Στιγμή της δεκαετίας: Όταν ένας προπονητής κράτησε έναν ολόκληρο οργανισμό ζωντανό!

Στις αρχές της δεκαετίας που αποχαιρετούμε ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός, έφτασε στο απόγειο του. Η πολυμετοχικότητα έδωσε στον Παναθηναϊκό όλα τα οικονομικά και οργανωτικά μέσα που τον ώθησαν στην κατάκτηση του Νταμπλ το 2009-10 αλλά και σε ορισμένες πολύ καλές ευρωπαϊκές πορείες. Ωστόσο από το 2012 και μετά ο σύλλογος άρχισε να μαραζώνει. Γράφει ο Νικόλας Φαρμάκης.

Το 2012 η ομάδα περνά στα χέρια του Γιάννη Αλαφούζου, εξέλιξη που έμελε να αποτελέσει μια καταστροφή. Τα χρέη με τα λάθη, του ακόμα και σήμερα ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, άρχισαν να αυξάνονται με αποκορύφωμα το Σεπτέμβριο του 2017 να αποφασίσει τη διακοπή της χρηματοδότησης της ομάδας. Η εξέλιξη αυτή ήταν μαχαίρια στην καρδιά του οργανισμού που λέγεται Παναθηναϊκός. Παίκτες, προπονητές, υπάλληλοι, προμηθευτές απλήρωτοι, πέρα από τα όρια της οργής.

Όμως υπήρξαν κάποιοι μάγκες που δεν τα παράτησαν ποτέ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και το επιτελείο του μαζί με όλους τους Έλληνες του ρόστερ και ορισμένους ξένους αποφάσισαν να παραμείνουν στην ομάδα και να παλέψουν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι παίκτες δεν τα παράτησαν ποτέ, ενώ ο Ουζουνίδης ακόμα και αν πολλοί μέσα στην ομάδα ήθελαν να φύγει, δεν τους έκανε τη χάρη.

Οι πράσινοι κατάφεραν να είναι ανταγωνιστικοί μέσα στο γήπεδο σε κάθε ματς, τελειώνοντας το πρωτάθλημα με απολογισμό 10 νίκες 10 ισοπαλίες και 10 ήττες Όμως αντί για 40 βαθμούς τα ολέθρια λάθη της διοίκησης (-6 λόγω οφειλών στον βέμερ), συμπεριλαμβανομένου και της τιμωρίας αφαίρεσης βαθμών από την προηγούμενη χρονιά λόγω Ίβιτς, οι πράσινοι τελείωσαν το πρωτάθλημα με 30 βαθμούς.

Οι στιγμές που έζησε αυτή η ομάδα τη χρονιά αυτή είναι στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλα (δυστυχώς) γραμμένες στην ιστορία του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου. Όλοι πλέον καταλαβαίνουν για ποιο λόγο το pao alive είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού μας.

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.