έχουν ένα ενδιαφέρον για εμάς, καθώς είναι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Θα είναι δύσκολο να δώσουμε την μάχη μας, καθώς είναι λογικό να έχουν προτάσεις και από άλλους συλλόγους. Του έχουν πει από την Ρεάλ του κυρίου Πογιάτος πως η πόρτα θα είναι ανοιχτή.

Να σας θυμίσω πως ο βοηθός προπονητή ήταν πολλά χρόνια στην Μπαρτσελόνα, ο Μιγκέλ στην Εσπανιόλ, υπάρχουν πόρτες και για ευρύτερη συνεργασία, οχι μόνο σε επίπεδο των παικτών.

Θα υπάρχουν αποχωρήσεις και κοιτάμε πως θα τους βρούμε ομάδα.

Το θέμα των μπακ ειναι δεδομένο. Από κει και πέρα έχουμε ένα ρόστερ με ισορροπία. Ο στόχος δεν είναι να έρθει κάποιος για να κόψει την εξέλιξη ενός παίκτη από την ακαδημία. Σε καμία περίπτωση. Στις μεταγραφές πάντα υπάρχει και η προοτπική της έκπληξης. Πρέπει ο προπονητής να γνωρίσει τους παίκτες. Αν το έχουμε στην ακαδημία, καλώς. Αν όχι θα κοιτάξουμε για κάποιον να κάνει την διαφορά».