Το νέο σύστημα διεξαγωγής της Volleyleague γυναικών

  Πρωτάθλημα σε ομίλους θα διεξαχθεί τη νέα σεζόν στη Volleyleague γυναικών. Πώς θα αναδειχθεί πρωταθλητής, τι θα γίνει με τον υποβιβασμό.

  Σε δύο ομίλους των επτά ομάδων θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague γυναικών όπως έχει ανακοινώσει η ΕΟΠΕ. Η Λαμία που εξασφάλισε πριν λίγο καιρό wild card είναι η 14η ομάδα του φετινού μαραθωνίου.

  Σύμφωνα με τη συμπληρωματική προκήρυξη που εξέδωσε η ομοσπονδία το πρωτάθλημα θα γίνει σε δύο φάσεις. Με βάση την προκήρυξη καταργούνται τα πλέι οφ και η πρωταθλήτρια ομάδα θα αναδειχθεί με βαθμολογία.Remaining Time-0:00FullscreenMute

  Οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους. Με βάση τη βαθμολογική τους θέση στο προηγούμενο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και ο ΑΟ Θήρας θα τεθούν επικεφαλής. Ο όμιλος στον οποίον θα τοποθετηθούν θα γίνει γνωστός με κλήρωση.

  Σύμφωνα με την προκήρυξη οι υπόλοιπες ομάδες θα τοποθετηθούν ως εξής:

  • με κλήρωση θα τοποθετηθούν στους Ομίλους Α και Β ο Παναθηναϊκός και η Θέτιδα Βούλας
  • με κλήρωση θα τοποθετηθούν στους Ομίλους Α και Β ο ΠΑΟΚ και ο Άρης
  • ο Πανναξιακός τοποθετείται στον Όμιλο που είναι επικεφαλής ο Ολυμπιακός και στον άλλο όμιλο (που είναι επικεφαλής ο ΑΟ Θήρας) με κλήρωση τοποθετείται ο Πορφύρας ή το Μαρκόπουλο
  • όποια από τις ομάδες Πορφύρας και Μαρκόπουλο δεν κληρώθηκε (όπως παραπάνω) τοποθετείται στον όμιλο που είναι επικεφαλής ο Ολυμπιακός και ο Ηλυσιακός στον όμιλο που είναι επικεφαλής ο ΑΟ Θήρας
  • με κλήρωση θα τοποθετηθούν στους Ομίλους Α και Β ο Αίαντας Ευόσμου και η Λαμία
  • με κλήρωση θα τοποθετηθούν στους Ομίλους Α και Β η ΑΕΚ και οι Αμαζόνες

  Κατά την πρώτη φάση, στους δύο ομίλους θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Μετά το τέλος της πρώτης φάσης οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τις τρεις πρώτες θέσεις στους δύο ομίλους θα συμμετάσχουν σε νέο μίνι – πρωτάθλημα δύο γύρων με δέκα αγωνιστικές.

  Από αυτές τις έξι ομάδες θα αναδειχθεί και η πρωταθλήτρια της νέα σεζόν. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ομάδες σε αυτή τη φάση δε μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα, αγωνίζονται δηλαδή όλες μεταξύ τους.

  Οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες, από τη 4η θέση και κάτω, των δύο ομίλων θα δημιουργήσουν έναν δεύτερο όμιλο. Θα αγωνιστούν επίσης σε ένα μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων. Η διαφορά εδώ είναι ότι οι ομάδες μεταφέρουν τη βαθμολογία από τους μεταξύ τους αγώνες κατά την πρώτη φάση και δε θα αγωνιστούν ξανά.

  Οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 12η, 13η και 14η θέση σε αυτόν τον όμιλο μετά τους αγώνες της δεύτερης φάσης θα υποβιβαστούν.

  Πηγή: SDNA.gr

  sofa offers
  Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
  Loading...
  Translate »