Στη Φλόριντα με υποτροφία ο Σπίνος

  Ο νεαρός αμυντικός, Βασίλης Σπίνος, που προέρχεται από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού έγινε αποδεκτός με υποτροφία στο Florida Atlantic University και ετοιμάζει βαλίτσες για Αμερική ώστε να συνδυάσει σπουδές και ποδόσφαιρο.

  Ο Βασίλης Σπίνος προέρχεται από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού, είναι αμυντικός και στις 20 Ιανουαρίου θα γίνει 20 χρονών. Το περασμένο καλοκαίρι δεν έγινε επαγγελματίας στο «τριφύλλι» με αποτέλεσμα να μπει σε μια διαδικασία να σκεφτεί πολύ σοβαρά το μέλλον του έχοντας μείνει ελεύθερος από τους πράσινους.  

  Χωρίς να απογοητευτεί, εξέτασε και το ενδεχόμενο της Αμερικής. Έχοντας μια συνεργασία με την AZ Sport Scholarhips κατάφερε να γίνει αποδεκτός και μάλιστα με υποτροφία από το Florida Atlantic University το οποίο είναι στα κορυφαία Πανεπιστήμια της Division 1 με κριτήριο την ποιότητα των ποδοσφαιρικών τους προγραμμάτων.

  Το αθλητικό του προφίλ (ψηλός, δυνατός, γρήγορος) μοιάζει να ταιριάζει απόλυτα στο στιλ παιχνιδιού του κολλεγιακού πρωταθλήματος, ωστόσο είναι σίγουρο πως ο νεαρός άσος πρέπει να βάλει τα δυνατά του αν θέλει να αντεπεξέλθει στο επίπεδο του FAU και της C-USA που είναι μια από τις πιο ανταγωνιστικές conferences της Division 1

  Συνεπώς θα καταφέρει να συνεχίσει τις σπουδές του στο Business Economics και να εξελίξει τον εαυτό του την ώρα που θα συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο με σκοπό ακόμα και να βρει στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα επαγγελματικό συμβόλαιο. Έχοντας ξεκινήσει ποδόσφαιρο από τα παιδικά τμήματα της Κηφισιάς, στα 16 του επιλέχθηκε από τον Παναθηναϊκό παίζοντας μέχρι και την Κ19.

  Από τη στιγμή όμως που δεν πήρε επαγγελματικό συμβόλαιο από τον Παναθηναϊκό έπρεπε να δει τι θα κάνει. Και όχι μόνο δεν απογοητεύτηκε, αλλά τα έβαλε κάτω και με βάση τα προσόντα του κατάφερε να πάρει και υποτροφία.