Το… αυτόνομο κρατίδιο του Πειραιά: Παράνομη η πρόσληψη Ρουμπέτη στο Δήμο!

  Πειραιά

  Η πρόσληψη του Βασίλη Ρουμπέτη από το Δήμο Πειραιώς ήταν παράνομη, καθώς ο νόμος απαγορεύει να διοριστεί υπάλληλος κάποιος που έχει καταδικαστεί για κακούργημα.

  Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση Ρουμπέτη και τις σχέσεις που είχε με το παρακράτος του Πειραιά. Ο πρώην συνδεσμίτης της Θύρας 7 είχε διοριστεί στο Δήμο Πειραιώς με δίμηνες συμβάσεις, κάτι το οποίο είναι παράνομο, καθώς ο «Ράμπο» είχε καταδικαστεί για κακούργημα στην υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου.

  Χίος το 2021: «Σκότωσαν τον Καραϊβάζ γιατί θα αποκάλυπτε τις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με την μαφία»

  Ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος Πειραιώς, Γιάννης Μώραλης, παράκαμψε τον νόμο και εκτέλεσε εντολές… άνωθεν, προσλαμβάνοντας τον Βασίλη Ρουμπέτη στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Zougla.gr»:

  Ο νόμος είναι σαφής και προβλέπει πως δεν μπορεί να προσληφθεί ως υπάλληλος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε σε μόνιμη θέση, είτε ως εποχικός, ή με οποιαδήποτε άλλη σχέση εργασίας όταν έχει καταδικαστεί για κακούργημα. Τέλος. Ο νόμος και οι διατάξεις τόσο του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα όσο και εκείνων που διέπουν τους ΟΤΑ εξηγούν λεπτομερώς το πλαίσιο πρόσληψης υπαλλήλων.

  Δείτε τι προβλέπει το άρθρο 8 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα

  Δείτε τώρα τι προβλέπει με σαφήνεια η νομοθεσία για τους Ο.Τ.Α. που φέρει και την ένδειξη «Απόλυτα Κωλύματα»

  Προσέξτε τώρα το εδάφιο που αφορά «Το Τεχνικό και Βοηθητικό Προσωπικό μερικής ή περιοδικής απασχόλησης»:

  Κατόπιν όλων τούτων και αφού έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις νομικές προϋποθέσεις για την πρόσληψη εργαζόμενου σε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ας επανέλθουμε στο ζήτημα που μας απασχολεί και που δεν είναι άλλο από την εντελώς παράτυπη όπως καταδεικνύεται αλλά και ηθικά απαράδεκτη πρόσληψη του Βασίλη Ρουμπέτη, ενός καταδικασμένου για συμμετοχή σε φόνο και ηγετικού στελέχους των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, με μία θέση εργασίας στον Δήμο του Πειραιά. Η πρόσληψή του αποδεικνύεται από την ειδική αναφορά των συγκεκριμένων δημοτικών αρχών στη «Διαύγεια» όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Ζούγκλας» της 13ης Ιουνίου 2023.

  0 0 Ψήφοι
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα ασχόλια