Τάνη στο PFS: «Οικογένεια ο Παναθηναϊκός – Ευχαριστώ τον κόσμο, είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ»

Η Ευαγγελία Τάνη με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κρατάει το τρόπαιο του πρωταθλήματος της Volley League γυναικών 2026

Η Ευαγγελία Τάνη μίλησε στο Prasinoforos.gr, λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την αποχώρηση της από τον Παναθηναϊκό.

Το «τριφύλλι» νίκησε με 3-0 τον ΖΑΟΝ στους τελικούς της Volley League γυναικών και κατέκτησε το 28ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, επιστρέφοντας στο θρόνο μετά το 2024. Με τον Αλεσάντρο Κιαπίνι να παραμένει για δεύτερη σεζόν στον πάγκο των «πρασίνων», ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά έχει ξεκινήσει από νωρίς, καθώς ο Παναθηναϊκός θέλει να διατηρήσει τον τίτλο του πρωταθλητή και να στοχεύσει σ’ έναν ευρωπαϊκό τίτλο.

Μία από τις παίκτριες που δεν θα συνεχίσει στο «τριφύλλι» είναι η Ευαγγελία Τάνη, η ο οποία – μετά από δύο χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό – θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και θα φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Η ίδια – όπως αποκαλύπτει στο Prasinoforos.gr – είχε πρόταση ανανέωσης (σ.σ αναπληρωματική πασαδόρος), ωστόσο προτίμησε να φορέσει τα «ασπρόμαυρα» και να γίνει η νέα βασική πασαδόρος του «δικεφάλου».

ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ

Υπό διάλυση η Ναντ – Πώς επηρεάζεται ο Παναθηναϊκός

Μιλώντας στο «PFS», η 21χρονη αθλήτρια τόνισε πως η παρουσία της στον Παναθηναϊκό ήταν κάτι περισσότερο από μία επαγγελματική εμπειρία, καθώς η λέξη «οικογένεια» θα περιέγραφε καλύτερα την εν λόγω διετία. Παράλληλα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Αλεσάντρο Κιαπίνι ενώ άφησε… ανοιχτή την πόρτα της επιστροφής. Τέλος, η Τάνη αποθέωσε τον κόσμο του «τριφυλλιού», ευχαριστώντας όλους τους οπαδούς για τη στήριξη αυτά τα δύο χρόνια.

Αγωνίστηκες στον Παναθηναϊκό για δύο σεζόν, κατακτώντας το πρωτάθλημα φέτος. Τι κρατάς από τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αλλά και και γενικότερα από την παρουσία σου στον σύλλογο.

«Νιώθω ότι αυτά τα δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό ήταν κάτι περισσότερο από μια επαγγελματική εμπειρία· ήταν σαν να βρίσκομαι μέσα σε μια οικογένεια. Περάσαμε μαζί δύσκολες αλλά και όμορφες στιγμές, και ειλικρινά δεν θα άλλαζα τίποτα. Γιατί στο τέλος αυτό που γίνεσαι ως αθλήτρια και ως άνθρωπος είναι αποτέλεσμα όλων αυτών των εμπειριών.

Κρατάω την εκτίμηση, την αγάπη, την πίστη και τον σεβασμό που έλαβα αλλά και που έδωσα. Κρατάω τις φιλίες που δημιούργησα με τις συμπαίκτριές μου, αλλά και το γεγονός ότι αγωνιζόμενη δίπλα σε αθλήτριες υψηλού επιπέδου εξελίχτηκα και εγώ. Όταν μάλιστα αυτές οι αθλήτριες έχουν ήθος και δύναμη, μαθαίνεις να λειτουργείς κι εσύ με τον ίδιο τρόπο, όχι θεωρητικά αλλά μέσα από την καθημερινότητα.

Επίσης, κρατάω τη συνεργασία με τη διοίκηση, το προπονητικό επιτελείο και τους γυμναστές. Το βόλεϊ είναι ομαδικό άθλημα σε πολλά επίπεδα και όλοι έχουν το δικό τους μερίδιο σε κάθε βήμα».

Πως ήταν η συνεργασία σου με τον Αλεσάντρο Κιαπίνι και αν σε βοήθησε να εξελιχθείς ως παίκτρια.

