«Τον κόσμο του Παναθηναϊκού δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις»

Ένα ακόμη βράδυ όπου ο Παναθηναϊκός διασύρθηκε από κάποια Άλμπα μοιράζοντας απλόχερα πίκρα στον κόσμου του, γράφει ο Αηδόνης Αλέξανδρος.

Τριακόσοι και πάνω φίλοι του Παναθηναϊκού ταξίδεψαν, ένας λιγότερα ο άλλος περισσότερα, χιλιόμετρα για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να αγωνίζεται και τι είδαν; ΈΝΑ ΤΣΙΡΚΟ. Μία ομάδα που δεν «έτρεχε» ΚΑΝΕΝΑ σύστημα στην επίθεση, δεν είχε σωστές αποστάσεις και ακόμα όταν έβγαινε ένα σουτ με καλές προϋποθέσεις, ΚΤΟΥΠ.

Για μία ακόμα φορά ο σχεδιασμός μοιάζει καφενειακός και εξηγούμε γιατί. Αρχικά, ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε στην θέση «1» με δυο πανομοιότυπους παίκτες, δηλαδή καλούς αμυντικούς, steaky shooters και μέτρια δημιουργία, όποτε και να θέλεις να αλλάξεις το μομέντουμ του αγώνα γυρνάς στον πάγκο και βλέπεις 2 ίδιους σε χαρακτηριστικά παίκτες.

Και μην αρχίσετε «δεν υπάρχουν λεφτά» κτλ δεν γίνεται να δίναμε 1,3εκ τον χρόνο στον Κάλαθη έχοντας ήδη κλεισμένο τον Λι και εν τέλει να παίρνουμε τον Ουόλτερς των 600.000 χιλιάδων. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν λέω ότι είναι κακός παίκτης αλλά είναι για δεύτερος δεν είμαστε ο Ερυθρός Αστέρας ο Παναθηναϊκός είμαστε.

Αναφορικά με την θέση «2» πήραμε τον Γκριγκόνις που είναι ο μοναδικός καθαρός σουτέρ της ομάδας και το στοίχημα Άντριους. Ο πρώτος ακόμα δεν αποδίδει τα αναμενόμενα και ο δεύτερος είναι ένας ρούκι στην Ευρωλίγκα, όποτε δεν περιμένω να μπει και να βάζει εικοσάρες. Που είναι το πρόβλημα θα πει κάποιος. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχουμε ένα παίκτη να πάρει την μπάλα να πάει μπροστά στον ψηλό και να την βάλει στο καλάθι με αποτέλεσμα η μπάλα να γυρνάει γύρω-γύρω και να παίρνουμε κάτι σκοτωμένα σουτ.

Για την θέση «3» ο Πονίκτα θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή επιλογή εφόσον υπήρχε εξ’ αρχής στον σχεδιασμό της ομάδας και όχι επειδή έκανε triple-double στο Eurobasket και ξαφνικά τον θυμηθήκαμε. Έτσι, κι αυτός χάνεται στην μετριότητα της υπόλοιπης όμαδας.

Τέλος, όσο αναφορά τους ψηλούς είμαστε η μόνη ομάδα που πάμε σε μοντέλο με 4 ψηλούς (Βάζω και τον Λέιμαν που θα έρθει) ενώ όλες οι ομάδες έχουν 5. Η προσθήκη του Γκουντάιτης προσδίδει όγκο στην ρακέτα κάτι που δεν μπορεί να δώσει ο Παπαγιάννης. Από την άλλη στο «4» πήγαμε στην επιλογή ενός γυρολόγου Αμερικάνου που δεν έχει στεριώσει πάνω από μία σεζόν σε καμία ομάδα της Ευρωλίγκα.

Συμπερασματικά, έχουμε μία ομάδα με λίγη αθλητικότητα, μέτρια δημιουργία, κακό σουτ και ελάχιστο επιθετικό ταλέντο. Τι έχουμε; μόνο μερικούς καλούς αμυντικούς.

Μέσα σε 2 χρόνια το καμάρι του συλλόγου μεταμορφώθηκε σε μία ομάδα που από την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκα δείχνει ότι δεν μπορεί να πάει ούτε πάνω από την 10η θέση. Καλά για την Ελλάδα δεν το συζητώ έχουμε 8 σερί ήττες από τον Ολυμπιακό, 8 ΣΕΡΙ ΗΤΤΕΣ ούτε με Ομπράντοβιτς δεν είχε ο Παναθηναϊκός τόσες σερί νίκες επί του αιωνίου.

Μέσα σε 2 εβδομάδες κατέρρευσαν όλα όσα διθυραμβικά ακουγόταν το καλοκαίρι για δήθεν επιστροφή στην κανονικότητα για μεγάλα μπάτζετ κτλ. Μακάρι αυτή η ομάδα να με διαψεύσει κατηγορηματικά και να κάνει κάτι καλό αλλά στο δικό μου μυαλό δεν μπορεί να πάει μακριά γιατί αρχικά δεν σέβεται ούτε το ίδιο το μπάσκετ τα τελευταία χρόνια.

Το μόνο που κολλάει σε αυτή την κατάσταση είναι αυτό που είχαν πει κάποτε τόσο ο «Ζοτς» όσο και ο Μποντιρόγκα «ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι έξυπνος και δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις»…