Την ήττα ο Παναθηναϊκός, το πάρτι τίτλου ο Ολυμπιακός

O Παναθηναϊκός ηττήθηκε για δεύτερη φορά φέτος στο «Μελίνα Μερκούρη» από τον Ολυμπιακό με 3-1 σετ (25-19, 20-25, 25-20, 25-10 ) και είδε τους Ερυθρόλευκους να κάνουν πάρτι τίτλου στην έδρα τους, αφού και μαθηματικά πλέον οι «πράσινοι», βρίσκονται εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος.

Ο πρώην «πράσινος» Ζήσης, στην υποδοχή και ο Όκολιτς κοντά στο φιλέ, εξουδετέρωσαν τις περισσότερες επιθέσεις του Παναθηναϊκού και ήταν οι κύριοι λόγοι που οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν για τρίτη φορά το τρίποντο απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο τους. Στα θετικά για το «τριφύλλι» η εμφάνιση του Ανδρεόπουλου.

1ο σετ:

Ράπτης και Ανδρεόπουλος αρχικά και Τσάτσιτς – Πελεκούδας με μονό μπλοκ στη συνέχεια, έδωσαν το πρώτο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (3-5). Τα λάθη του Παναθηναϊκού στο σερβίς έφεραν μπροστά τον Ολυμπιακό με ένα πόντο, με τους πόντους από Ράπτη, Ανδρεόπουλο και Πελεκούδα, να κρατούν τις ισορροπίες στο παιχνίδι μέχρι και τα μισά περίπου του πρώτου σετ (12-11).

Μετά από εκείνο το σημείο, οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα σερί 4-0 με τους Έγκλεσκαλνς και Όκολιτς και πέρασαν μπροστά με πέντε, διαφορά που διατήρησαν μέχρι και τους είκοσι δικούς τους πόντους, ενώ στο μεσοδιάστημα, έδωσαν τρεις πόντους στο «τριφύλλι» από δικά τους λάθη (20-15). Μιγιαήλοβιτς και Ανδρεάδης διεύρυναν τη διαφορά ακόμη περισσότερο, ο Τσάτσιτς με δύο δικούς του πόντους την επανέφερε στους πέντε, ο Φρομ όμως τελείωσε το σετ με εξαιρετικό καρφί στη διαγώνιο (25-19).

2ο σετ:

Ένα μπλοκ του Ρανγκέλ, ένας άσσος του Ανδρεόπουλου και οι επιθέσεις των Ράπτη – Πελεκούδα, έδωσαν για ακόμη ένα σετ, το πρώτο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (3-5). Έπειτα, ξανά ο Βραζιλιάνος με μπλοκ, αλλά και σε πρώτο χρόνο νωρίτερα, κράτησε τη διαφορά στους δύο μέχρι τα μισά του δευτέρου σετ, μαζί με τις επιθέσεις των Ανδρεόπουλο και Πελεκούδα. (9-11).

Δύο συνεχόμενα λάθη του Ολυμπιακού βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει με τέσσερις, ο Ράπτης την διατήρησε, ενώ ο Ανδρεόπουλος με δύο σερί άσσους, έφερε τη διαφορά στους πέντε (13-18). Ο Γιάκομπσεν αρχικά και ο Πελεκούδας στη συνέχεια με επίθεση και μονό μπλοκ, έστειλαν τη διαφορά στη μεγαλύτερη της τιμή (+7), όμως ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα μικρό σερί τεσσάρων πόντων με τους Έγκλεσκλανς, Φρομ, Όκολιτς και τον Βουλκίδη στο σερβίς (19-22). Ο Τσάτσιτς πήρε ένα πόντο… εμπειρίας, ο Ράπτης πέτυχε ακόμη έναν και το λάθος σερβίς του Έγκλεσκανς, έφερε τις δύο ομάδες ισόπαλες στα σετ (20-25).

3ο σετ:

Ο Ρανγκέλ σε πρώτο χρόνο και ο ίδιος με μπλοκ, όπως και ο Ανδρεόπουλος, έφεραν τους πρώτους πόντους για τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα του τρίτου σετ (5-5). Κάποιες χαμένες επιθέσεις του Ολυμπιακού και ξανά ο Βραζιλιάνος κεντρικός διατήρησαν τις ισορροπίες, όμως οι Μιγιαήλοβιτς και Φρομ αρχικά και στη συνέχεια ο Έγκλεσκαλνς με δύο συνεχόμενους άσσους, έδωσαν αέρα τεσσάρων πόντων στους Πειραιώτες (13-10).

Ο Όκολιτς υπέπεσε σε παράβαση στο φιλέ, ο Πελεκούδας όμως επιχείρησε κακό σέρβις και ο Φρομ με νέο άσσο έστειλε τη διαφορά στους πέντε. Ο Ρανγκέλ πέτυχε δύο πόντους, ο Ράπτης ακόμη έναν, όμως οι Βουλκίδης και Όκολιτς, αμφότεροι με μπλοκ, μεγάλωσαν ακόμη περισσότερο το «κενό» μεταξύ των δύο ομάδων (22-15). Δύο νέα λάθη από τον Ολυμπιακό επανέφεραν τη διαφορά στους πέντε, ο Ανδρεόπουλος απάντησε στην εύστοχη επίθεση του Έγκλεσκλανς, ο Λετονός όμως μαζί με τον Όκολιτς, τελείωσαν το σετ, παρά την προσπάθεια των Ράπτη και Τσάτσιτς να κρατήσουν κοντά στο σκορ τον Παναθηναϊκό.

4ο σετ:

Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά στο ματς, με τους Βουλκίδη και Μιγιαήλοβιτς να δίνουν αέρα πέντε πόντων, ξεκίνησα ιδανικά σετ (6-1). Ο Πελεκούδας μείωσε προσωρινά στους τρεις, ο Όκολιτς και ο Έγκλεσκανς την επανέφεραν στους πέντε, ενώ ο Τσάτσιτς και ο Ρανγκέλ, έδωσαν τους τελευταίους πόντους στον Παναθηναϊκό, αφού ακολούθησε η κυριαρχία του Ολυμπιακού στο τελευταίο σετ.

Αρχικά ο Μιγιαήλοβιτς και ο Βουλκίδης έφεραν τη διαφορά στους οκτώ (15-7), ξανά ο Σέρβος με άσσο και ο Έγκλεσκανς την πήγαν στους εννέα, ενώ ο συμπατριώτης του Όκολιτς, μαζί με τρεις πόντους του Φρομ και ακόμη ένα του Λετονού, τελείωσαν το παιχνίδι με το τέταρτο σετ να «κλείνει» με διαφορά 15 πόντων.

Τα σετ: 25-19, 20-25, 25-20, 25-10