• Sunday, August 25, 2019

Τι δήλωσε ο Φυλακούρης για το Ζέκα

Ο Τότης Φυλακούρης, μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην υπόθεση Ζέκα, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό της σεζόν 2017-2018.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται ο Ολυμπιακός να κάνει μεταγραφές και να πουλάει εκατομμύρια ευρώ τους ποδοσφαιριστές του και ο Παναθηναϊκός να παίρνει ελάχιστα χρήματα; Είναι καλό το γεγονός ότι αναγνωρίζουν τον Ζέκα ως αιμοδότη στην 11άδα του Παναθηναϊκού, γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης και ο χρησιμότερος, μετά από τη φυγή και του Μπεργκ. Δεν το λέω με αρνητική διάθεση για τους υπόλοιπους, αλλά αυτός και ο Μολέδο (που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα η απουσία του από την 11άδα), είναι ό,τι χρησιμότερο υπάρχει. Μου θυμίζει εμένα ο Ζέκα, στο τρέξιμο, το κόψιμο κ.λπ.».

Για την ενδεχόμενη πώληση του Ζέκα: «Ας πούμε ότι είναι αναγκαίο, για να πάρουμε τα λεφτά. Γιατί ο Αλαφούζος από μόνος του, δεν μπορεί. Κάποιος πρέπει να τον βοηθήσει, με κάποιον τρόπο να μπούνε λεφτά στα ταμεία. Πρέπει ο πρόεδρος να βρεις τους ειδικούς ανθρώπους και να ψάξουν σε όλη την Ευρώπη και όλη την Ελλάδα, για να βρούνε παίκτες που να είναι εμπορεύσιμοι. Να μπορούν δηλαδή να προσφέρουν αγωνιστικά άμεσα στην ομάδα, αλλά και να μπορούν να πουληθούν αργότερα. Εκεί υστερεί ο Παναθηναϊκός».

Για τις πιθανές κινήσεις σε αυτόν τον τομέα: «Η ακαδημία Κ20 του Παναθηναϊκού πέρσι ήταν 36 και 38 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι σωστό αυτό. Πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που να οργώνουν όλη την Ελλάδα και να παίρνουν ό,τι καλύτερο υπάρχει. Όταν ήμουν εγώ στην ομάδα, βγάλαμε 17 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και τώρα έχουμε μόνο 3 από τις ακαδημίες. Και πάλι καλά που υπάρχει ο Μαρίνος στην ομάδα και τους αξιοποιεί».

Για την προώθηση του Ζέκα στην εθνική, αλλά και για την προσέγγιση στην ενδεχόμενη αποχώρηση: «Ο Παναθηναϊκός φέρθηκε καλά στον Ζέκα, παρότι είχε δύσκολες στιγμές ως ομάδα από όταν ήρθε ο Ζέκα. Του έκανε αύξηση στο συμβόλαιό του, ο κόσμος τον αγάπησε, κι αυτό ήταν κάτι που θα έπρεπε να το σκεφτεί και ο ίδιος. Δεν είναι παίκτης τύπου Ρότσα, Ζάετς, Δομάζου, Ελευθεράκη κ.λπ., που ξεχώριζαν. Ο Ζέκα είναι ένας καλός χαφ, αλλά συνηθισμένος. Καλός παίκτης, βοηθάει πολύ την ομάδα του στον χώρο του κέντρου, είναι αρχηγός, πήρε τη φανέλα με τον αριθμό 10, αλλά δεν είναι κάποιος φαντεζί ποδοσφαιριστής».

Για τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ένας ενδεχόμενος αντικαταστάτης: «Αν αποχωρήσει, αυτός που θα πρέπει να βρεθεί στη θέση του θα πρέπει να είναι πρωτίστως καλός στο κόψιμο της μπάλας. Κόφτες υπάρχουν πολλοί, αλλά πρέπει να βρεθεί κάποιος για να κάνει και παιχνίδι. Μπροστά έχουμε τον Τσάβες, τον Λουτσιάνο κ.λπ., αλλά σε αυτούς τους παίκτες κάπως πρέπει να φτάνει η μπάλα. Οπότε αν αποχωρήσει ο Ζέκα, καλό είναι στη θέση του να βρεθεί κάποιος που τρέχει και κόβει, αλλά να μπορεί να ανεβάζει λίγο και την μπάλα».

Για τη σημερινή ομάδα: «Μου αρέσει η ομάδα, είναι συγκεντρωμένη και βγάζει ένα άλλο παιχνίδι. Κι αυτό οφείλεται στον Μαρίνο. Είναι καλός προπονητής και ηθικό στοιχείο. Δεν δέχεται την παρατήρηση, αλλά είναι συγκαταβατικός. Κάνει καλύτερους τους ποδοσφαιριστές του και έχει το προσόν ότι δεν φοβάται και βάζει τους πιτσιρικάδες να παίζουν στην ομάδα. Πρέπει να βοηθηθεί και ο πρόεδρος, όμως, να πλαισιωθεί με τους σωστούς ανθρώπους».

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.