Ρότσα: «Κλείνει τις πληγές του ο Παναθηναϊκός, ο Μπόλονι τον άλλαξε»

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα σχολίασε στο «Total Football» στο Open, τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αρχικά, για τη νίκη στο ντέρμπι ανέφερε«Έχω την εντύπωση ότι κάνει μια παρένθεση ο Παναθηναϊκός και αλλάζει το DNA του. Κλεινει τις πληγές με καλά αποτελέσματα και με έναν τρόπο παιχνιδιού που δεν είχαν συνηθίσει οι φίλαθλοι του. Στη σημερινή εποχή όμως, η νίκη είναι πάνω από όλα. Αν ο κ. Μπόλονι δε μπορούσε να εφαρμόσει αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, ίσως να μην ήταν σήμερα στο ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός έκανε τα γνωστά λάθη το καλοκαίρι, ο κ. Μπόλονι έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι. Αλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού και αυτό, φέρνει αποτελέσματα, αρέσει δεν αρέσει.

Στο ποδόσφαιρο το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να δημιουργείς. Αν θα φτάσει στο σημείο για να κάνει πρωταθλητισμό, θα το δούμε στο μέλλον, για το αν θα κάνει πιο καλές επιλογές, για να μη φτάνει στο δεύτερο γύρο στο -18 από τον πρωτοπόρο».

Για τη βοήθεια των μεταγραφών του Ιανουαρίου με αφορμή το δεύτερο γκολ του Σανκαρέ: «Οι δύο που έπαιξαν βασικοί σήμερα (σ.σ. Σανκαρέ, Ενγκμπαγκοτό), προς το παρόν βοηθούν. Μετράει όμως η διάρκεια σε μια ομάδα κορυφής. Ευτυχώς τελείωσε η μεταγραφική περίοδος και δε φορτώσαμε την ομάδα με άλλους ποδοσφαιριστές…»

Για τον πολυτιμότερο του ντέρμπι της Λεωφόρου: «Εγώ λέω Διούδη για πολυτιμότερο, γιατί έσωσε τη νίκη με την απόκρουση στην τελευταία φάση του παιχνιδιού. Επειδή η θέση του τερματοφύλακα είναι δύσκολη, ο Διούδης έχει δείξει σταθερότητα. Είναι από τους κορυφαίους στη θέση του στην Ελλάδα».

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός έχει μια καλή ομάδα, είναι κυρίαρχος, έχει έναν προπονητή εδώ και χρόνια. Κάνει τεράστια λάθη και ο Ολυμπιακός στις επιλογές που κάνουν. Δεν είναι δυνατόν να επιλέγει ένα δεξιό μπακ 36 χρονών και μετά να τρέχει να καλύψει με άλλον παίκτη. Καλύπτονται βέβαια τα λάθη, γιατί είναι κυρίαρχος στην Ελλάδα και έχει τη δυνατότητα να κάνει λάθη, γιατί μπορεί να τα διορθώσει πολύ γρήγορα».

Για την πορεία πρωταθλητισμού του Παναθηναϊκού στο δεύτερο γύρο: «Πολλές φορές ο κ. Αλαφούζος είναι θύμα από ανθρώπους που εμπιστεύεται. Ποιος πρότεινε τον κ. Ρόκα και τον κ. Πογιάτος; Με ποιο σκεπτικό, με ποιες προδιαγραφές, ποιο οργανόγραμμα; Είναι επιτυχία που έχει πάρει τόσους βαθμούς στο δεύτερο γύρο, αλλά μην ξεχνάμε ότι κυνηγάει μία δεύτερη θέση. Όταν είσαι διεκδικητής του τίτλου, κάνεις πρωταθλητισμό».