Θα αναλάβουν ποτέ τις ευθύνες τους;

Αυτό είναι ένα ακόμη (από τα πολλά) ερωτήματα τα οποία ταλανίζουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικα από τις αρχές της φετινής περιόδου μέχρι σήμερα….. Ο λόγος; Για τους δύο…Γιάννηδες του Παναθηναϊκού!! Τον Γιάννη Αναστασίου και τον Γιάννη Αλαφούζο! Δύο άτομα τα οποία τον τελευταίο καιρό έχουν ακούσει τα εξ’αμάξης από τον κόσμο του Παναθηναϊκού….και όχι άδικα (θα προσθέσω)!!!

Για τον Αναστασίου το…..”κακό” ξεκίνησε από την έναρξη της περσινής σεζόν (και συνεχίζεται μέχρι τώρα)! Ήταν τότε που είχε να διαχειριστεί μια ομάδα η οποία προερχόταν από την σεζόν 2013-14 έχοντας πετύχει μια τεράστια υπέρβαση για τα δεδομένα της……την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Τον κόουτς εκείνη την περίοδο (Ιούλιος-Αύγουστος 2014) τον “βάραινε” μια αρκετά μεγάλη ευθύνη. Να κάνει τις μεταγραφικές κινήσεις που πρέπει έτσι ώστε στο ελληνικό πρωτάθλημα να γίνει άξιος διεκδικητής με τον Ολυμπιακό και στην Ευρώπη να ξαναβρεί η ομάδα την χαμένη της αίγλη και λάμψη.

Κάτι το οποίο όπως αποδείχτηκε δεν το κατάφερε…..αποκλεισμός-αυτοκτονία στην Ευρώπη από την Σταντάρ Λιέγης, πεταμένοι βαθμοί στην Σούπερ Λιγκ οι οποίοι άφησαν την ομάδα αρκετά πίσω στην βαθμολογία και μεταγραφικές κινήσεις οι οποίες (πλην του Στιλ) δεν βγήκαν!!!

Τα….φετινά του καμώματα; Λίγο πολύ τα γνωρίζουμε μην τα ξαναλέμε!!! Καλά όλα αυτά αλλά ακούσαμε ποτέ τον κύριο Αναστασίου να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του; ΟΧΙ! Οι μονές εκφράσεις που ακούγαμε (και ακούμε μέχρι σήμερα) είναι: “Θα κάνουμε την αυτοκριτική μας”, “Μας πήγε κόντρα η διαιτησία”, “Αδικούμε τους εαυτούς μας” και πολλά αλλα!

Αυτά όμως θα πρέπει να καταλάβει ο κύριος Αναστασίου ότι δεν φτάνουν προκειμένου να φτιάξει το κλίμα σε μια ομάδα…..χρειάζονται και πράξεις τις οποίες μέχρι σήμερα ΔΕΝ ΈΚΑΝΕ όπως π.χ να ξεκολλήσει από κάποια αγωνιστικά ζητήματα τα οποία έχει από την πρώτη κιόλας χρονιά του στην Λεωφόρο, να τραβήξει κάνα αυτί σε παίκτες οι οποίοι μέσα στο χορτάρι αδιαφορούν και δείχνουν να μην ξέρουν σε ποια ομάδα αγωνίζονται!

Και για αυτόν τον λόγο κατ’εμέ θα πρέπει να μας αδειάσει την γωνιά! Τον υπερευχαριστούμε για όλα όσα έκανε στον Παναθηναϊκό μας αλλά θεωρώ ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι πλέον!!! Πάμε τώρα στον…..άλλο Γιάννη! Τον Αλαφούζο!! Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει εξίσου βαριές ευθύνες για την κατάσταση στην ομάδα με αυτές του προπονητή!! Αυτό το οποίο του καταλογίζεται είναι το γεγονός πως δεν έχει γίνει η κατάλληλη οικονομική υπέρβαση προκειμένου η ομάδα να ανέβει επίπεδο σε σχέση με την σεζόν 2013-14. Κάτι το οποίο δεν έπραξε ουδέποτε!!

Οι παίκτες που στελεχώσαν το ροστερ τις δύο σεζόν που πέρασαν αποδείχθηκε πως ήταν πολύ…..”λίγοι” για τον Παναθηναϊκό! Έπειτα στον κύριο Αλαφούζο χρεώνεται και η κακή συνήθεια των ανακοινώσεων και τον στάτους στο twitter εναντίον των διαιτητών πριν από κάθε παιχνίδι….κάτι που όπως φάνηκε σε αρκετές περιπτώσεις δεν βοηθούσε την ομάδα και δεν έφερνε τα αναμενόμενα αποτελέσματα! Τέλος ένα ακόμα ατόπημα το οποίο βαραίνει τον Αλαφούζο είναι η επιλογή να απομακρύνει από την θέση του τεχνικού διευθυντή τον Νίκο Νταμπίζα ο οποίος είχε κάνει εξαιρετικές μεταγραφικές κινήσεις την ώρα που στην θέση του ήρθαν οι Φυσσας και Βοκωλος οι οποίοι έως τώρα δεν έχουν δικαιώσει με τις επιλογές τους (πλην Τελαντερ)!

Συμπέρασμα: Δεν κάνουν αυτοί οι δύο άνθρωποι για τον Παναθηναϊκό μας!!!!!!