• Wednesday, November 14, 2018

«Το ξεπούλημα κάθε αξιόλογου περιουσιακού στοιχείου συνεχίζεται»

Σκληρή ανακοίνωση κατά του Γιάννη Αλαφούζου εξέδωσε η Παναθηναϊκή Συμμαχία με βάση το ξεπούλημα που προτίθενται να κάνει και αφορά κάθε αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο. Μάλιστα αποκαλεί τον Έλληνα επιχειρηματία «δήθεν αποχωρήσαντα μεγαλομέτοχο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας:

«Το ξεπούλημα κάθε αξιόλογου περιουσιακού στοιχείου της ποδοσφαιρικής ομάδας συνεχίζεται από τον δήθεν αποχωρήσαντα μεγαλομέτοχο, κύριο Γιάννη Αλαφούζο, χωρίς την παραμικρή αίσθηση ντροπής. Η απόφαση του μεγαλομετόχου να μην πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν προσφυγές και να μείνουν ελεύθεροι, έχει φέρει σκόπιμα την ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε δυσμενέστατη διαπραγματευτική θέση, έτσι ώστε να μην έχει τη δυνατότητα να εισπράξει παρά μόνο ψίχουλα από οποιαδήποτε πώληση παίκτη, δηλαδή χρηματικά ποσά πολύ κατώτερα από την πραγματική αξία των ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα και η ομάδα να κινδυνεύει να αποδυναμωθεί δραματικά και να μη μπορέσει από τις πωλήσεις να βγει ακόμα και η φετινή χρονιά. Είναι άλλωστε έτσι κι αλλιώς απαράδεκτο να επιδιώκεται να βγει η χρονιά από τις πωλήσεις όλων των καλών παικτών μας, κάτι για το οποίο υπεύθυνος είναι αποκλειστικά ο κύριος Αλαφούζος».

«Μαθαίνουμε ότι προετοιμάζεται οι ποδοσφαιριστές Βιγιαφάνιες και Κουρμπέλης να πωληθούν έναντι εξευτελιστικών ποσών, ο ποδοσφαιριστής Μολέδο, αφού απέτυχε η προσπάθεια να χαριστεί ουσιαστικά στον Ολυμπιακό, να χαθεί χωρίς να εισπραχθεί το παραμικρό χρηματικό ποσό και ο ποδοσφαιριστής Χουλτ να δοθεί στη Νότιγχαμ, ιδιοκτησίας του νέου κολλητού φίλου του κ. Αλαφούζου, Βαγγέλη Μαρινάκη, απ’ όπου, δεν αποκλείεται μετά από λίγο καιρό, να καταλήξει στον αιώνιο αντίπαλο, ενώ σε κάθε περίπτωση ο τρόπος που θα συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του Βαγγέλη Μαρινάκη, δηλαδή του αιωνίου αντιπάλου μας. Δηλώνουμε ότι η Παναθηναϊκή Συμμαχία θεωρεί ότι τόσο η μεθόδευση να αποκτήσουν δικαίωμα όλοι οι ποδοσφαιριστές να μείνουν ελεύθεροι, με αποτέλεσμα να υπονομευθεί η διαπραγματευτική θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όσο και η απροκάλυπτη προσπάθεια να μεταβληθεί η τελευταία σε παράρτημα του αιώνιου αντιπάλου και μάλιστα να τον ενισχύσει κιόλας δεν θα γίνει δεκτή από εμάς και ότι εκτός των άλλων θα αναζητηθούν και κάθε είδους νομικές ευθύνες εκ μέρους του μεγαλομετόχου, κ. Γιάννη Αλαφούζου για τις πράξεις του αυτές καθώς και εκ μέρους όσων συμπράττουν μαζί του».

«Καλούμε τον κ. Αλαφούζο να αντιληφθεί επιτέλους ότι δεν είναι μόνος του σε αυτό τον κόσμο, ώστε να συμπεριφέρεται με τόσο ανέμελο θράσος. Τον καλούμε να πάψει να διαπράττει άλλα εγκλήματα σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του Συλλόγου γενικότερα και να συναντηθεί άμεσα με την Παναθηναϊκή Συμμαχία με αντικείμενο το άμεσο ξεκίνημα της διαδικασίας για τη μεταβίβαση σε αξιόπιστο επενδυτή ή ομάδα επενδυτών των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού πρώτα πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ που έχουν προκύψει επί των ημερών του. Δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση, να παραδώσει καμένη γη στον διάδοχο ή στους διαδόχους του. Υπενθυμίζουμε στον κόσμο του Παναθηναϊκού ο οποίος παρακολουθεί με δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση ότι ο κ. Αλαφούζος ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ, ότι εφευρέσεις όπως «παρκάρισμα μετοχών» δεν έχουν την παραμικρή νομική υπόσταση και ότι δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όχι από αντικειμενικές οικονομικές δυσκολίες αλλά διότι έτσι αποφάσισε ένα πρωί. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει αρχίσει να αντιδρά, όπως φάνηκε πρόσφατα με τις διάφορες κινητοποιήσεις και δεν θα ανεχτεί να μείνει θεατής στην καταστροφή του συλλόγου».

 

Ο Δημήτρης Δημόπουλος γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 1995. Αυτή τη στιγμή σπουδάζει στη Μυτιλήνη στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας. Από μικρό παιδί του άρεσε το ποδόσφαιρο κι αγάπησε μια ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί και με την αθλητική δημοσιογραφία, ένα επάγγελμα που αγαπάει πολύ αλλά που παράλληλα το θεωρεί και χόμπι. Εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης στο cleverbet.eu, arxondasbet.com και στο postgame.gr. Πλέον βρίσκεται στη συντακτική ομάδα του prasinoforos.gr, ενός site που κάνει τα πάντα για την ενημέρωση σας γύρω από τον Παναθηναϊκό.