Όταν ο Στόιτσκοφ έφτασε μία «ανάσα» από τον Παναθηναϊκό!

  Ο Χρίστο Στόιτσκοφ ήταν από τις ποδοσφαιρικές “καψούρες” του Γιώργου Βαρδινογιάννη, ο οποίος προσπάθησε πολύ να τον φέρει στον Παναθηναϊκό…

  Τόσο έντονα, ώστε η υπόθεση απέκτησε διαστάσεις αστικού μύθου και έχουν ακουστεί διάφορα κατά καιρούς. Πάντως, τη επιβεβαίωσε έμπρακτα και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής…

  Σε συνέντευξη που έδωσε στο επίσημο σαιτ της Μπαρτσελόνα, ο Βούλγαρος πρώην παίκτης της Χρίστο Στόιτσκοφ μίλησε για την μεταγραφή του και την μετέπειτα πορεία του στους “μπλαουγκράνα”. Παράλληλα μίλησε και για την πρόταση που του είχε κάνει ο Παναθηναϊκός και ο τότε πρόεδρος Γιώργος Βαρδινογιάννης.

  Συγκεκριμένα ο άλλοτε άσος των Μπλαουγκράνα αναφέρθηκε στην πρόταση αυτή την οποία ο ίδιος απέρριψε, διότι όπως λέει και στην συνέντευξη του ήταν νέος 20 χρονών και προτίμησε να μείνει στην Βουλγαρία και την ΤΣΣΚΑ Σόφιας γιατί τον εξυπηρετούσε να μάθει περισσότερα εκεί.

  Αναλυτικά όσα είπε ο Χρίστο Στόιτσκοφ:

  Αν υπήρξαν άλλες ομάδες οι οποίες ενδιαφέρθηκαν να τον αποκτήσουν; Δεν θα σας πω ψέματα, υπήρχαν. Εκείνη τη σεζόν 1989-90 κέρδισα το χρυσό παπούτσι μαζί με τον Χιούγκο Σάντζεζ και υπήρχαν ορισμένες ομάδες που μου χτύπησαν την “πόρτα”. Αν και υπήρχαν και άλλες πριν.

  Ποίοι ήταν αυτοί; Θα ονομάσω μόνο μια ομάδα από τις πολλές: Ο Παναθηναϊκός ήταν μία από τις μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του 80′. Ήρθαν να μου προσφέρουν αρκετά χρήματα, αλλά ήμουν πολύ νέος, ήμουν 20 χρονών και σκέφτηκα να μείνω ακόμα μια χρονιά στην Βουλγαρία κάτι που θα με εξυπηρετούσε να μάθω περισσότερα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ΤΣΣΚΑ ήταν μια στρατιωτική ομάδα, στην οποία επικράτησε η πειθαρχία και είχε σπουδαίους παίκτες: τους Ιβανόφ, Πενέβ και Κοσταντίνοφ.

  Πηγή: trifilara.gr

  sofa offers
  Loading...
  Translate »