Στραματσόνι: «Είναι εφιάλτης, στην Ιταλία μετράμε νεκρούς»!

  Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκό Αντρέα Στραματσόνι, μίλησε στην εφημερίδα «Νέα», θέλοντας να στείλει μήνυμα στην Ελλάδα για να αποφύγουμε τα τραγικά λάθη που έγιναν στην πατρίδα του.

  Αναλυτικά η συνέντευξη του Ιταλού προπονητή:

  Για αυτά που βιώνει στην Ιταλία, ο «Στράμα» τόνισε πως: «Φίλε, είναι ένας εφιάλτης. Επικοινώνησες μαζί μου γιατί διαβάζεις και ακούς για τη χώρα μας. Όσο μεγάλο κι αν σας φαίνεται αυτό που ζούμε, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Τα νούμερα που ακούγονται μπορεί να μην είναι καν τα αληθινά. Ίσως είναι διπλάσια και τριπλάσια. Στη Ρώμη που βρίσκομαι δεν είναι όπως σε άλλες περιοχές, αλλά ο κόσμος είναι φοβισμένος, μέσα στο σπίτι. Η κυβέρνηση χθες βράδυ ανακοίνωσε νέα μέτρα. Μπορεί κάποιος να πάει σε τρία μόνο μέρη: στο φαρμακείο, στο νοσοκομείο και στο σούπερ μάρκετ. Όλα τα υπόλοιπα είναι κλειστά, τα πάντα. Η χώρα μας είναι σαν φάντασμα. Οι άνθρωποι δεν πάνε στη δουλειά τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν λεφτά. Υπάρχουν άνθρωποι που σε λίγο καιρό δε θα έχουν χρήματα να ζήσουν. Η οικονομία διαλύεται και αυτό δε θα είναι μόνο ιταλικό φαινόμενο. Είναι φρικτό. Απερίγραπτο».

  Για τον ίδιο, την οικογένεια του αλλά και για φίλους του που επηρεάστηκαν από τον ιό. «Είμαστε καλά. Είμαστε κλεισμένοι μέσα, παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αλλά είμαστε καλά στην υγεία μας. Όμως έχω πολλούς φίλους που δεν είναι καλά. Έχω πάρα πολλούς φίλους στο Μιλάνο, από τότε που ήμουν στην Ίντερ και εκεί η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Έχω φίλους στο Ούντινε, στο Τορίνο, στο Μπέργκαμο, που ζει τον μεγαλύτερο εφιάλτη. Κάθε μέρα μετρούν νεκρούς. Οι εικόνες είναι τραγικές εκεί, δεν μπορεί να χωρέσει ο νους πως μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχουν χάσει τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι. Και καθημερινά ακούμε κι άλλους κι άλλους. Δεν ξέρω πως θα βγούμε απ’ όλο αυτό. Δεν ξέρω πότε θα συνέλθει η Ιταλία. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω αν θα συνέλθουμε ποτέ και θα ζούμε στην κανονικότητα που ζούσαμε».

  Για τους θανάτους στην Ιταλία είπε: «Δεν είναι μόνο ηλικιωμένοι αυτοί που πεθαίνουν. Δυστυχώς υπάρχουν νέοι άνθρωποι που φεύγουν από τη ζωή. Μόλις χθες (σ.σ. το Σάββατο) λίγο μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης μάθαμε πως ένας άνθρωπος μόλις 29 χρονών και ένας ακόμα 45 χρονών. Το καταλαβαίνεις; Ένας άνθρωπος 29 χρονών πέθανε εξαιτίας του κορωνοϊού. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Μοιάζει μη αναστρέψιμη. Αυτό είναι το πιο άσχημο. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει φίλε, πότε θα τελειώσει όλο αυτό, αν θα τελειώσει».

  Σχετικά με το Μπέργκαμο και το παιχνίδι της Αταλάντα με τη Βαλένθια: «Ναι, φυσικά και έχει παίξει ρόλο. Ταξίδεψαν άνθρωποι από το Μπέργκαμο στο Μιλάνο, που ο ιός ήταν σε έξαρση. Κανείς δεν σκέφτηκε να γίνει το ματς χωρίς κόσμο, όμως κανείς δεν περίμενε πως θα συμβεί όλο αυτό. Ήρθαν άνθρωποι από την Ισπανία και γύρισαν στη Βαλένθια, γεμίζοντας και εκεί όλη την πόλη. Δε θα έπρεπε να είχε γίνει αυτό το παιχνίδι ή θα έπρεπε να γίνει χωρίς κόσμο. Αλλά τώρα δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Τώρα πρέπει να προσευχηθούμε, φίλε. Να προσευχηθούμε για να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης».

  Όσο για το ποδόσφαιρο: «Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Εδώ υπάρχει πλέον η ζωή. Έχουμε πόλεμο. Μακάρι να τελειώσει όλο αυτό, να τελειώσει ο πόλεμος αυτός, να μην υπάρχουν άλλες χαμένες ζωές και θα έχουμε τον χρόνο να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Σας εύχομαι καλή τύχη στην Ελλάδα. Προσευχηθείτε για εμάς».