Σπανέας: «Όποιος αμφισβητεί αυτά που είδαμε στην τηλεόραση είναι οπαδός και δεν του αρέσει το ποδόσφαιρο»

  O πρώην διαιτητής Α’ κατηγορίας και και μέλος του ΔΣ της ΟΔΠΕ/Ένωσης Διαιτητών, Γιώργος Σπανέας, σε δηλώσεις του στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» αναφέρθηκε στις διαιτητικές αποφάσεις του Καμπάκοφ στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ.

  Αναλυτικά:

  Για τα δύο πέναλτι που έδωσε ο Καμπάκοφ στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Όποιος αμφισβητεί αυτά που είδαμε στην τηλεόραση το κάνει γιατί απλά είναι οπαδός και δεν του αρέσει το ποδόσφαιρο. Συμφωνώ με ότι έδωσε ο διαιτητής και ότι είδαμε μέσω VAR.

  Για τις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού για τη διαιτησία στον αγώνα με το Βόλο:Αν ο Ολυμπιακός ασχολείται με πέντε και δέκα δεύτερα στις καθυστερήσεις τι να πουν αυτοί που δεν έχουν το μπάτζετ του. Τόσος θόρυβος δεν αξίζει. Ο Ολυμπιακός φωνάζει για τη διαιτησία γενικά για να προστατεύσει τα συμφέροντά του και καλά κάνει…

  Για το κλίμα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο με επίκεντρο τη διαιτησία: Οι νέοι διαιτητές κουβαλάνε τα λάθη που κάναμε εμείς. Είναι μαυρισμένοι, σταμπαρισμένοι, δακτυλοδεικτούμενοι. Με τον Κλάτενμπεργκ δεν είδαμε φως. Δεν υπήρξε υποδομή. Έχει φύγει ο Έλληνας διαιτητής από το σύνδεσμο και έχει πάει στην ένωση. Δεν εφαρμόζεται ο νόμος. Δεν ξέρω πώς βρίσκονται στις ενώσεις. Ως τί διέγραψε τη Λαμπαδαρίου η ΕΠΣ Πειραιά; Xτύπησαν άσχημα οι αναφορές για την προσωπική της ζωή. Ο έλληνας διαιτητής έφαγε χαστούκι στο πρόσωπο του Σιδηρόπουλου. Και για τον Βούλγαρο στη Λεωφόρο καλώς ή κακώς υπήρξε αντίδραση.  Υπάρχει τρομακτική αντιπαλότητα μεταξύ ΕΠΟ και Super League 1. Ο Ολυμπιακός είπε ότι θέλει να σφυρίζουν μόνο ξένοι τα παιχνίδια του. Έγινε λάθος με την αντικατάσταση του Σιδηρόπουλου. Ο κ. Μαρινάκης δεν εμπιστεύεται τον κ. Μελισσανίδη, ο κ. Μελισσανίδης δεν εμπιστεύται τον κ. Αλαφούζο… Έχω παραδεχτεί ότι κάναμε λάθη και δώσαμε δικαιώματα. Να βρεθούμε στο ίδιο τραπέζι με την ΕΠΟ. Έχουμε κάνει αίτηση εδώ κι ένα χρόνο και δεν έχει ανοίξει η πόρτα της ΕΠΟ.

  Για την κίνηση δημιουργία νέα Ένωσης Διαιτητών στην οποία φέρονται να πρωτοστατούν οι Κιοτζένης και Ζαχαρόπουλος: Αυτή η προτροπή που κυκλοφόρησε λέει ότι είναι με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ, τη πολιτείας της FIFA και της UEFA. Μπορούν να μας δείξουν κάποιο έγγραφο που να το λέει αυτό; Έχετε δει ένωση με τρία σωματεία; Έφτιαξαν δικό τους νόμο. Θα κάνω κι εγώ τρία σωματεία και θα φτιάξω μια δική μου ΕΠΟ. Κατάντησε τσίρκο η ιστορία. Αστείο το θέμα. Εμείς είμαστε 5.000 εν ενεργεία και μη εν ενεργεία διαιτητές. Θα απευθυνθώ στην πολιτεία για να δω αν αυτοί οι δύο κύριοι που είναι αστυνομικοί έχουν πάρει άδεια από την εργασία τους. Θα φτάσω στον υπουργό κ. Θεοδωρικάκο. Δεν ξέρω τι όφελος μπορεί να έχουν οι δύο αυτοί κύριοι από μια τέτοια κίνηση.

  Για την επαγγελματική διαιτησία: Η επαγγελματική διαιτησία είναι σα να έχουμε αγοράσει ferrari αλλά δεν έχουμε οδηγούς με δίπλωμα. Αν δεν μπουν όροι στους διαιτητές, ούτε με ξένους, ούτε με επαγγελματική διαιτησία δεν πρόκειται να φτιάξουμε ελληνική διαιτησία. Η καχυποψία μεταφέρεται και στους ξένους. Ο σώζων εαυτό σωθήτο.