Σαμοντούροβ: «Δεν κοιτάω αυτά που γράφουν για μένα»

  Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ παραχώρησε διαδικτυακή συνέντευξη λίγες ημέρες μετά την ενσωμάτωση του στον Παναθηναϊκό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο τι θέλει να βελτιώσει ο ίδιος στο παιχνίδι του.

  Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νεαρός σέντερ στο sdna.gr

  Ο «Σάμο» ντύθηκε στα πράσινα για τα επόμενα χρόνια, υπογράφοντας πολυετές συμβόλαιο με το «τριφύλλι», για να αποτελέσει τον κύριο εκφραστή της ομάδας σε βάθος χρόνου. Η πίστη που υπάρχει εντός των τειχών άλλωστε, όσον αφορά τις δυνατότητές του, είναι τεράστια, ενώ αυτό που ξεχωρίζει είναι η ωριμότητα και η ηρεμία που βγάζει στο παιχνίδι του.

  Την ίδια στιγμή όμως ο ίδιος φροντίζει να βάζει απαιτήσεις και να θέλει το καλύτερο για την καριέρα του. «Είμαι απαιτητικός με τον εαυτό μου και πρέπει να είμαι απαιτητικός γιατί έτσι θα γίνομαι καλύτερος», παραδέχτηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο SDNA ενόψει της πρώτης του σεζόν στα πράσινα.

  Κατά την οποία έχει θέσει έναν συγκεκριμένο στόχο, όσον αφορά την αγωνιστική εικόνα του. «Θέλω να γίνω πιο δυνατός και πιο γρήγορος και πιο εύκολα θα γίνουν όλα τα υπόλοιπα πράγματα», είπε.

  Για τον ίδιο η μετάβαση από την ΔΕΚΑ στον Παναθηναϊκό ήρθε γρήγορα και όλα πλέον είναι νέα για τον ίδιο επί αθηναϊκού εδάφους. «Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα και είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν απαιτήσεις για μένα. Πρέπει να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα».

  Την φετινή σεζόν θα έχει συμπαίκτες όπως ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο Ντέρικ Ουίλιαμς, ο Μάριους Γκριγκόνις. Παίκτες που έχουν εμπειρία στα μεγάλα παιχνίδια και έχουν γράψει τα δικά τους χιλιόμετρα στα παρκέ. Μια συνθήκη που αναμένεται να βοηθήσει τον νεαρό άσο.

  «Είναι παίκτες που έχουν παίξει σε αρκετές ομάδες και μπορώ να κερδίσω πολλά μαζί τους», παραδέχτηκε, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε τι θα είναι εκείνο που θα τον αφήσει ικανοποιημένο από τη φετινή σεζόν. «Θα είμαι ικανοποιημένος αν έχω πάρει χρόνο στην ομάδα φέτος».

  Ο ντόρος γύρω από το όνομά του είναι μεγάλος τα τελευταία χρόνια. Κάτι που δεν τον αγχώνει ωστόσο, καθώς «δεν κοιτάω αυτά που γράφουν για μένα. Μπορεί να αγχωθώ με όσα γράφονται. Δεν τα κοιτάζω και είμαι όσο περισσότερο συγκεκριμένος στο στόχο μου», εξήγησε, βάζοντας ως απόλυτη προτεραιότητα το μπάσκετ και την βελτίωσή του.

  Από την πρώτη στιγμή ωστόσο, ο κόσμος του Παναθηναϊκού τον «αγκάλιασε» και στάθηκε στο πλευρό του. Κάτι που αναγνωρίζει και ο ίδιος. «Όλη η στήριξη του κόσμου της ομάδας με βοήθησε πολύ από την πρώτη μέρα που βρίσκομαι εδώ», είπε.