Τα δεδομένα για την επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού

  Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Καρλίτος, «γεμίζοντας» έτσι την επιθετική του γραμμή, και πλέον το ερώτημα είναι το τι παράταξη θα εφαρμοστεί σε αυτό το κομμάτι.

  Στα πλάνα του Δώνη, παρόλο που έχει στα χέρια δύο πολύ έμπειρους επιθετικούς και ο Μακέντα νιώθει πιο άνετα στο να παίζει σαν ελεύθερος επιθετικός (στην προκειμένη περίπτωση πίσω από τον Καρλίτος), δεν υπάρχει το κλασσικό 4-4-2, αλλά ο Παναθηναϊκός να πορευτεί με έναν επιθετικό και τον Αγιούμπ η Μπουζούκη από πίσω του.

  Ο επιθετικός αυτός είναι ο Καρλίτος για όσους μπερδεύτηκαν. Θέμα μονομαχίας στην ενδεκάδα, τίθεται μόνο εάν ο Ιταλός δεν αποφασίσει να φύγει, κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο βάσει και των τελευταίων δηλώσεων που έχει κάνει

  Εφόσον λοιπόν έρθει πρόταση αξιόλογη, οι «πράσινοι» θα πουν το ναι στην παραχώρηση του Ιταλού φορ. Σχεδιασμός πάντως, που απέχει πολύ από τα δεδομένα που βρίσκονται στο τραπέζι.

  Το γεγονός όμως ότι ο Φεντερίκο Μακέντα βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, δε σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός δεν θα ψαχτεί για άλλον έναν επιθετικό το ίδιο έμπειρο με τον Ιταλό.

  Ο κόουτς Δώνης, σε περίπτωση αποχώρησης του Μακέντα, θα ήθελε ως δεύτερη επιλογή πίσω από του νεοαποκτηθέντα Καρλίτος, να υπάρχει ένας επιθετικός που θα μπορεί να προσφέρει άμεσα. Πέρα από τον Ισπανό υπάρχει ο Περέα και ο Καμπετσής, αλλά ο τεχνικός του «τριφυλλιού» δεν δείχνει ακόμα την απόλυτη εμπιστοσύνη στους προαναφερθέντες για την βασική «ρεζέρβα» του επιθετικού.

  Για να γίνει κάποια μεταγραφική κίνηση φυσικά, θα πρέπει να λυθεί και το θέμα του προπονητή, δηλαδή να οριστικοποιηθεί η παραμονή του Γιώργου Δώνη. Αυτό το θέμα έχει μείνει πίσω λόγω των συνθηκών με την πανδημία του κορονοϊού, όμως το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση που θα καθορίσει και τις υπόλοιπες εξελίξεις.