Σαν σήμερα: Τα εγκαίνια στον «Τάφο του Ινδού»!

  Σαν σήμερα πριν από 60 χρόνια (1960) εγκαινιάστηκε ο “Τάφος του Ινδού”, το κλειστό γήπεδο που βρίσκεται κάτω από τις θύρες 6-7, του ποδοσφαιρικού γηπέδου “Απόστολος Νικολαΐδης”.

  Ένα ιστορικό γήπεδο 1.500 θέσεων, το οποίο έχει φιλοξενήσει, σχεδόν, όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για περισσότερο από μια δεκαετία. Μεταξύ των οποίων,ήταν: το Μπάσκετ, το Βόλεϊ, το Χάντμπολ, το Ποδόσφαιρο σάλας, το Πινγκ πονγκ, την άρση Βαρών, την Πυγμαχία, την Ξιφασκία κλπ.

  Το όνομα του κλειστού γυμναστηρίου το πήρε από τον, μπασκετμπολίστα Τάσο Στεφάνου. Ο οποίος σε σχετική ερώτηση που του είχαν κάνει παλαιότερα, είχε απαντήσει: «Όταν είχε γίνει το γήπεδο, είχαμε πάει με κάτι συμπαίκτες μου στον κινηματογράφο “Αρτζεντίνα”. Εκεί έπαιζε την ταινία του Φριτς Λανγκ, ο “Τάφος του Ινδού”. Με το που είδα τα σκαλιά που κατέβαιναν είπα ” Ρε παιδιά αυτό είναι σαν το γήπεδο μας”. Έγινε χαμός από τα γέλια. Αργότερα το είπα στον δημοσιογράφο Γιώργο Δόγα, και έτσι έμεινε.»

  Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, το γήπεδο δεν είχε θέρμανση και συχνά πλημμύριζε.

  Από το 1961 μέχρι το 1992, η ομάδα του Μπάσκετ ανδρών του Παναθηναϊκού, είχε ως έδρα το “κλειστό”. Πανηγύρισε 14 Πρωταθλήματα Ελλάδος. Σήμερα αγωνίζονται τα τμήματα του μπάσκετ γυναικών, του βόλεϊ και οι “μικροί” του Μπάσκετ.

  Πλέον μετονομάστηκε από τον Ερασιτέχνη, σε “Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος”, με απόφαση που πάρθηκε στις 13 Μαΐου του ’17. Σήμερα αγωνίζονται τα τμήματα του μπάσκετ γυναικών, του βόλεϊ ενώ και των “μικρών” του Μπάσκετ.Επιπλέον γίνονται και οι γενικές συνελεύσεις, οι ψηφοφορίες και οι εορτασμοί του Ερασιτέχνη, στον οποίο ανήκει και το γήπεδο.

  Πηγή: Τrifilara.gr

  sofa offers
  Loading...
  Translate »