Τι πρέπει να κάνουν για να μην επηρεαστούν από την απόχη οι παίκτες

  Ο γυμναστής του Παναθηναϊκού μίλησε για τις οδηγίες και το πρόγραμμα που δόθηκε στους ποδοσφαιριστές.

  Οι προπονήσεις στον Παναθηναϊκό, όπως και τις άλλες ομάδες, έχουν διακοπεί, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο γυμναστής των «πρασίνων», Γρηγόρης Γεωργίτσας, έχει δώσει οδηγίες στους παίκτες για το πώς πρέπει να γυμνάζονται ατομικά αυτό το διάστημα.

  Μιλώντας στα «ΝΕΑ», ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Δώνη ανέφερε ότι με το πρόγραμμα που έχει δοθεί στους παίκτες, αν αυτό τηρηθεί, δεν θα επηρεαστούν πολύ από την αναγκαστική αποχή από την αγωνιστική δράση.

  Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γεωργίτσα:

  «Έχουμε δώσει κι εμείς στον Παναθηναϊκό αλλά και όλες οι ομάδες συγκεκριμένο πρόγραμμα στους ποδοσφαιριστές. Και αυτό το πρόγραμμα πρέπει να το τηρούν ευλαβικά να είναι επιμελείς προκειμένου να μην τους επηρεάσει η αποχή. Να κάνουν τον διάδρομο που πρέπει τις ασκήσεις που πρέπει Αν τα κάνει όλα αυτά δεν θα τον επηρεάσει. Αν τα κάνει μία φορά τις πέντε μέρες θα τον επηρεάσει.

  Σκεφτείτε ότι όσες μέρες κάθεσαι θέλεις το διπλό διάστημα για να επανέλθεις. Αν για παράδειγμα ένας παίκτης δεν κάνει τίποτα για μια εβδομάδα χρειάζεται 15 μέρες για να επανέλθει.

  Όταν ξεκινήσουμε πάλι προπονήσεις φαντάζομαι πως θα μας δώσουν ένα διάστημα μέχρι να ξεκινήσουν οι αγώνες. Κι αυτό το διάστημα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Να κάνουν ένα πρόγραμμα σαν να είμαστε στο ξεκίνημα της χρονιάς λίγο πιο έντονο ίσως απ ό,τι στα μέσα του Αυγούστου.

  Με αυτό το πλάνο πρέπει να προχωρήσεις. Σαν να είσαι σε ομάδα που ξεκινάει νωρίς τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσα στο καλοκαίρι και να χρειαστεί να είναι έτοιμη στον λίγο χρόνο που διαθέτει. Είναι επαγγελματίες».

  Σχετικά με το πώς θα παρουσιαστούν οι παίκτες και κατ’ επέκταση οι ομάδες συνολικά και αν θα έχουν τα ίδια τρεξίματα και τις ίδιες αντοχές με όσα βλέπαμε πριν από τη διακοπή: «Εξαρτάται από τον χρόνο που θα έχουμε μέχρι να ξαναπαίξουμε. Αν σου δώσουν ένα περιθώριο 15 ημερών τότε θα έχεις τον χρόνο να δουλέψεις και οι παίκτες θα επιστρέψουν σε κανονικά επίπεδα θα είναι καλά».

  sofa offers
  Loading...
  Translate »