Τέλος οι elite και Α’ κατηγορίας διαιτητές με απόφαση της UEFA!

  Μετά το «ντου» στον Ιταλό διαιτητή του Ολυμπιακός-ΑΕΚ η UEFA σταματάει να στέλνει διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθλημα.

  Mετά τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στον πρόσφατο αγώνα του Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης και την επίθεση που δέχθηκε ο διαιτητής του αγώνα, Νταβίντε Μάσα, η UEFA αποφάσισε να σταματήσει την χορήγηση elite και Α΄ κατηγορίας διαιτητών στο ελληνικό πρωτάθλημα.

  Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι δεν επηρεάζονται οι υπάρχοντες ορισμοί, δηλαδή των δύο αυριανών (3/5) ντέρμπι, πιθανότατα ούτε εκείνοι της προσεχούς Κυριακής, όπου έχουν ήδη «κλείσει» οι διαιτητές από την ΚΕΔ. 

  Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: 

  Ο πρόεδρος της UEFA κ. Aleksander Čeferin απέστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο.

  Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητέ Παναγιώτη,

  Σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μας, οφείλω να σε ενημερώσω ότι η UEFA πληροφορήθηκε με βαθιά θλίψη και έντονη ανησυχία ένα ακόμη περιστατικό που αφορά στην προσβλητική και βίαιη συμπεριφορά προς τους διαιτητές ποδοσφαίρου που είχαν οριστεί να διευθύνουν πρόσφατους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

  Παρά τις κοινές μας προσπάθειες και υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, η UEFA επανεξέτασε την υποστήριξή της στην αποστολή διαιτητών κατηγορίας Elite και “Α” για να διευθύνουν τους αγώνες των playoffs της ελληνικής Superleague 1 και αποφάσισε να παύσει, προς το παρόν, την πρακτική αυτή.

  Αυτά τα περιστατικά είναι πέραν του ποδοσφαίρου, είμαστε δε ειλικρινά ευγνώμονες για την ανησυχία σας επί του θέματος και όλες τις αδιάκοπες προσπάθειες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Κυβέρνησης να αποτρέψουν τέτοια πράγματα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των αξιωματούχων των αγώνων μας, οι οποίοι πρέπει να κρατηθούν μακριά από τέτοιες εχθρικές και επικίνδυνες καταστάσεις.

  Με εκτίμηση

  Δείτε την επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος της UEFA κ. Aleksander Čeferin:

  0 0 Ψήφοι
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα ασχόλια