Σκάνδαλο μεγατόνων στη VolleyLeague: «Ξέχασαν» 2,5 μήνες τα επεισόδια στο Ρέντη, υπό παραίτηση ο Ταρνατόρος!

  Ο πρόεδρος της Λίγκας και εκπρόσωπος του ΟΣΦΠ, Παντελής Τορνατόρος έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση των ομάδων μετά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε σήμερα για σφοδρά επεισόδια, 27 προσαγωγές και εμπρησμό αυτοκινήτου στο Ρέντη. Μόνο που ποτέ δεν κλήθηκε σε απολογία ο Ολυμπιακός!

  Αδιανόητα πράγματα στον ελληνικό αθλητισμό. Ενώ γίνεται η εσχάτη προσπάθεια όλων να ξεφύγει από τη λαίλαπα της βίας αποκαλύπτεται – μετά από επιστολή του Παναθηναϊκού – ότι τα επεισόδια μεγάλης έκτασης στο παιχνίδι της 13ης Δεκεμβρίου Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός πέρασαν στο ντούκου και παρά τις εκθέσεις κόλαφος από διαιτητές, παρατηρητές και αστυνομία, η γηπεδούχος ομάδα δεν κλήθηκε ποτέ σε απολογία.

  «Το ξεχάσαμε» απάντησαν επίσημα στη Λίγκα, θέτοντας το προεδρείο τις παραιτήσεις στη διάθεση των σωματείων.

  Όπως είναι λογικό, στο στρατόπεδο του τριφυλλιού δημιουργήθηκε η απορία, πώς είναι δυνατόν η ομάδα να τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές, την στιγμή μάλιστα που ο Ολυμπιακός δεν κλήθηκε καν σε απολογία για όσα συνέβησαν στο κλειστό του Ρέντη στο ντέρμπι των δύο ομάδων για τον πρώτο γύρο. Ο αγώνας που έγινε στις 13 Δεκεμβρίου 2021 σημαδεύτηκε από επεισόδια έξω από το κλειστό (όπου κάηκε το αυτοκίνητο του Δημήτρη Ζήση) αλλά και διακοπές εντός του γηπέδου.

  Ο Παναθηναϊκός με επιστολή του προς τη Λίγκα που δημοσιεύει το SDNA ζήτησε τις επίσημες αναφορές από τις αρχές που είναι υπεύθυνες για τη διεξαγωγή του αγώνα. Όσα αναφέρονται σε αυτές είναι αποκαλυπτικά.

  Σύμφωνα με την αναφορά του διαιτητή υπήρξαν δύο διακοπές στο τρίτο σετ για εκτόξευση αντικειμένων (ένα ποτήρι καφέ και ένα μπουκάλι νερό) προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ακόμη, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σχετικά έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα και για χρήση λέιζερ.

  Ακόμη πιο αποκαλυπτική είναι η έκθεση της αστυνομίας για όσα συνέβησαν και έξω από το γήπεδο. Σύμφωνα με την αστυνομία πριν την έναρξη του αγώνα, περίπου 70 οπαδοί του Ολυμπιακού «επιτέθηκαν σε βάρος των διατιθέμενων αστυνομικών δυνάμεων με βόμβες μολότοφ, πέτρες, μάρμαρα, φωτοβολίδες ριπτόμενες σε ευθεία βολή με μηχανισμό εκτόξευσης, αυτοσχέδιους ε μπρηστικούς μηχανισμούς και γυάλινα μπουκάλια. Την 19:30 τα προαναφερόμενα άτομα εισήλθαν εντός του Κλειστού Γυμναστηρίου από την παράπλευρη είσοδο, ενώ οι ανωτέρω αστυνομικές δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα δέχονταν σποραδικές επιθέσεις με φωτοβολίδες ριπτόμενες σε ευθεία βολή με πιστόλι, από τα παράθυρα του Κ.Γ., από οπαδούς του Ολυμπιακού που βρίσκονταν εντός αυτού. Γίνεται μνεία ότι κατά τις ανωτέρω επιθέσεις οι αστυνομικές δυνάμεις δέχτηκαν μεγάλο αριθμό βομβών μολότοφ, φωτοβολίδων ριπτόμενες σε ευθεία βολή με πιστόλι και πλήθος από αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς και μάρμαρα ικανά να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό σε Αστυνομικό ή σε πολίτη».

  Στην έκθεση της αστυνομίας γίνεται αναφορά και για το καμένο αυτοκίνητο του αθλητή Δημήτρη Ζήση. «Από τις αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο, πραγ ματοποιήθηκαν είκοσι επτά (27) προσαγωγές ατόμων, ως ύποπτα τέλεσης αξιόποινων πράξεων» αναφέρει ακόμη η έκθεση της αστυνομίας 

  Στις διακοπές του τρίτου σετ αναφέρεται και η έκθεση του κομισάριου. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν: «Στο 3ο σέτ με σκορ 11-21 φιλαθλοι του ΟΣΦΠ πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο προς την πλευρα του ΠΑΟ πλαστικό ποτήρι με καφέ χωρίς να κτυπήσει καποιον παίκτη ο αγώνας διακόπηκε για 5 λέπτά προκειμένου να σκουπιστεί το γήπεδο.Έγιναν συστάσεις απο μεγάφωνα. Πριν ο Α διαιτητής συνεχίσει τον αγώνα φίλαθλοι του ΟΣΦΠ πέταξαν παλι ένα μπουκάλι πλαστικό με νερό προς την πλευρα των παικτών του ΠΑΟ χωρις να κτυπήσει καποιον αθλητή του. Έγιναν συστάσεις παλι απο τα μεγάφωνα ο αγώνας σταματησε για 5 λεπτά προκειμένου να σκουπισθεί ο αγωνιστικος χώρος και αο αγώνας συνεχίσθηκε κανονικα χωρις αλλο πρόβλημα.Και στις 2 διακοπές ο Α διαιτητής κατέβηκε απο την σκάλα προκειμένου νά διακόψει τον αγώνα για τις συστάσεις και το σκούπισμα του γηπέδου».

  Μετά από όλα αυτά οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν να μην έχει κληθεί σε απολογία ο Ολυμπιακός. 

  Η επίσημη απάντηση της Λίγκας στο λογικό ερώτημα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού ήταν ότι το ξέχασαν(!) κι έτσι οι Πειραιώτες όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν αλλά ουδέποτε κλήθηκαν σε απολογία για όλα όσα έγιναν στο ντέρμπι των δύο ομάδων. Ο πρόεδρος της Λίγκας, Παντελής Ταρνατόρος υπό το βάρος των σκανδάλου έθεσε την παραίτησή του στη διάθεσή των ομάδων ωστόσο αυτή, πλην Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ δεν έγινε δεκτή.

  Η μη κλήση σε απολογία του Ολυμπιακού για όσα έγιναν στο κλειστό του Ρέντη εκθέτει για άλλη μία φορά τη Λίγκα που βάζει ένα ακόμη αυτογκόλ υποβαθμίζοντας την όποια προσπάθεια γίνεται στο ελληνικό βόλεϊ.

  Πηγή: Sdna.gr