«Ο Κιαπίνι είναι ο καλύτερος προπονητής με τον οποίο έχω συνεργαστεί. Σε τεχνικό επίπεδο, οι συμβουλές του ήταν πραγματικά πολύτιμες.

Όμως το πιο σημαντικό είναι ο χαρακτήρας του. Είναι ένας άνθρωπος ευγενικός αλλά ταυτόχρονα απαιτητικός. Δημιουργεί ένα περιβάλλον στο οποίο δουλεύεις ασταμάτητα, αλλά με σεβασμό. Ήταν πάντα διαθέσιμος να αφιερώσει χρόνο, ακόμη και εκτός προγράμματος, και επικοινωνούσε με τρόπο που δεν σε προσέβαλλε ποτέ.

Το πιο εντυπωσιακό για μένα ήταν ο τρόπος που διαχειρίστηκε την ομάδα. Έδωσε ευκαιρίες σε όλες τις παίκτριες, κρατώντας τες ενεργές και έτοιμες».

Θα έβλεπες τον εαυτό σου ξανά στα πράσινα; Παραμένει ανοιχτή η πόρτα;

«Η πόρτα του Παναθηναϊκού παραμένει ανοιχτή και από τις δύο πλευρές. Η ομάδα επιθυμούσε να συνεχίσω, ως δεύτερη πασαδόρος, κάτι που με έβαλε σε μεγάλο δίλημμα. Κυρίως γιατί είχα εξαιρετική σχέση με όλους και γιατί θα συνέχιζε και ο προπονητής.

Ωστόσο, σε αυτή τη φάση της καριέρας μου υπερίσχυσε η ανάγκη να αγωνιστώ ως βασική πασαδόρος, να ηγηθώ και να πάρω την πλήρη ευθύνη μιας ομάδας. Αυτό θεωρώ ότι είναι απαραίτητο για την εξέλιξή μου. Η προπόνηση και ο χρόνος συμμετοχής είναι σημαντικά, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον ρόλο της βασικής.

Η διοίκηση και ο προπονητής το κατανόησαν και το σεβάστηκαν, και αυτό είναι κάτι που εκτιμώ ιδιαίτερα. Γι’ αυτό και η σχέση παραμένει εξαιρετική και η πόρτα ανοιχτή για το μέλλον».

Μετά τη φετινή πορεία μέχρι τον τελικό του Challenge Cup, πιστεύεις πως μπορεί ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει ξανά ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο;

«Πιστεύω πως ναι. Η φετινή πορεία μέχρι τον τελικό έδωσε στην ομάδα πολύτιμη εμπειρία. Τέτοιες διαδρομές σε κάνουν πιο ώριμο και πιο έτοιμο για το επόμενο βήμα.

Με την καθοδήγηση του Κιαπίνι και με τον κορμό που υπάρχει, θεωρώ ότι αυτή η εμπειρία μπορεί να “εξαργυρωθεί” στο μέλλον και να οδηγήσει τον σύλλογο ακόμη πιο ψηλά στην Ευρώπη».

Τέλος, ο κόσμος της ομάδας είναι διαχρονικά ο έβδομος παίκτης του Παναθηναϊκού. Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις;

«Δεν υπάρχει φίλαθλος κόσμος σαν αυτόν του Παναθηναϊκού. Είναι δίπλα σου τόσο στις καλές όσο και στις δύσκολες στιγμές — και ειδικά στις δύσκολες, σε στηρίζει, σε παρηγορεί και σε χειροκροτεί.

Αυτό δείχνει ένα πολύ υψηλό επίπεδο και μια μοναδική σχέση με την ομάδα. Θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για όσα μου έδωσαν. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Η αθλητική επικαιρότητα του Παναθηναϊκού με ένα κλικ εδώ!

Διαβάστε επίσης…

Ο Αριστοτέλης Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος και αρθρογράφος του Prasinoforos.gr από το 2022. Απόφοιτος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ασχολείται ενεργά με την αθλητική δημοσιογραφία, καλύπτοντας όλες τις πτυχές του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Με συνέπεια και ενημερωτική προσέγγιση, αρθρογραφεί για το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, καθώς και για τα ερασιτεχνικά τμήματα του «τριφυλλιού».