• Friday, August 23, 2019

Superleague… το μεγαλείο σου!

Σαν χώρα είμαστε από τις υπόλοιπες σε όλα μπροστά. Από πού θέλετε να το πιάσουμε; Παιδεία, υγεία, νόμοι; Φυσάμε! Όμως επειδή αυτή δεν είναι δουλειά μας, εγώ θα σταθώ στον αθλητισμό. Εκεί δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι δίνουμε το σωστό παράδειγμα προς όλες τις υπόλοιπες χώρες. Με πρωτεργάτες τον Ολυμπιακό και έπειτα τον κύριο Σταύρο Κοντονή όλα οδεύουν ρολόι. Γράφει ο Δημήτρης Δημόπουλος.

Σαφώς και ο τόνος μου είναι ειρωνικός, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε τόσο από τον τίτλο όσο και από την εισαγωγή του άρθρου. Να ξέρετε δεν μου αρέσει να αναφέρομαι για τον Ολυμπιακό και γενικά για την Superleague αυτή τη στιγμή, διότι ο Παναθηναϊκός περνάει τα δικά του προβλήματα. Ωστόσο κάποιες καταστάσεις σε ωθούν προς τη συγκεκριμένη ενέργεια και νιώθεις πως αν δεν μιλήσεις ή δεν γράψεις κάτι, τότε θα εκραγείς.

Θα μου πείτε σε μια χώρα που δεν δουλεύει τίποτα σωστά, πώς είναι δυνατόν να έχουμε οργανωμένο ποδόσφαιρο; Θα συμφωνήσω μαζί σας και θα το πάω και λίγο στην πολιτική. Άλλος ένας τομέας στον οποίο απέτυχε παταγωδώς ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα δεν ξέρω αν είναι καθαρή ευθύνη του κύριου Κοντονή ή όχι, πάντως η ευθύνη χρεώνεται αποκλειστικά στο κόμμα. Είναι απαράδεκτα όλα αυτά που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι κανόνες ισχύουν σε συγκεκριμένες ομάδες.

Έχουμε ένα «σάπιο» πρωτάθλημα, το οποίο δεν θέλει να παρακολουθήσει κανένας, καθώς το θέαμα δεν τον ελκύει. Έχουμε το θράσος να το ονομάζουμε «Superleague» και μέσα σ’ όλη αυτή την κατάντια θέτουμε νόμους που ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους εκτός από τον Ολυμπιακό. Πολλοί θα μου πείτε ότι λέω υπερβολές αλλά δεν τίθεται θέμα υπερβολής. Για δεύτερο παιχνίδι φέτος στην Superleague ο Ολυμπιακός δεν τιμωρείται και ο αγώνας συνεχίζεται κανονικά.

Πρώτο παιχνίδι στην Βέροια εκεί όπου είχαν πέσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο δύο καπνογόνα. Κι όμως ο διαιτητής Μήτσιος αντί να προτρέψει να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα και στην πορεία αν ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν αλλάξει συμπεριφορά να διακόψει το παιχνίδι, αποφάσισε την πιο απλή λύση και συνέχισε αδιάφορος τον αγώνα. Ευτυχώς που τα καπνογόνα δεν τραυμάτισαν κάποιον παίχτη της Βέροιας. Ίσως τότε να μιλούσαμε διαφορετικά και να ίδρωνε το αυτί τους.

Δεύτερο παιχνίδι στην Κρήτη με τον Πλατανιά. Παρακολουθώντας το παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι που είχαν πάει στο γήπεδο, ξαφνικά αποφάσισαν να κάνουν και πάλι τη διαφορά. Συγκεκριμένα ένας αναπτήρας εκτοξεύτηκε προς το μέρος του Κουλιμπαλί, ο οποίος αμέσως τον έδειξε στον κύριο Σπάθα (διαιτητή της αναμέτρησης). Το αποτέλεσμα; Καμία συγκίνηση από τον referee του αγώνα, ο οποίος απαίτησε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Εθελοτυφλία, λοιπόν, και του Ηλία Σπάθα στους κανονισμούς που έχει θέσει για το ελληνικό πρωτάθλημα ο κύριος Σταύρος Κοντονής. Αποτέλεσμα για δεύτερο παιχνίδι ο Ολυμπιακός να μένει ατιμώρητος, σαν να μην έγινε απολύτως τίποτα. Ευτυχώς και πάλι δεν τραυματίστηκε ο Κουλιμπαλί που είχε και το θράσος να δείξει τον αναπτήρα στον Σπάθα.

Μάλιστα ο παραλογισμός δεν τελειώνει εδώ. Έχουν συμβεί ακόμα δύο γεγονότα που ξεπερνούν επίσης κάθε όριο. Αρχικά το πρώτο αστείο και παράλληλα τραγικό γεγονός είναι ότι όταν ο αναπτήρας βρίσκει τον Κουλιμπαλί και εκείνος τον δείχνει στον Ηλία Σπάθα, τότε ο «αδικημένος», Τζίμι Ντουρμάζ πήγε με έντονο και άγριο ύφος να του ζητήσει και τα ρέστα. Σε περίπτωση που οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί ήθελα πολύ να δω πως θα αντιδρούσε ο Σουηδός μεσοεπιθετικός. Ενώ, τέλος ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς προσπάθησε με δηλώσεις του να μας βγάλει τυφλούς θεωρώντας ότι κανένας αναπτήρας δεν πέτυχε τον Κουλιμπαλί, ενώ παράλληλα μίλησε και για εύνοια του Πλατανιά από τον Σπάθα.

Απ’ όλα αυτά ένα συμπέρασμα μπορώ να βγάλω εγώ. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να έχει την ασυλία σ’ ένα πρωτάθλημα που όσο ο Παναθηναϊκός δεν κάνει κάτι για να σταματήσει αυτή η κατάσταση (π.χ αποχώρηση), τότε είτε το θέλουμε είτε όχι γίνεται αυτόματα συνένοχος. Όλη αυτή η ιστορία δεν είναι 2-3 χρόνια αλλά κρατάει 15 χρόνια τώρα. Δεν είναι καιρός να σταματήσει;

Βρείτε τον συντάκτη: Facebook – Instagram

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.