Το… μυστικό που κράτησε τον Χριστογεώργο στον Παναθηναϊκό

  Η ξαφνική πρωτοβουλία του Γιάννη Αλαφούζου έσωσε τον Παναθηναϊκό από την απώλεια ενός τερματοφύλακα με προδιαγραφές την επόμενη 3ετία να βρίσκεται στην 3άδα των πορτιέρε της Εθνικής Ελλάδας (όπως τώρα είναι στην Ελπίδων)! Ο λόγος για τον Νίκο Χριστογεώργο.

  Μετά τα ραντεβού με τους Βλάχο και Ντρεοσί, το θέμα της ανανέωσης συμβολαίου με τον 21χρονο άσο από το Ίλιον είχε παγώσει. Για την ακρίβεια φαινόταν πως είχε μπει στην…κατάψυξη και δύσκολα θα ξεπάγωνε. Κι αυτό αφού κανένας δεν μπορούσε να εγγυηθεί στην πλευρά Χριστογεώργου ένα πλάνο αξιοποίησής του, το οποίο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και να μην έμενε μονο στα λόγια.

  Ο Χριστογεώργος ήθελε να συνεχίσει στους “πράσινους” και το πρόβλημα δεν ήταν στις αποδοχές ή τη διάρκεια του νέου του συμβολαίου, αλλά στο να του δείξουν και να τον πείσουν για την προοπτική που θα είχε μετά την ανανέωση. Η διαχείριση που του γινόταν μέχρι πρότινός, όταν μόνιμα στους αγώνες καθόταν στον πάγκο ο Ξενόπουλος, έδειχνε ξεκάθαρη διάκριση στην ιεραρχία του δεύτερου με τον τρίτο (πίσω από τον πρώτο Διούδη).

  Από την στιγμή μάλιστα που δεν προχωρούσε το θέμα της ανανέωσης στον Παναθηναϊκό είχε ανοίξει την όρεξη σε αρκετές ομαδές. Στην ΑΕΚ υπήρξε καλό ριπόρτ, ο Ατρόμητος τον κοιτούσε ήδη αφού ο Μανδάς έχει βγει στην…βιτρίνα, σίγουρα δεν άφηνε αδιάφορο τον Άρη. Στο εξωτερικό υπήρχαν ομάδες από Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία κι Αγγλία που είχαν σημειωμένο το όνομα του.

  Ώσπου μόλις την Δευτέρα αποφάσισε να αναλάβει δράση ο ίδιος, ο Γιάννης Αλαφούζος, καλώντας τον Χριστογεώργο στο γραφείο του για να “τελειώσουν” την υπόθεσή. Ο νεαρός γκολκίπερ ενημερώθηκε αυθημερόν από τον ατζέντη του και με την συνοδεία του μετέβησαν άμεσα στον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού. Εκεί ο τελευταίος, είπε στον 21χρονο πορτιέρε πώς έχει ακούσει τα καλύτερα για τα προσόντα και το ταλέντο του, εντός και εκτός Παναθηναϊκού, πως τον αντιμετωπίζουν σαν μεγάλοπρότζεκτ για το μέλλον και οτι  την επόμενη σεζόν προορίζεται για Νο 2.

  Ο Χριστογεώργος από την πλευρά του, τόνισε στον Αλαφούζο πως είναι τιμητικό για αυτόν που τα ακούει όλα αυτά από τον ίδιο, πως δεν θέλει να φύγει από την ομάδα που τον ανέδειξε και ότι το θέμα έχει κολλήσει επειδή δεν μπορούσαν να του πουν με σιγουριά για το μελλοντικό του ρόλο στην ομάδα και το πλάνο αξιόποιησής του.

  Εννοείται βέβαια, πως από την στιγμή που ενεργόποιηθηκε ο Αλαφούζος και υπήρχε η προεδρική εγγύηση, ο Χριστογεώργος πείστηκε, έδωσαν τα χέρια κι αυτό που συμφωνήθηκε είναι οι ατζέντηδες του και οι Ντρεοσί/Βλάχος το επόμενο διάστημα να καταλήξουν στο πλαίσιο της συμφωνίας.

  Να διευκρινίιστεί εδώ πως ο Χριστογεώργος δεν ζήτησε ποτέ εγγυημένο πλαφόν συμμετοχών για να ανανεώσει. Ούτε πριν, ούτε τώρα. Είναι αστείο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την θέση του τερματοφύλακα. 

  Από εκεί και πέρα, αναζητείται η πλέον συμφέρουσα και για τις δυο πλευρές φόρμουλα που θα διασφαλίζει αυτό που ήθελε ο Χριστογεώργος. Αυτό μπορεί να είναι κάποια συμφωνία, με το κλάμπ να καταβάλει ένα ποσό εφόσον ο άσος δεν έχει έναν αριθμό αποστολών σε αγώνες τον χρόνο αλλά και να μένει ελεύθερος εφόσον δεν τις πιάσει στον δεύτερο χρόνο του νέου του (3ετούς διάρκειας) συμβολαίου του.

  Επίσης, απο την στιγμή που ο Χριστογεώργος θα ανανεώσει για δεύτερος θα πρέπει λογικά να παίρνει τα ίδια ή κάτι περισσότερο από τις 50.000 και 60.000 ευρώ αντίστοιχα του Ξενόπουλου…