• Monday, June 24, 2019

Στη Θεσσαλονίκη δεν ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός

Ο Δημήτρης Δημόπουλος αποφασίζει να αναλύσει ακόμα ένα θέμα που στη χώρα μας έχει κουράσει λόγω του ότι επαναλαμβάνεται συνεχόμενα και δεν πρόκειται να αλλάξει. Στο παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός, μπορεί να κέρδισε ο Άρης αλλά κάτι τέτοιο πέρασε σε δεύτερη μοίρα με όλα όσα συνέβησαν.

Ο Άρης υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό για το τρίτο παιχνίδι της σειράς, όπου θα δώσει και την πρόκριση στον τελικό των play off της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο αγώνας είχε τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς ο Άρης με ήττα αποκλειόταν με 3-0, ενώ με νίκη μείωνε τη σειρά και είχε πιθανότητες να διεκδικήσει την πρόκριση. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε κάκιστος και δίκαια ηττήθηκε από τον Άρη. Όμως αλήθεια γιατί να μιλήσουμε για μπάσκετ; Έχει κανένα νόημα;

Ο αθλητισμός στη χώρα μας γενικότερα πάσχει αλλά ο Έλληνας, ο οποίος θέλει να αποκαλείται και φίλαθλος (στην προκειμένη περίπτωση μπασκετικός φίλαθλος), πήγε στο γήπεδο σήμερα όχι για να υποστηρίξει την ομάδα του αλλά για να βγάλει από μέσα του όλο το θυμό, τον οποίο δεν μπορεί να αποβάλλει κάπου αλλού. Ναι, οι καιροί είναι δύσκολοι και το γήπεδο είναι ένας τρόπος εκτόνωσης για τον φίλαθλο κόσμο, όμως στη χώρα μας το έχουμε πάει σε άλλο level. Δυστυχώς δεν διδάσκουμε ήθος αλλά είμαστε από τα χειρότερα παραδείγματα που υπάρχουν. Παράδειγμα προς αποφυγή με λίγα λόγια.

Συγκεκριμένα για να μπω και στο «ζουμί» του άρθρου, σήμερα στο «Nick Galis Hall» ο Άρης έπαιξε με τον Παναθηναϊκό. Στο γήπεδο βρέθηκε όπως ήταν απόλυτα λογικό και ο αρχηγός του τριφυλλιού, Δημήτρης Διαμαντίδης. Ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει προσφέρει τόσα πολλά τόσο στο ελληνικό όσο και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κι όμως ο μπασκετικός φίλαθλος του Άρη δεν τον υποδέχθηκε με ένα ζεστό χειροκρότημα (τουλάχιστον) αλλά αντιθέτως η υποδοχή που του επιφύλαξε, ας με συγχωρέσετε, έβγαλε όλη την «σαπίλα» του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης σε μια από τις τελευταίες του παραστάσεις στα ελληνικά παρκέ ήταν αναγκασμένος για περίπου 40 λεπτά αγώνα να ακούει βρισιές για το πρόσωπό του, για την οικογένειά του, για την μητέρα του, ενώ δέχθηκε κι ένα ποτήρι νερό την ώρα που έκανε διατάσεις. Η λογική έχει χαθεί παντελώς και όλοι αυτοί που προχωρούν σε τέτοιου είδους ενέργειες, όχι μόνο δεν σέβονται ανθρώπους και καταστάσεις αλλά δεν αγαπούν πραγματικά τον αθλητισμό. Και αυτό το συμπέρασμα «πηγάζει» από το γεγονός ότι αν θέλαμε να κάνουμε την υπέρβαση, τότε θα προσπαθούσαμε με κάθε τρόπο να βελτιωθούμε σαν άνθρωποι.

Κάτι τέτοιο όμως ακόμα και εν έτη 2016 δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο. Αλλά χειροτερεύει όλο και περισσότερο. Φυσικά το μεγαλύτερο κακό είναι ότι το συγκεκριμένο περιστατικό που παρακολουθήσαμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, συμβαίνει στα περισσότερα ελληνικά γήπεδα. Ναι, κύριοι, καλά διαβάσατε! Ας βγάλουμε επιτέλους τις παρωπίδες και ας δούμε την κατάσταση λίγο σφαιρικά. Δεν υπάρχει γήπεδο στην Ελλάδα που κάποιος παίχτης δεν θα γίνει στόχαστρο μιας μερίδας κάφρων. Έτσι, λοιπόν, για ποιο μπάσκετ να μιλήσουμε σήμερα; Πρώτα πρέπει να αναρωτηθούμε αρχικά αν έχουμε μπάσκετ στη χώρα μας κι έπειτα αν θέλουμε να αλλάξει όντως αυτή η κατάσταση.

Το συμπέρασμα, λοιπόν, είναι ένα και μοναδικό: «Στη Θεσσαλονίκη δεν έχασε ο Παναθηναϊκός αλλά ηττήθηκε και πάλι το ελληνικό μπάσκετ και γενικότερο ο αθλητισμός».

Βρείτε τον συντάκτη: FacebookTwitterInstagram

Ο Δημήτρης Δημόπουλος γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 1995. Αυτή τη στιγμή σπουδάζει στη Μυτιλήνη στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας. Από μικρό παιδί του άρεσε το ποδόσφαιρο κι αγάπησε μια ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί και με την αθλητική δημοσιογραφία, ένα επάγγελμα που αγαπάει πολύ αλλά που παράλληλα το θεωρεί και χόμπι. Εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης στο cleverbet.eu, arxondasbet.com και στο postgame.gr. Πλέον βρίσκεται στη συντακτική ομάδα του prasinoforos.gr, ενός site που κάνει τα πάντα για την ενημέρωση σας γύρω από τον Παναθηναϊκό.