Τη Λεωφόρο θα την προσκυνάς, τον Παναθηναϊκό θα τον σέβεσαι!

Νίκες γλυκές, νίκες που γαλουχήζουν τη ψυχή σου και σε αφήνουν να πας για ύπνο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να ξεκινήσεις τη νέα σου εβδομάδα μες την καλή διάθεση. Γράφει ο Πράσινος Δικαστής.


Όταν όλα φαίνονται να είναι εναντίον σου, να θυμάσαι πως το αεροπλάνο απογειώνεται κόντρα στον άνεμο. Πόσες φορές φέτος -και κάθε φέτος- μιλήσαμε για ευνοϊκές διαιτησίες όλων των ομάδων εκτός του Παναθηναϊκού; Πόσες φορές σκεφτήκαμε πως η τιμιότατη προσπάθεια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και των παικτών του θα οδηγηθεί στα σκουπίδια με άνωθεν εντολές; Πολλές. Και ακόμη περισσότερες φορές θα κάνουμε αντίστοιχες σκέψεις μετά τη σημερινή τους… κηδεία στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Βλέπετε, ο Άρης μπορεί να «έπνιξε» τον ΠΑΟΚ αγωνιστικά, αλλά θα συνεχίσει να έχει μία ιδιαίτερη ώθηση στις πλάτες του για να βγει εκ νέου Ευρώπη και να αντικρίσει ακόμη έναν αποκλεισμό από ομάδες αντίστοιχου βεληνεκούς με τη Κόλος Κοβαλίβκα.


Το ντέρμπι «αιωνίων» γράφτηκε «πράσινο» και πολλοί χαλάστηκαν. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού φαίνονταν εξοργισμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, όσο ο Παναθηναϊκός έκανε το παιχνίδι του, κυκλοφορούσε την μπάλα και ήλεγχε τον ρυθμό, θυμίζοντας ντέρμπι παλαιών εποχών. Αν μιλήσουν για «βαθμολογική αδιαφορία», να τους δείξετε την αντίδραση και τη διαμαρτυρία του Βασίλη Τοροσίδη. Αν σας μιλήσουν για «ακόμη ένα πρωτάθλημα», να τους δείξετε την ένταση των ποδοσφαιριστών τους, όταν είδαν πως είχαν «βραχυκυκλωθεί».


Το σημερινό είναι ακόμη ένα τεράστιο βήμα πιο κοντά στην Ευρώπη. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι πειθαρχημένο, παίζει ορθολογικό ποδόσφαιρο και πιστέψτε με, αδιαφορεί πλήρως για τα διοικητικά. Οι «πράσινοι» είναι προσηλωμένοι στους αγωνιστικούς τους στόχους και ο κόσμος το εκτιμά. Το υποστηρίζει και θα συνεχίσει να το υποστηρίζει, διότι επιστρέφουν σπίτια τους με χαμόγελα που έχουν στερηθεί από πολλά μέτωπα.


Όποιος καεί με το χυλό, θα φυσά και το γιαούρτι. Στη Λεωφόρο θα έρχεστε με το κεφάλι σκυμένο και θα φεύγετε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.