Σαντ Ρος: «Κάποιοι παίκτες δεν είναι πνευματικά έτοιμοι»

  O Κουβανός γκαρντ-φόργουορντ του Παναθηναϊκό έκανε λόγο για μη πνευματική ετοιμότητα κάποιων παικτών επηρεάζοντας έτσι το σύνολο της ομάδας.

  Ο άσος του Παναθηναϊκού τόνισε αρχικά:

  «Θα μπορούσαμε να ήμασταν και χειρότερα. Διεξάγεται ένας πόλεμος στην Ευρώπη και ωχριά η εντός έδρας ήττα μας. Η απόδοση μας στο πρώτο δεκάλεπτο έδειξε το αποτέλεσμα. Αν είχαμε μία διαφορετική απόδοση στο πρώτο δεκάλεπτο, ίσως να μπορούσαμε να κερδίσουμε. Τους απογοητεύσαμε όλους με τους 30 πόντους που δεχτήκαμε. Ήταν η πιο άσχημη αρχή που θα μπορούσαμε να κάνουμε».

  Στην συνέχεια τόνισε:

  «Είναι θέμα ενότητας της ομάδας, αρκετοί παίκτες που ήρθαν στην ομάδα, δεν γνωρίζουν τι σημαίνει να ανταγωνίζεσαι σε αυτό το επίπεδο. Δεν έχουν ίσως καταλάβει ότι θα πρέπει να είναι σκληροί πνευματικά, κάθε βράδυ. Αυτός είναι κανόνας στην Ευρωλίγκα. Πιστεύω ότι μέσα από τα αποτελέσματα, έχει δημιουργηθεί μια δυσαρέσκεια σε κάποιους παίκτες και είναι απόρροια της κακής πορείας. Ελπίζω κανείς να μην το πάρει προσωπικά, αλλά κάποιοι έχουν θέμα πως παίζουμε σε άμυνα και επίθεση, άλλοι πως δεν μιλάμε μεταξύ μας στην άμυνα και την επίθεση. Όλοι έχουμε τα θέματα μας τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Γιατί επηρεάζει την ομάδα. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα, είτε πετύχεις 30 πόντους είτε 1 πόντο, αν πάρεις 10 ριμπάουντ ή κανένα».

  Όσον αφορά τα γεγονότα στην Ουκρανία και το πως επηρεάζονται άπαντες αλλά και οι ρωσικές ομάδες είπε:

  «Λυπάμαι για τους προπονητές, τους παίκτες, για τις ομάδες που είχαν ελπίδες για τα πλέι οφ. Ο πόλεμος στην Ουκρανία επιδρά και στην Ευρωλίγκα, Το μπάσκετ είναι το πάθος μας και η δουλειά μας. αλλά όταν υπάρχει πόλεμος σε κάποιο μέρος του πλανήτη, όλα τα άλλα είναι στην άκρη. Λυπάμαι για αυτές τις ομάδες, ελπίζω να παραμείνουν δυνατές».