Σένκεφελντ: «Αν γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στο τελείωμα φάσεων δεν θα μας σταματήσει κανείς»

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ σε συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για τα σημεία εκείνα που πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα, αλλά και για το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στο Κορωπί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού στο «SDNA.gr»: 


Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός έχει βελτιωθεί στα τελευταία ματς;

«Η αλήθεια είναι πως στο ματς με τον Παναιτωλικό κάναμε πολύ καλό πρέσινγκ, ενώ με τον Ατρόμητο, αν και παίξαμε για αρκετή ώρα με παίκτη παραπάνω και δεν ήμασταν όσο δημιουργικοί χρειαζόταν, ωστόσο στο τέλος φτάσαμε στο στόχο μας. Σε ότι αφορά τη δική μου εικόνα δεν είμαι ευχαριστημένος για το σοβαρό λάθος που έκανα και θα μπορούσε να μας έχει στοιχίσει. Επρεπε να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Στο τέλος πάντως είμαι ευχαριστημένος που πήραμε αυτές τις δύο νίκες στα τελευταία ματς».

Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να κρατήσει ο Παναθηναϊκός από τον πρώτο γύρο;

«Είμαστε μία πολύ καλή παρέα και βοηθάμε όλοι ο ένας τον άλλον. Κάποιες φορές μπορεί να γίνομαι λίγο σκληρός με τα άλλα παιδιά και να φωνάζω στα ματς, όμως ξέρουν πως είμαι πάντα εκεί γι’ αυτούς μέσα κι έξω απ’ το γήπεδο. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως πάντα στέκεται ο ένας στο πλευρό του άλλου. Πάντα. ».

Ποια είναι αυτά που πρέπει να διορθώσει;

«Πιέζουμε καλά και τις περισσότερες φορές είμαστε κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο. Μόνο ο Ολυμπιακός μας δυσκόλεψε στον τρόπο με τον οποίο  παίζουμε μέσα στο γήπεδο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δημιουργούμε περισσότερο σε συγκεκριμένα κομμάτια των αγώνων και να τελειώνουμε πιο γρήγορα τα παιχνίδια. Εφόσον τα πετύχουμε αυτά δεν θα μπορεί να μας μπλοκάρει κανείς…».

Πιστεύεις ότι θα είστε έτοιμοι για τον δεύτερο γύρο; Θεωρείς ότι η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί μετά τους τραυματισμούς του;

«Φυσικά και θα είμαστε έτοιμοι. Για τα μεταγραφικά ζητήματα δεν μπορώ να πω κάτι εγώ. Αυτά είναι θέματα που χειρίζονται ο προπονητής και το κλαμπ και θα αποφασίσουν το καλύτερο για όλη την ομάδα»