Στα «σκαριά» Ελληνικό Super Cup στο μπάσκετ!

Το θέμα της διεξαγωγής του Super Cup θα πέσει στο τραπέζι την Πέμπτη (30/7) στην Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ

Έναν ξεχωριστό θεσμό θα… λανσάρει το ελληνικό μπάσκετ στα πρότυπα της Ισπανικής, της Ιταλικής και της Γερμανικής Λίγκας, που είναι το Super Cup, σύμφωνα με πληροφορίες του Onsports! Το ελληνικό Super Cup θα διεξαχθεί το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου και θα συμμετέχουν ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, το Περιστέρι και ο Προμηθέας Πάτρας.

Οι πρώτες συζητήσεις έχουν γίνει σε πρόσφατα διοικητικά συμβούλια του ΕΣΑΚΕ, όμως στην γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (30/7) αναμένεται να προχωρήσουν και να ολοκληρώσουν το πλάνο διεξαγωγής των αγώνων, συζητώντας παράλληλα και το καλύτερο δυνατό promo του θεσμού στα Μέσα Ενημέρωσης.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια επιπλέον διοργάνωση την οποία θέλουν να καθιερώσουν οι ομάδες και να της προσδώσουν την ανάλογη αίγλη, όπως συμβαίνει και στην Ισπανία, την Ιταλία και την Γερμανία, όπου υπάρχει ο αντίστοιχος θεσμός του Super Copa.

Αυτό δεν θα είναι όμως, το μοναδικό θέμα συζήτησης που θα πέσει στο τραπέζι στην Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, καθώς εκεί θα γίνει μεγάλη κουβέντα τόσο για τα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσουν οι ομάδες για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα (εφόσον ελεγχθούν από την αρμόδια επιτροπή της Λίγκας), αλλά και για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να υιοθετηθούν τη νέα χρονιά.

Αυτό το ζήτημα βέβαια, θα απασχολήσει αργότερα τον ΕΣΑΚΕ, καθώς προτεραιότητα θα έχει η πορεία των συζητήσεων για το τηλεοπτικό συμβόλαιο, αλλά και τους χορηγούς, προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα των ομάδων.

Ως τώρα μόνο έξοδα δημιουργούνται στις συνεδριάσεις που πραγματοποιεί η Λίγκα εν όψει του νέου πρωταθλήματος και γι’ αυτό θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η ενημέρωση που θα γίνει για το ζήτημα των εσόδων που «καίει» τις ΚΑΕ…

Πηγή: onsports.gr