Τηλεδιάσκεψη Ευρωλίγκας για παράταση της σεζόν και συμβόλαια παικτών!

Σε τηλεδιάσκεψη προγραμματισμένη για την Τετάρτη (25/3) θα αποφανθούν οι διοικητικοί ηγέτες των ομάδων της Euroleague, μαζί με τον εκτελεστικό διευθυντή της διοργάνωσης Τζόρντι Μπερτομέου για τη φετινή σεζόν, η οποία έχει διακοπεί ελέω κορονοϊού.

Η Ευρωλίγκα κάλεσε σε τηλεδιάσκεψη τους διοικητικούς ηγέτες συμπεριλαμβανομένου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, προκειμένου να συζητήσουν την παράταση της σεζόν και τα συμβόλαια των παικτών λόγω της ανυπαρξίας αγωνιστικής δράσης.

Οριστική απόφαση δεν πρόκειται να παρθεί καθώς, είναι πολύ δύσκολο για κάθε λίγκα να προχωρήσει σε τέτοια κίνηση, ειδικά του μεγέθους της Ευρωλίγκας ή όπως γίνεται με το ΝΒΑ. Τέτοιες αποφάσεις έχουν πάρει μικρότερης κλίμακας και δημοτικότητας λίγκες.

Θεωρείται όμως σίγουρο πως θα συζητηθεί η αλλαγή της ημερομηνίας αναβολής των παιχνιδιών από τις 11 Απριλίου, χωρίς να μπορεί κάποιος τώρα να εκτιμήσει πότε θα τοποθετηθεί το νέο όριο. Μιλάμε άλλωστε για μία ρευστή κατάσταση που εξαρτάται αυτή τη στιγμή αποκλειστικά από την έκταση που έχει πάρει η πανδημία πανευρωπαϊκά, την ήπειρο που ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει ανελέητα.

Το δεύτερο ζήτημα που θα συζητηθεί αύριο είναι τα συμβόλαια των παικτών και οι υποχρεώσεις που έχουν οι σύλλογοι απέναντι τους.

Είναι αλήθεια πως δεν υπάρχει πρόβλεψη όπως στο ΝΒΑ που για λόγους ανωτέρας βίας μπορεί να προχωρήσει σε περικοπές μισθούς παικτών λόγω μη τέλεσης των αγώνων. Πρέπει λοιπόν να συζητηθεί μεταξύ των ιδιοκτητών μία συμβιβαστική λύση βάσει των ευρωπαϊκών νόμων σχετικά με τις αμοιβές των παικτών.