Συζητήθηκε το θέμα του Προμηθέα στον ΕΣΑΚΕ, πάει… περίπατο η «συμφωνία κυρίων»

Το θέμα του Προμηθέα και η «συμφωνία κύριων» μεταξύ των «μεγάλων» της Basket League συζητήθηκε στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, όμως οι Πατρινοί δεν δείχνουν να επηρεάζονται και θα φέρουν κι άλλον ξένο στο «Δ. Τόφαλος», προχωρώντας σε μία… unfair κίνηση.

Χθες(28/4) αποκαλύφθηκε πως ύστερα από αίτημα της ομάδας του Μάκη Γιατρά στις αρχές της σεζόν 2020-2021, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Προμηθές και το Περιστέρι συμφώνησαν και υπέγραψαν ένα μνημόνιο, μέσω του οποίου θα υπήρχε «ταβάνι» σε ό,τι αφορά τους ξένους αθλητές, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής χρονιάς.

Για την ακρίβεια, το εν λόγω deal είχε την μορφή μνημονίου και έλεγε το εξής: η αλλαγή ή οι αλλαγές που θα γίνουν στο Σούπερ Καπ θα ισχύσουν κανονικά στις αλλαγές των ξένων που προβλέπονται μέσα στην αγωνιστική περίοδο, παρά το γεγονός πως κάτι τέτοιο δεν ήταν προκαθορισμένο στους κανονισμούς του ΕΣΑΚΕ.

Η ηθική δέσμευση, λοιπόν, έλεγε πως οι Πατρινοί δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε νέα αλλαγή αυτή την περίοδο, έχοντας συμπληρώσει το μάξιμουμ. Νομικά, βέβαια, δεν υπάρχει θέμα, αφού το Σούπερ Καπ δεν εντάσσεται στον ΕΣΑΚΕ. Όμως, η «συμφωνία κυρίων», την οποία ζήτησε πρώτος και υπέγραψε ο Προμηθέας, ήταν η παραπάνω. 

Το θέμα αυτό συζητήθηκε στο ΔΣ της λίγκας και όλες οι ομάδες ενημερώθηκαν για όσα είχαν συζητήσει και αποφασίσει μεταξύ τους οι τέσσερις του Σούπερ Καπ. 

Ωστόσο, ο Προμηθέας φαίνεται πως δεν… επηρεάζεται και προχωράει στην απόκτηση ακόμα ενός ξένου αθλητή. Έτσι, η περιβόητη «συμφωνία κυρίων» θα πάει… περίπατο, μετά το unfair των Πατρινών.