«Σενάρια επαναπατρισμού του Μπόλονι»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Livesport», o Λάζλο Μπόλονι, βρίσκεται σε μία… περίεργη εξίσωση, στην οποία κάλλιστα θα μπορούσε να επιστρέψει στην πατρίδα.

Όπως αναφέρουν τα ρουμάνικα μέσα, αυτή η εξίσωση, περιλαμβάνει μία επένδυση στην Βόρεια Ρουμανία από την Ουγγρική Κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν που έχει εθνικιστικές τάσεις, όπου το Ουγγρικό στοιχείο είναι έντονο και επιθυμεί να το τονώσει.

Ένας τομέας που εξετάζεται για να συμβεί αυτό, είναι η δημιουργία μιας ισχυρής ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο Μπόλονι είναι μεν Ρουμάνος, αλλά με Ουγγρικές ρίζες. Έχει το προφίλ και την τεχνογνωσία να οργανώσει ένα τέτοιο εγχείρημα στην πόλη Τάργκο Μόρες, όπου πλειοψηφούν οι Ούγγροι.

Εφόσον ο 68χρονος τεχνικός αποδεχτεί την προοπτική, δεν θα ήταν ένας απλός προπονητής για την ομάδας, αλλά θα είχε έναν περισσότερο διευρυμένο ρόλο.

Ωστόσο, μέχρι τώρα τα σημάδια παραμονής του Ρουμάνου είναι θετικά. Αν λάβουμε υπόψη ότι δεν σκέφτηκε να παράτησε τον Παναθηναϊκό μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και πλέον τον οδηγεί με περίσσιες πιθανότητες σε έξοδο στην Ευρώπη, τότε μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι αυτά τα σενάρια μπορούν να παραμείνουν ως σενάρια.

Αν και μία δουλειά από την πατρίδα, σε ένα άνθρωπο που κοντεύει τα 70 δεν πιστεύουμε πως θα περάσει εντελώς απαρατήρητη και αδιάφορη…