Στάλεκαρ Blog: «Να είμαστε συγκεντρωμένοι και ήρεμοι – Καλές γιορτές»

Ο Σάσο Στάλεκαρ μπλοκάρει στο Prasinoforos.gr και γράφει για το… πνεύμα των Χριστουγέννων, την νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό και τα επόμενα παιχνίδια που θα δώσουν οι «πράσινοι».

To Blog:

Τι γίνεται; Επέστρεψα. Ξέρω ότι όλοι περιμένατε το επόμενο blog μου, στο οποίο θα μιλήσουμε για το προηγούμενο παιχνίδι και την αγαπημένη μου εποχή του χρόνου.

Πρώτα απ’ όλα, ελπίζω να περνάτε όλοι έναν υπέροχο Δεκέμβριο, γεμάτο χαρά, ευτυχία, περιμένοντας τις διακοπές… Είμαι μόνο εγώ ή το πνεύμα των Χριστουγέννων μεγαλώνει κάθε μέρα; Μπορώ να το νιώσω μέσα μου. Είμαι, πώς να το εξηγήσω, πολύ τύπος του Δεκεμβρίου. Λατρεύω το χιόνι, την ατμόσφαιρα, τη διακόσμηση, τις διακοπές με αγαπημένα πρόσωπα, το να ακούω χριστουγεννιάτικη μουσική… Είναι ξεχωριστή εποχή του χρόνου για μένα. Το τελετουργικό μου κάθε χρόνο είναι ότι την πρώτη Δεκεμβρίου το πρωί ξεκινάω με ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Έπειτα, σίγουρα πάω για και ψωνίζω λαμπάκια, διακοσμητικά και τέτοια πράγματα. Ξέρω ότι είναι «σκληρή δουλειά» να πηγαίνουμε για ψώνια, ειδικά για εμάς τους άνδρες, αλλά το μη διακοσμημένο σπίτι είναι ένα άδειο και γεμάτο θλίψη σπίτι και αυτό δεν το θέλουμε.

Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων είναι σίγουρα να τα περάσετε με αγαπημένα πρόσωπα. Ευτυχώς, ο προπονητής μας μας έδωσε λίγες μέρες άδεια, ώστε να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε χρόνο με την οικογένεια μας. Αυτό θα είναι τέλειο, να βάλουμε το μυαλό μας να ξεκουραστεί και να επιστρέψουμε με θετική ενέργεια και γεμάτοι κίνητρο για να ολοκληρώσουμε τη χρονιά με μια νίκη.

Όπως σίγουρα ξέρετε, τα πάμε αρκετά καλά μέχρι τώρα. Πριν από κάποιες μέρες είχαμε ένα ελληνικό «Εl Classico», όπου νικήσαμε τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Ήταν καλό παιχνίδι. Το γήπεδο δεν ήταν 100% γεμάτο, αλλά παρ’ όλα αυτά είχε μια καλή ατμόσφαιρα. Μου αρέσει να παίζω δύσκολα παιχνίδια, να νιώθω τη συγκίνηση, την ενέργεια. Μην με παρεξηγείτε. Μου αρέσει να παίζω κάθε παιχνίδι, αλλά αυτά τα παιχνίδια, μεταξύ δύο πασίγνωστων ομάδων, έχουν κάτι διαφορετικό. Οι οπαδοί συμμετέχουν επίσης, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι. Έριχναν καφέ και νερό στο γήπεδο. Πρώτη φορά έζησα κάτι τέτοιο. Δεν έγινε και τίποτα, είχα πιεί αυτά τα δύο πριν από το παιχνίδι, δεν διψούσα και είχα ήδη αρκετή καφεΐνη στο σώμα μου (γέλια). Όλα καλά, αυτό δείχνει πόσο «καυτά» και σημαντικά είναι αυτού του είδους τα παιχνίδια για όλους. Αυτό το σέβομαι.

Είμαστε, λοιπόν, στην κορυφή του πρωταθλήματος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορούμε να χαλαρώσουμε. Θα είναι πολύ πιο δύσκολο από εδώ και πέρα. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και ήρεμοι και να δείξουμε στο γήπεδο ότι παλεύουμε κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο μας. Υπάρχει αληθινό οικογενειακό πνεύμα στην ομάδα μας. Πράσινη οικογένεια μέχρι τέλους!

Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, γεμάτες χριστουγεννιάτικο πνεύμα και χαρά. Θα δούμε ο ένας τον άλλον τον επόμενο χρόνο, γι’ αυτό σας εύχομαι καλή χρονιά, να γιορτάσετε όμορφα και με ασφάλεια.

Τα λέμε.