Σίβα: «Θέλω να κατακτήσω το πρωτάθλημα»

Ο Πέιτον Σίβα έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού και έρχεται στην ομάδα με ξεκάθαρες προθέσεις.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον ερχομό του στον Παναθηναϊκό: «Έλαβα μια κλήση από τον προπονητή της ομάδας. Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι εδώ για να παίξω. Γνωρίζω πολλά για τον σύλλογο, τον έχω αντιμετωπίσει στη Euroleague. Στόχος μου είναι να είμαι ανταγωνιστικός και να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ή κι ακόμη περισσότερα πράγματα».

Για τον στόχο του με το «τριφύλλι»: «Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Ο προπονητής μου είπε τι θέλει από μένα και είναι κάτι που μπορώ να κάνω, να τρέξω την ομάδα και να έχω την επιρροή να παίξουμε τα σωστά συστήματα στο παρκέ». 

Για το αν μίλησε με τον Πιτίνο πριν έρθει: «Μίλησα με τον κόουτς Πιτίνο μία μέρα πριν πετάξω. Μου είπε για την αντιπαλότητα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, ότι θα αγαπήσω την πόλη και μου είπε να έρθω εδώ και να είμαι ο εαυτός μου».

Για το αν ήταν στο παρελθόν κοντά στο να υπογράψει στον Παναθηναϊκό: «Θα το ήθελα πολύ. Υπήρχε η ευκαιρία με τον κόουτς Πιτίνο, ο οποίος, όμως, τότε ήθελε έναν παίκτη σε διαφορετικό ρόλο και έτσι δεν είχα την ευκαιρία να παίξω εδώ νωρίτερα. Πάντως, όπως είπα και πριν, είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι πλέον στην Αθήνα, έχοντας την ευκαιρία να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Για την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ: «Όταν έπαιξα στο ΟΑΚΑ δεν είχε κόσμο λόγω του κορωνοϊού, αλλά έχω δει παιχνίδια και τους έχω παρακολουθήσει και ξέρω πως είναι η ατμόσφαιρα».

Για το αν έχει μιλήσει με κάποιον για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Έκανα μια έρευνα μόνος μου. Είδα κάποια παιχνίδια. Είδα το τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού για να προσπαθήσω να καταλάβω το πώς παίζει η ομάδα. Μίλησα με ορισμένους φίλους μου που έχουν παίξει εδώ και τώρα θα προσπαθήσω να βγω στο παρκέ και να τα δώσω όλα».