Το παρελθόν έρχεται για να φτιάξει το μέλλον

  Η κρίση της ομάδας του τριφυλλιού είναι σίγουρα μεγάλη, όμως βλέπουμε πως σε πολλές θέσεις της ομάδας καταφθάνουν αστέρια του παρελθόντος για να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να εξέλθει απ’ τις μαύρες μέρες που βιώνει. Κατά πρώτον, η έλευση στον πάγκο του Ουζουνίδη, εν συνεχεία η προσθήκη του Νίκου Λυμπερόπουλου ως τεχνικού διευθυντή, αλλά και του Τάκη Φύσσα ως τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών έχουν βοηθήσει σίγουρα, ενώ γεγονός είναι πως υπάρχει διάχυτο ένα κλίμα ανανέωσης και ανασύνταξης των δυνάμεων του πράσινου στρατοπέδου προς αναζήτηση μιας “καλύτερης μέρας”.

  Αν προσπαθήσουμε να κάνουμε μία ανασκόπηση του 2016 σίγουρα δεν θα βρούμε πολλά θετικά στοιχεία για να επισημάνουμε. Γενικώς, τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που όλοι αγαπήσαμε και συνηθίσαμε να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα, αλλά κατά καιρούς να πραγματοποίει και αξιοζήλευτες πορείες στο εξωτερικό. Ο Αντρέα Στραματσόνι κατά πολλούς συνείσφερε αρνητικά έτσι ώστε η ομάδα να φτάσει στην υπάρχουσα κατάστασή της. Όμως, δεν φταίει μόνο εκείνος. Όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις, ο Παναθηναϊκός πέραν από τον ερχομό δυναμικού υλικού που χρειάζεται στον αγωνιστικό τομέα, διότι οι παίκτες που βρίσκονται στο σύλλογο δεν επαρκούν, παράλληλα έχει ανάγκη και απ’ το να εισέλθουν άνθρωποι που αγαπάνε και πονάνε την ομάδα σε θέσεις απ’ τις οποίες μπορούν να προσφέρουν και να βοηθήσουν. Η αρχή λοιπόν έγινε με την πρόσληψη του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος είναι ένας Έλληνας προπονητής που γνωρίζει το τι συμβαίνει και το τι πρέπει να διαφοροποιηθεί στην ομάδα. Οι πρώτες του εμφανίσεις σίγουρα έχουν δείξει σημάδια βελτίωσης, τα οποία ασφαλώς και δεν επαρκούν, όμως το δίχως άλλο πρέπει να παραδεχτούμε πως είναι ένα βήμα προς ένα καλύτερο μέλλον. Οι προσθήκες του Νίκου Λυμπερόπουλου και του Τάκη Φύσσα είναι επίσης πολύ σημαντικές, διότι είναι δύο παλαίμαχοι του τριφυλλιού που αγαπάνε πάρα πολύ την ομάδα και σίγουρα με τη σειρά τους και με τις όποιες δυνατότητες κατέχουν θα προσπαθήσουν και εκείνοι να συνεισφέρουν στο έργο του συλλόγου και προσωπική μου γνώμη είναι πως σε ό,τι τους αφορά τουλάχιστον θα το πράξουν με απόλυτη επιτυχία.

  Σίγουρα, δεν χρειάζονται ονειροβασίες, ούτε πίστη προς απραγματοποίητα όνειρα. Ο Παναθηναϊκός δεν θα γίνει απ’ τη μία μέρα στην άλλη ούτε η ομάδα του Γουέμπλεϊ, ούτε του Λίβερπουλ, αλλά ούτε και ο σύλλογος που παραλίγο την περίοδο 2001-2002 να φτάσει στα ημιτελικά του Champions League. Αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός για την ώρα και ουδείς πρέπει να ευελπιστεί σε τούτα, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Αυτό που προέχει είναι μια ομάδα που θα χτιστεί ξανά απ’ το μηδέν και πράγματι, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει δείξει πως θέλει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε Έλληνες παίκτες για να χτίσει έναν κορμό από νέα παιδιά που μπορεί να αποτελέσουν το μέλλον του Παναθηναϊκού, διότι καλώς η κακώς η κάθε ομάδα τουλάχιστον κατά την άποψή μου πρέπει να βασίζεται σε ντόπιους παίχτες ως επί το πλείστον που να έχουν αισθήματα για την ομάδα και όχι να είναι απλώς “μισθοφόροι” που μόνο σκοπό έχουν να κάνουν την δουλειά τους, να πάρουν τα χρήματά τους και έπειτα δεν ενδιαφέρονται καθόλου.

  Το 2016 αποχαιρετά λοιπόν με τον Παναθηναϊκό όπως αναφέραμε και στην αρχή ασφαλώς να βιώνει μια πολύ δύσκολη κρίση και να βρίσκεται εντός μια περιόδου όπου οι αλλαγές είναι επιτακτική ανάγκη. Όμως έστω και δειλά τα πράγματα μοιάζει να τροποποιούνται προς το καλύτερο και οι φίλαθλοι της ομάδας να αξίζει να αναμένουν ένα πιο όμορφο αύριο για την ομάδα. Μακάρι απλώς όλα αυτά να μην μείνουν μόνο στα λόγια η τις λέξεις, αλλά παράλληλα να υλοποιηθεί, διότι από λόγια όλοι έχουμε χορτάσει, όμως τα έργα είναι αυτά που λείπουν. Αυτό ήταν και το τελευταίο μου άρθρο για το 2016. Εμείς θα τα ξαναπούμε το 2017 λοιπόν. Καλή χρονιά εύχομαι ολόψυχα σε όλους και όλες!

   

  Βρείτε τον συντάκτη στο facebook: Apostolhs Adiorthwtos

  sofa offers
  Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
  Loading...
  Translate »