Τα δεδομένα του «διαζυγίου» και τα χρωστούμενα του Αλαφούζου στον Δώνη

  Νέες λεπτομέρειες αναφορικά με την υπόθεση του Γιώργου Δώνη έρχονται στο φως της δημοσιότητας και ξεκαθαρίζουν τα δεδομένα.

  • Είναι ευρέως γνωστό πως ο Γιάννης Αλαφούζος δεν είναι και ο πιο γενναιόδωρος άνθρωπος σε ότι αφορά το οικονομικό. Για την ακρίβεια με εξαίρεση την εποχή Στραματσόνι ο «Mr. SKAI» έχει αποδειχθεί πολύ «σφιχτός» σε αυτόν τον τομέα.

  • Παρόλα αυτά όποτε ήθελε να ξεφορτωθεί κάποιον δεν λογάριαζε το ποσό της αποζημίωσης. Βέβαια ποτέ στον δικό του Παναθηναϊκό δεν υπήρχαν παίκτες, προπονητές ή τεχνικοί διευθυντές με τεράστια συμβόλαια αλλά όπως και να’χει όποτε χρειάστηκε κατέβαλλε αποζημίωση.

  • Γιατί, προς το παρόν, δεν κάνει το ίδιο και με την περίπτωση του Γιώργου Δώνη όμως; Γιατί του ζητά «διαζύγιο» κοινή συναινέσει και που μπορεί να κολλήσει η ιστορία;

  • Είναι απλό. Αρχικά το συμβόλαιο του προπονητή του Παναθηναϊκού είναι 3ετές και προβλέπει πως σε οποιοδήποτε σημείο και αν επιθυμήσει μια από τις δύο πλευρές να το «σπάσει» θα πρέπει να καταβάλλει στην άλλη το 50% περίπου από το εναπομείναν ποσό. Τουτέστιν αν ο Αλαφούζος απολύσει τον Δώνη πρέπει να του καταβάλλει σημαντικό μέρος από το ποσό του τρίτου έτους του συμβολαίου.

  • Φυσικά πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ποσό για αυτό και η επιλογή αυτή θα γίνει προσπάθεια να αποφευχθεί. Μια συμβιβαστική λύση είναι αυτό που θα επιδιώξει η πλευρά του Παναθηναϊκού.

  • Αν υποθέσουμε όμως ότι ο Γιώργος Δώνης δεχτεί να μην λάβει το ποσό του τρίτου έτους όπως προβλέπεται, ή έστω δεχτεί ένα μικρότερο ποσό, γιατί συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα; Η απάντηση είναι επίσης απλή. Επειδή ο 50χρονος προπονητής, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Prasinoforos.gr, έχει μείνει πολλούς μήνες πίσω στις πληρωμές και κάπως έτσι τα πράγματα περιπλέκονται.

  • Γιατί λοιπόν να δεχτεί να μην πάρει ούτε τα χρήματα που δούλεψε και ενώ του έχουν φερθεί με αυτόν τον τρόπο; Η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό ίσως είναι η απάντηση. Αλλά τίποτα δεν είναι οριστικό ακόμα. Όπως φυσικά και κανείς δεν ξέρει αν εν τέλει ο Γιάννης Αλαφούζος του δώσει τα χρωστούμενα για να λυθεί το συμβόλαιο κοινή συναινέσει.

  • Α και επειδή πολλοί θα αναρωτηθούν ξεκαθαρίζουμε πως δεν υπάρχει άλλο μέλος της ομάδας που να έχει μείνει τόσο πίσω στους μισθούς. Ο Γιώργος Δώνης αποτελεί εξαίρεση. Το γιατί μπορεί ο καθένας να το καταλάβει αν επεξεργαστεί λίγο τα δεδομένα…