Τρίτο σερί τρίποντο για τα «φίνα κορίτσια»

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού, πανηγύρισε το τρίτο της σερί τρίποντο, κερδίζοντας στο γήπεδο «Αντώνης Φώτσης» την ομάδα του Ηλυσιακού με 3-0 σετ (23-25, 22-25, 16-25).

Τα κορίτσια του Αποστόλη Οικονόμου δεν έπαιξαν το ίδιο ωραίο βόλεϊ όπως στα παιχνίδια με Άρη και Αμαζόνες, απέναντι σε μία ομάδα κατώτερης δυναμικότητας από τις προαναφερθέντες, αλλά άκρως ανταγωνιστική. Όμως, στα κομβικά σημεία των σετ, έβγαλαν ψυχή πρωταθλητή και εν τέλει οι «πράσινες» έφυγαν από τα Ιλίσια με το ροζ φύλλο αγώνα και χωρίς απώλειες βαθμών.

Η ομάδα των Ιλισίων ήταν αυτή που πήρε το πρώτο προβάδισμα ασφαλείας με 6-4. Οι «πράσινες» έτρεξαν ένα μικρό σερί 4-0 και πέρασαν αυτές μπροστά με +2, διαφορά την οποία και κράτησαν μέχρι τα μισά του πρώτου σετ (11-13).

Δύο χαμένα σέρβις επέτρεψαν στον Ηλυσιακό να φέρει το ματς στα ίσα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι στο σκορ μέχρι και τους 23 πόντους. Εκεί, ένας άσσος της Σάντσεζ και ένα καρφί στη διαγώνιο της Χουντέκοβα, έδωσαν το πρώτο σετ στον Παναθηναϊκό με 23-25.

Το παιχνίδι συνέχισε να πηγαίνει πόντο – πόντο και με την έναρξη του δευτέρου σετ, αφού στους πρώτους έντεκα πόντους, ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα με 6-5. Ο Ηλυσιακός έτρεξε ένα μικρό σερί τριών πόντων, όμως τα «φίνα κορίτσια» απάντησαν με ένα των επτά συνεχόμενων και στα μισά περίπου του σετ, βρίσκονταν μπροστά με +6 (9-15).

Παρ’ όλα αυτά η ομάδα των Ιλισίων δεν το έβαλε κάτω. Αφού μείωσε αρχικά στους τρεις με 14-17 και παρόλο που ο Παναθηναϊκός επανάφερε τη διαφορά στους έξι (15-21), εκείνες βρήκαν το κουράγιο να κατεβάσουν στους δύο (21-23). Η Κωσταντέλλου έκανε το 21-24, ο Ηλυσιακός έβγαλε την υποδοχή και στη συνέχεια την επίθεση για το 22-24, με την Χαντάβα να τελειώνει το σετ (22-25).

Η έκβαση του τρίτου σετ, ήταν εντελώς διαφορετική με αυτή των προηγούμενων δύο. Ο Παναθηναϊκός από την αρχή έδειξε την ανωτερότητα του, παίρνοντας εκείνος τους πρώτο πέντε πόντους, διαφορά που διατηρήθηκε μέχρι και τα μισά του σετ (10-15).

Ακολούθησε ακόμη ένα σερί πέντε πόντων, για να εκτοξευθεί η διαφορά στο +9 (11-20), η οποία διατηρήθηκε μέχρι και το τέλος του τρίτου σετ, όπου έδωσε και τη νίκη στον Παναθηναϊκό, με τους δύο άσσους της Κασδοβασίλη να δίνουν τη χαριστική βολή.

Επόμενη αναμέτρηση: Παναθηναϊκός – Λαμία (27/02, 16:00)